-«Ορφανό το «Όχι» του Παναγιώτη Λαφαζάνη». -«Διαφθορά: Όλα για Όλους στο Φως. “Φως παντού, στα πάντα για τους πάντες”.

Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πίκουλα και Μαρία Κλάδου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

1)ΕΚΛΟΓΕΣ: «Το αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία λέει από τη μια «καταστροφικές οι εκλογές» και από την άλλη λέει «μη μας θεωρεί δεδομένους ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι εμφανές. Εάν δεν σας θεωρεί δεδομένους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι αυτή η κυβερνητική παρουσία και βούληση, δεν μπορεί να περπατήσει με 120-122 βουλευτές. Δεν είναι σαφές;
Είναι προνομία του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος μας, ο Αλέξης ο Τσίπρας, θα συνεκτιμήσει όλες τις μεταβλητές και όλους τους παράγοντες που τότε(ενν.μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή) θα διαμορφωθούν και θα λάβει την τελική απόφαση».

2)ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ:«Tο «Όχι» του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι «ορφανό». Δεν έχει «δια ταύτα». Μετά το «Όχι» τί; Είναι ένα “salto mortale” στο κενό. Δεν υπάρχει σχέδιο εναλλακτικό που θα μπορούσε να αντιτάξει στη δύσκολη επιλογή που κάναμε. Διευκρινίζω: Πορεία αλλάξαμε, δεν αλλάξαμε προορισμό. Για να το πω στην ναυτική ορολογία, ο καπετάνιος έλαβε μήνυμα στο VHF, στον ασύρματο ότι προσεγγίζει τυφώνα, δηλαδή την ασύντακτη χρεοκοπία και έστριψε το τιμόνι ακριβώς για να αποφύγει τον τυφώνα της ασύντακτης χρεοκοπίας. Ο προορισμός όμως παραμένει ο ίδιος. Και σε αυτόν τον προορισμό, όπως τον έχουμε περιγράψει και με τις προγραμματικές μας δηλώσεις, κατευθυνόμαστε».

3)ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΔΙΑΠΛΟΚΗ: «.Όλα για όλους στο φως“, “Φως παντού, στα πάντα για τους πάντες”. Πίσω τα χρήματα. Είναι λαϊκή απαίτηση και για αυτό είμαστε δεσμευμένοι , δεν αφορά καμία συμφωνία με τους δανειστές, δεσμευμένοι και αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα μας. Αυτή είναι η προίκα μας , η προίκα των άλλων είναι οι Χριστοφοράκοι, οι Παναγόπουλοι οι Παπασταύροι, οι Τσουκάτοι και οι Μαντέληδες. Δική μας προίκα είναι η αγάπη του κόσμου και των πολιτών καθώς και η εμπιστοσύνη ότι όντως αυτή η λαϊκή απαίτηση για κάθαρση παντού θα βρει την ανταπόκριση και το περιεχόμενο της

4)ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ: «Ο κόσμος, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτοί ανάλγητοι, εμείς νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Αυτοί μαύρο στην ΕΡΤ, εμείς φως στην ΕΡΤ. Αυτοί απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, διοικητικών, εμείς επαναπροσλήψεις. Αυτοί φοροκαταιγίδα, εμείς 100 δόσεις για να ανακουφίσουμε τον κόσμο. Δεν είμαστε το ίδιο. Αυτοί 25 χρόνια ασυδοσίας με τα ιδιωτικά κανάλια. Εμείς εδώ και τώρα προκηρύξαμε διαγωνισμό για να δοθούν τηλεοπτικές άδειες».

