Παντελή Καψή, το γαρ πολύ του δέοντος, γεννά παραφροσύνη.Του Αλ. Τριανταφυλλίδη

Αντιγράφω από την ανακοίνωση Π. Καψή-το επανέλαβε αυτή την εβδομάδα και στη Βουλή για την ΕΡΤ3: “Συγκεκριμένα, το 2012 από τα περίπου 23 εκατ. που κόστιζε η ΕΤ-3, μόλις 5 εκατ. πήγαιναν για το πρόγραμμα – τα υπόλοιπα πήγαιναν σε μισθούς και σε έξοδα λειτουργίας».

Από τα πρακτικά της Βουλής: Π.Καψής:«Και εκεί που με την ΕΤ3 σκόρπαγαν τα λεφτά, αντί για 5 εκατομμύρια που έδιναν για το πρόγραμμα στην ΕΤ3, στο νέο νόμο προβλέπονται 8,5 εκατομμύρια. Αλλά βέβαια, αυτό είναι για όσους ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα και όχι για τους διορισμούς. Κι εμάς μας ενδιαφέρει το πρόγραμμα και οι υπηρεσίες προς το λαό της Θεσσαλονίκης».

Μετά την αθλιότητα περί υψηλών μισθών στην ΕΡΤ που κατέρρευσε, αφού  κατέστη σαφές ότι το 95% των εργαζομένων αμείβονταν με ποσά από 800-1700 ευρώ και το 5% με τα τριχίλιαρα ήταν τα εγκάθετα κυβερνητικά ρουσφέτια(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ), όπως και τώρα στη Δ.Τ.-ΝΕΡΙΤ, ….τώρα βρήκαμε νέο συκοφαντικό γλυφιτζούρι για να λασπώσουμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην κοινωνία.

Ποιο είναι το νέο εφεύρημα-χυδαιολόγημα της κυβερνητικής προπαγάνδας; Διαχωρίζω τεχνηέντως για καθαρά λόγους προπαγάνδας(κάθεται καλά στο αυτί) , τα “Μισθολογικά” από μια από το “Πρόγραμμα” από την άλλη για να συκοφαντήσω και πάλι  τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3.Τι ωραία που ακούγεται; 18. εκ. για μισθοδοσία και 5 εκατ. για πρόγραμμα. Τι λες βρε παιδί μου ; Γίνονταν αυτά τα αίσχη στην ΕΡΤ3;

Απαντώ στην ουσία: Όταν λέμε “Μισθοδοσία” εννοούμε ΟΛΗ την Εσωτερική Παραγωγή της ΕΡΤ3 και την πληρωμή Δημοσιογράφων-Τεχνικών-Διοικητικών για το σύνολο της Εσωτερικής Παραγωγής και δεν εννοούμε με τον όρο “Μισθοδοσία”, όπως αφήνει τεχνηέντως-συκοφαντικώς να εννοηθεί ο κ. Καψής ότι όλοι αυτοί έβαζαν σφραγίδες ή πρωτοκολλούσαν έγγραφα. Όταν λέμε “Πρόγραμμα” εννοούμε τις Εξωτερικές Παραγωγές , αυτές που αναθέτεις σε ιδιωτικές εταιρίες και σου φέρνουν έτοιμη εκπομπή, εκτός ΕΡΤ, σε tape.

Σημείωση:(το τι έχει ειπωθεί για ορισμένες  εξωτερικές παραγωγές, όχι όλες, μακριά από μένα οι γενικεύσεις,  και τα σκάνδαλα που έφτασαν στην Δικαιοσύνη για το λεγόμενο “Πρόγραμμα”= Εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, που τώρα το καθαγιάζει ο Καψής, γιατί έχει τους λόγους του προφανώς, δεν είναι εδώ ο χώρος να το αναλύσουμε. Ας το κάνουν οι υποστηρικτές του Προγράμματος= Εξωτερικές Παραγωγές.).

‘Όταν λες λοιπόν δίνουμε 18 εκατ. Ετησίως για “Μισθοδοσία” της ΕΡΤ3 εννοείς όλες τις Εσωτερικές Παραγωγές της ΕΡΤ3, όπως Πέντε δελτία Ειδήσεων την ημέρα(ένα για άτομα με ειδικές ικανότητες), καθημερινές ενημερωτικές και αθλητικές εκπομπές, εκπομπές πολιτισμού, τα συνεχή δελτία καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, και εκπομπές όπως ενδεικτικά αναφέρω “Αληθινά Σενάρια”, “Ανιχνεύσεις” , “Λαβύρινθος”, “Κυριακή στο Χωριό”, «Διασπορά», «Ζήτημα Υγείας»,”Απέναντι»   ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ εκπομπές ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, με ώρες μοντάζ, γυρίσματα, φωτιστές, ηχολήπτες, γραφικά, link, συνδέσεις, και δεκάδες άλλα αναγκαίες ψηφίδες για τα οποία πληρώνονταν από τη Μισθοδοσία!!!!!! αυτοί οι «κατάπτυστοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3» της Μισθοδοσίας, ΜΑΖΙ με τα λειτουργικά έξοδα κτιρίων, στόλου αυτοκινήτων κλπ..

Αυτοί που  όργωναν καθημερινά την Ελληνική Περιφέρεια από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Μυτιλήνη. Ρωτήστε   ανθρώπους του χώρου για τη σχέση κόστους-οφέλους και πόσο θα κόστιζαν αυτές οι εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ3, αν γίνονταν ως “Πρόγραμμα”= Εξωτερικές Παραγωγές. Είναι δυνατόν η αγωνία της προπαγάνδας   να γίνει πειστική να  οδηγεί  στη πολτοποίηση  αριθμών-εκπομπών-ανθρώπων και ατελείωτων ωρών εργασίας;

Ζητήστε τη σχετική ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ αξιολόγηση του BBC και της CIRCOM(European Association  of Regional Television-Ευρωπαϊκή Ένωση των Περιφερειακών Τηλεοράσεων), τa οποίa διαρκώς επικαλείστε, πόνημα-έρευνα εμπειρογνωμόνων του διεθνούς εμβέλειας τηλεοπτικού κολοσσού, που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το 2011 και αξιολόγησαν το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ3. Επιτόπου έλαβαν συνεντεύξεις, στοιχεία, από ανθρώπους της αγοράς, διαφημιστές, παραγωγούς , αλλά και ανθρώπους της ΕΡΤ3. Κατέληξαν σε συμπεράσματα, που συμπυκνώνονταν στα εξής:  Η ΕΡΤ3, με ένα τηλεοπτικό και τρία ραδιοφωνικά κανάλια,  που εισέπραττε μόλις το 9% του προϋπολογισμού της μαμάς ΕΡΤ,(αντί για το 33%) είχε  ευρωπαϊκή-  ορθολογική αναλογία εργαζομένων-παραγόμενου έργου».BBC-CIRCOM said, mister Pantelis.

Δώστε τη μελέτη-δημόσιο έγγραφο κύριε Καψή στη δημοσιότητα και ζητήστε συγγνώμη από τους Εργαζόμενους της ΕΡΤ3.

Ρωτήστε για παράδειγμα για τα 100χρονα της Θεσσαλονίκης, της σειράς «Ο Αιών της Θεσσαλονίκης» τα άπειρα ειδικά φιλμ, ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 που γυρίστηκαν και προβλήθηκαν επανηλλειμένα. Πόσος κόσμος εργάστηκε έξτρα ώρες-εθελοντικά…. από τη “Μισθοδοσία”