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση ολόκληρης της συνέντευξης καθώς και ο σύνδεσμος με το Ηχητικό:

Δημοσιογράφος: Καλημερίζω τον συνάδελφο πρώτα από όλα , βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κύριο Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη
Α.Τριανταφυλλίδης: Καλημέρα από Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας ακούω. Θέλω να υπομνήσω ότι ο Γιώργος ο Πίκουλας ήταν από τους ορθίους της ΕΡΤ και έτσι υπάρχει μια σχέση που γεννήθηκε μέσα από την βιωματική του αγώνα και αυτό θα μας συνοδεύει μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας.
Δημ.: Πράγματι εμείς γνωριστήκαμε δια του αγώνα. Ότι έγινε έγινε, το αφήνουμε πίσω ότι έχει γίνει και προχωράμε μπροστά
Α.Τ: Όχι όχι , αυτό που έγινε ήτανε σπορά, σπορά αγώνα που δεσμεύει τα βήματα μας.
Δημ.: Ξέρεις Αλέξανδρε όλη αυτή η ιστορία με παραπέμπει –καμία σχέση βέβαια δεν το συζητάω- το λέω ας πούμε σαν παραλληλισμό, αλλά δεν έχει καμία σχέση, πως ήτανε η ιστορία του πολυτεχνείου και λέγανε όλοι ‘’ήμουνα και εγώ μέσα’’, για αυτό λέω ότι τα αφήνουμε πίσω και προχωράμε
Α.Τ: Γιώργο είναι σημαντικό γιατί το διάβασα στο Διαύγεια , ότι προχωρά και η ιστορία με τους κανονισμούς προμηθειών με τον εσωτερικό κανονισμό της ΕΡΤ, με την σχέση αρχών μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΕΡΤ, ανοίγει μια διαβούλευση όπου οι εργαζόμενοι θα πουν την άποψη τους, η κοινωνία θα πει την άποψη της και φαίνεται ότι η ιστορία προχωρά. Όπως προχωρά και η διερεύνηση της «πίσω αυλής της ΕΡΤ», τα προηγούμενα 15 χρόνια, όπου η διοίκηση Παναγόπουλου καλείται να πει στον εισαγγελέα και στη δικαστική αρχή, τι ,που , πως και γιατί δόθηκαν ποσά.
Δημ.: Αυτό πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει και σε όλο το πεδίο, όχι μόνο στην ΕΡΤ, γιατί ο κόσμος παράλληλα με τις κακουχίες που έχει υποστεί , αναζητά δικαίωση σε πάρα πολλά πράγματα.
Α.Τ: Αυτό γίνεται, είναι λαϊκή απαίτηση . Το είχα γράψει στο Χωνί , σε ανύποπτο χρόνο :”Όλα για όλους στο φως“ Είναι δημοσιευμένο και είχα γράψει τότε ότι, όσοι πήρανε από 1 ευρώ μέχρι 1.000.000,00 ευρώ από το ταμείο της ΕΡΤ , από το 1974 μέχρι και σήμερα, τι, που πως, πότε και γιατί, συγκεκριμένα πράγματα γιατί είναι Δημόσιο χρήμα. Και αυτό που είπα επίσης εκτός από το ”Όλα για όλους στο φως“, “Φως παντού, στα πάντα για τους πάντες”. Είναι μια διαδικασία που όπως βλέπεις, τη μία μέρα κλήθηκε ο κ.Παπασταύρου, την επόμενη ο κ. Παναγόπουλος , την επόμενη τα 1.300 δάνεια τα χορηγηθέντα , μηδέ ποτέ επιστραφέντα την δωδεκαετία 2000-2012 στην Αγροτική τράπεζα, 5 δις η ζημία, λοιπόν όλοι έχουν πάρει σειρά. Οι υπουργοί Νικολούδης, Παπαγελλόπουλος, Παύλος Πολάκης έχουν πάρει την σκούπα και σκουπίζουν.
Δημ. : Για να δούμε , μακάρι να μάθουμε πράγματα και να τιμωρηθούν, να τιμωρηθούν αυτοί που έχουνε παρανομήσει.
Α.Τ: Όχι μόνο αυτό, να επιστρέψουνε τα χρήματα
Δημ.: Και αυτό βασικό. Δεν με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή, το λέω πραγματικά αυτό. Το θέμα είναι να αποκαταστήσουνε τις ζημιές που έχουνε κάνει.
Α.Τ: Πίσω τα χρήματα. Είναι λαϊκή απαίτηση και για αυτό είμαστε δεσμευμένοι , δεν αφορά καμία συμφωνία με τους δανειστές, δεσμευμένοι και αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα μας. Αυτή είναι η προίκα μας , η προίκα των άλλων είναι οι Χριστοφοράκοι, οι Παναγόπουλοι οι Παπασταύροι, οι Τσουκάτοι και οι Μαντέληδες. Δική μας προίκα είναι η αγάπη του κόσμου και των πολιτών καθώς και η εμπιστοσύνη ότι όντως αυτή η λαϊκή απαίτηση για κάθαρση παντού θα βρει την ανταπόκριση και το περιεχόμενο της.
Δημ.: Να πάμε στο πολιτικό πεδίο Υπάρχει ένας τίτλος γενικά, που παίζει και που περικλείει την επικαιρότητα αυτές τις μέρες είναι αυτό που λένε “η συμφωνία γράφεται , οι κάλπες ξεσκονίζονται ” Ισχύει αυτό κατά την άποψη σου;
Α.Τ: Ισχυρίζομαι και θα το ισχυρίζομαι εμμονικά , όλους αυτούς τους 7 μήνες ότι δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Θα πρέπει πρώτα να δούμε, η κρίσιμη ψηφοφορία της 18ης με 20ης Αυγούστου, όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, με την εξειδίκευση της ανακοίνωσης της euro summit της 12ης Ιουλίου, στα επιμέρους κεφάλαια και στα επιμέρους μέτρα, τότε θα δούμε εις, έκαστος, ποια ευθύνη θα αναλάβει. Εάν και εφόσον επαναληφθεί , τονίζω εάν και εφόσον –γιατί δεν είμαι στο μυαλό του κάθε συντρόφου, συναδέλφου, βουλευτή της πλειοψηφίας για να ξέρω αν θα επαναλάβει την ίδια θέση και την ίδια άποψη. Γιατί τα δύο προηγούμενα δεν ήταν η συμφωνία, ήταν κύκλος προαπαιτουμένων, οι δύο ψηφοφορίες 15ης και 22ας Ιουλίου και η προηγούμενη ήταν η εξουσιοδότηση ότι η κυβέρνηση θα πάει να διαπραγματευτεί, από εκεί άρχισαν τα όχι. Λοιπόν, εάν και εφόσον επαναληφθεί, είναι σαφές και εκεί καταδεικνύεται αν θέλεις και η αντίφαση και το αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία λέει από την μια «καταστροφικές οι εκλογές» και από την άλλη λέει «μη μας θεωρεί δεδομένους ο ΣΥΡΙΖΑ». Εάν δεν σας θεωρεί δεδομένους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι αυτή η κυβερνητική παρουσία και βούληση, δεν μπορεί να περπατήσει με 120-122 βουλευτές. Δεν είναι σαφές;
Δημ.: Ναι γιατί πρέπει να έχει και κάποιους δεδομένους η Κυβέρνηση για να προχωρήσει, εννοώ να την πιστεύουνε.
Α.Τ: Υπάρχει και μια δεδηλωμένη , η οποία προβλέπεται, η αξιωματική αντιπολίτευση για δικούς της λόγους, βέβαια και κανένα άλλο κόμμα δεν έχει θέσει θέμα δεδηλωμένης, γιατί απεύχονται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι. Τέλος πάντων το ζήτημα δεν είναι αυτό. Είναι ότι πρέπει από εκεί και μετά –και πάλι βάζω μια τεράστια προϋπόθεση , εάν και εφόσον και πάλι λέω το εξής και σε αυτό καταλήγω: είναι προνομία του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός , ο πρόεδρος μας, ο Αλέξης ο Τσίπρας, θα συνεκτιμήσει όλες τις μεταβλητές και όλους τους παράγοντες που τότε θα διαμορφωθούν και θα λάβει την απόφαση.
Δημοσιογράφος: Θέλω να σου πω και να σου υπενθυμίσω ότι θα είναι πολύ δύσκολη η συμφωνία έτσι όπως προδιαγράφεται και θεωρώ απίθανο, εγώ τουλάχιστον, είναι η προσωπική μου γνώμη, κάποιος από τους 31-32 βουλευτές να αντιτίθεται σε κάποια από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας και να συμφωνήσει να γυρίσει η ψήφος του στην ίδια την συμφωνία
Α.Τ.: Θέλω να πω εδώ το εξής: έχω χαρακτηρίσει από την πρώτη στιγμή, με το που δόθηκε η ανακοίνωση από το euro summit, όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε, ότι υπάρχει ένα περίγραμμα που είναι δύσκολο. Εγώ πρόσθεσα, είναι μία αφόρητη και επώδυνη συμφωνία ως περίγραμμα. Από εκεί και μετά όμως να δούμε, τονίζω ότι είναι μακράν εμού η ιστορία του εξωραϊσμού , τα θετικά της.
Δημ.: Δεν είναι στο περίγραμμα είναι στην ουσία της .
Α.Τ.: Τα θετικά της είναι
Καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα 3 χρόνια μέχρι το 2018. Γίνεται μία οιωνεί αναδιάρθρωση του χρέους, γιατί ουσιαστικά αγοράζουμε δάνεια του ΕΚΤ και του ΔΝΤ και επειδή το άλλο μεγάλο ραντεβού με τις δανειακές ανάγκες είναι το 2022, άρα αυτό σου δίνει αμέσως αμέσως χρόνο, 6 , 7 ετών , να ξετυλίξεις μια πολιτική. Και μια πολιτική στα περιθώρια αυτής της συμφωνίας , σε υγεία σε παιδεία και λοιπά , στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου , γιατί η συμφωνία δεν είναι αυτοσκοπός , είναι το μέσο. Στόχος και σκοπός είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, νέες δουλειές , νέες θέσεις εργασίας. Εκεί θα κριθούμε . Μπορούμε να απορροφήσουμε το νέο ΕΣΠΑ ? Και να μην είναι το ΕΣΠΑ αεριτζήδες με σεμινάρια και με συμβουλές?
Δημ.: Το θέμα είναι το τίμημα αυτής της συμφωνίας και της χρηματοδότησης. Πράγματι η χώρα θωρακίζεται οικονομικά για 3 χρόνια, απέναντι σε αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις, αλλά το τίμημα είναι πολύ μεγάλο. Ας πούμε για παράδειγμα, η απότομη προσαρμογή και κόψιμο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στις γυναίκες με ανήλικα, σε διάφορα, τους πετάει εκτός ζωής, εκτός προϋπολογισμού.

Αυτό είναι το μέγα θέμα και το μέγα ζήτημα, δηλαδή όλες οι επώδυνες, οι επαχθείς συνέπειες αυτού του μνημονίου, να βρούμε τα κατάλληλα αντισταθμιστικά αντίμετρα σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο, σε εξειδικευμένο τομέα, όπως είναι αυτό του ασφαλιστικού. ΄
Αλλά πες μου ειλικρινά Γιώργο, το ασφαλιστικό πρόβλημα λόγω του δημογραφικού, λόγω της εισφοροδιαφυγής, ανεξάρτητα από το Grexit και την ιστορία των προηγούμενων μνημονίων, της συμφωνίας που έρχεται κτλ.
-Υφίσταται πρόβλημα.
-Όχι ρωτώ: Το ασφαλιστικό δεν θα το είχαμε;
1)Είναι μία Ελλάδα, η οποία γερνάει 2)Έχει εισφοροδιαφυγή και 3)Δεν ανοίγουν νέες δουλειές για να έχουμε νέες θέσεις εργασίας, άρα νέες εισφορές.
Όταν το πουγκί στερεύει, τα έσοδα στερεύουν, πως θα υπάρχουν έξοδα;
-Το θέμα είναι η προσαρμογή και ο τρόπος της. Δεν είναι το αν πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.
-Γιώργο απ’ όσα άκουσα και είπε ο συνάδελφος και πολύ καλός σύντροφος ο Γιώργος ο Κατρούγκαλος 1)Καταρχήν τα ώριμα κεκτημένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 30/6/2015 είναι δεδομένα 2) Προσπαθούμε και ευελπιστούμε, οι όποιες επώδυνες προσαρμογές να γίνουν ανά εξάμηνο και όχι εφάπαξ. Έτσι ώστε να προλάβει ένας κόσμος να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
-Γίνονται προσπάθειες πράγματι, αλλά έτσι κι αλλιώς η πίεση της άλλης πλευράς είναι όσο πιο απότομα γίνεται.
-Η άλλη πλευρά θα λέει τα δικά της κι εμείς θα λέμε τα δικά μας. Διαπραγμάτευση γίνεται και είναι σε εξέλιξη.
Ήθελα όμως να συμπληρώσω: είπα το 1)εξασφάλιση των δανειακών αναγκών . Είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που αν είχαμε το προηγούμενο πρόγραμμα…δεν ξέρω, βγάζουν κάποιες εκτιμήσεις τόσο ήταν του Χαρδούβελη, ενώ το δικό μας 13-15 δις. Μισό λεπτό, με πρωτογενές πλεόνασμα που προέβλεπε το σχέδιο Σαμαρά-Βενιζέλου 3,5% και 4%, δηλαδή 7,5%. Κάθε μονάδα αντιστοιχεί σε 1,8 δις μέτρα. Επομένως αν πολλαπλασιάσουμε, βγαίνει ένα ποσό 15 δις μέτρα, που τώρα επειδή θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα πρόβλεψη για το 2015, 2016, 2017 μέχρι το 2018, τα οποία θα κινούνται στο όριο του μηδέν.
-ο αντίλογος εκεί πέρα, σου έλεγε η αντιπολίτευση ότι θα είχαμε ρυθμούς ανάπτυξης πολύ μεγάλους και θα είχαν απορροφηθεί αυτές.
-Γιώργο μην ακούτε τι λέει ο Τριανταφυλλίδης. Γκίκας Χαρδούβελης στο συνέδριο του Economist 5 Νοεμβρίου 2014: Το παραγωγικό αποτέλεσμα της Χώρας έχει φτάσει στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Ο Χαρδούβελης το είπε παιδιά. Ο υπουργός Οικονομικών της προηγούμενης Κυβέρνησης. Με το παραγωγικό αποτέλεσμα της δεκαετίας του ’60 θα άνοιγαν πανιά για την ανάπτυξη το 2015;
-Σωστό. Εδώ υπάρχουν αντιφάσεις πολλές.
-Και εκτός από αυτό. Δεν έγινε ευρέως γνωστό, γιατί είναι γνωστό τι παιχνίδι παίζουν τα ιδιωτικά κανάλια, στη στιχομυθία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον κ.Μεϊμαράκη στη Βουλή, ο κ.Μεϊμαράκης θεώρησε δεδομένο ότι θα έκλεινε η συμφωνία με τα 2 δις το Φεβρουάριο και η απάντηση του Προέδρου μας ήταν: Ωραία, εσείς γιατί δεν τα πήρατε τα 2 δις; Και φώναξε από κάτω ο κ. Μπούρας: Δεν μας τα έδιναν. Η ανάπτυξη δεν υπήρχε. 2δις δεν υπήρχαν. Από πού θα άνοιγαν πανιά για τη νέα πολιτική εκτός του μνημονίου;
-Αν υποθέσουμε ότι υπογράφεται η συμφωνία και πάμε σε εκλογές. Εσύ πιστεύεις οι διαφωνούντες θα πρέπει να μείνουν εκτός λίστας;
-Θα είμαι εμμονικός, μη βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Κάνουμε τώρα μία υπόθεση εργασίας. Καταρχήν είναι κάτι που αφορά τον Πρόεδρο και την Πολιτική Γραμματεία.
Γιώργο η ταπεινότητά μου, ο 149ος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ εγώ για τα ζητήματα αυτά, είναι διαδικασίες που ακολουθούν το καταστατικό.
-Αν κάποιοι από τους 30 διαφωνούντες δεν ψηφίσουν τα μέτρα αυτά, θεωρείτε πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες κυρώσεις;
-Τους συντρόφους μου, Λαφαζάνης, Λεουτσάκος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κριτσωτάκης, Στρατούλης τους τιμώ και τους σέβομαι. Έχουν καντάρια, δεκαετίες προσφοράς στο εργατικό και στο λαϊκό κίνημα. Εγώ είμαι ο τελευταίος που μπορώ να γίνω κήνσωρ και θεράπων αξιολογητής της πορείας τους. Αν θα κάνουν άλλες επιλογές θα τους κρίνει ο λαός και οι πολίτες. Έχω τη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που λέει εγώ θα πω «Όχι» και καλεί τους υπόλοιπους βουλευτές να πουν «Όχι». Επί της δεδομένης δηλώσεως του Παναγιώτη Λαφαζάνη μπορώ να αξιολογήσω και να πω ότι αυτό το «Όχι» του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι «ορφανό». Δεν έχει «δια ταύτα». Μετά το «Όχι» τί; Είναι ένα “salto mortale” στο κενό. Δεν υπάρχει σχέδιο εναλλακτικό που θα μπορούσε να αντιτάξει στη δύσκολη επιλογή που κάναμε. Πορεία αλλάξαμε, δεν αλλάξαμε προορισμό. Για να το πω στην ναυτική ορολογία, ο καπετάνιος έλαβε μήνυμα στο VHF, στον ασύρματο ότι προσεγγίζει τυφώνα, δηλαδή την ασύντακτη χρεοκοπία και έστριψε το τιμόνι ακριβώς για να αποφύγει τον τυφώνα της ασύντακτης χρεοκοπίας. Ο προορισμός όμως παραμένει ο ίδιος. Και σε αυτόν τον προορισμό, όπως τον έχουμε περιγράψει και με τις προγραμματικές μας δηλώσεις, κατευθυνόμαστε.

-Πορεία αλλάξαμε, δεν αλλάξαμε προορισμό λέτε. Αυτή η πορεία δεν σας έχει πληγώσει; Γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη αναντιστοιχία στο πριν και στο μετά.

-Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Ο κόσμος, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτοί ανάλγητοι, εμείς νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Αυτοί μαύρο στην ΕΡΤ, εμείς φως στην ΕΡΤ. Αυτοί απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, διοικητικών, εμείς επαναπροσλήψεις. Αυτοί φοροκαταιγίδα, εμείς 100 δόσεις για να ανακουφίσουμε τον κόσμο. Δεν είμαστε το ίδιο. Αυτοί 25 χρόνια ασυδοσίας με τα ιδιωτικά κανάλια. Εμείς εδώ και τώρα προκηρύξαμε διαγωνισμό με τους αρμόδιους Υπουργούς το Νίκο τον Παππά και το Χρήστο το Σπίρτζη. Δεν είμαστε το ίδιο.
Με ρωτάς: Μας πλήγωσε; Ναι μας πλήγωσε. Αλλά πάντα στη ζωή επιλέγεις το μείζον και το έλασσον. Τι να κάνουμε; Να βάλουμε σε κίνδυνο τις καταθέσεις των ανθρώπων; Ο Τριανταφυλλίδης και η οικογένειά του δεν έχει ούτε ένα ευρώ.
-Εδώ πρέπει να κλείσουμε.
-Γιώργο επίτρεψέ μου. Δεν θα μπορούσαμε να εξαϋλώσουμε τις επενδύσεις του κόσμου και να πούμε εσείς που τα βγάλατε έξω είστε οι «πονηρούληδες» που δικαιώνεστε κι εσείς που τα κρατήσατε μέσα δεν είστε σωστοί, για να μην το χαρακτηρίσω διαφορετικά.
Να είστε καλά κ.Τριανταφυλλίδη.

Μοιραστείτε το!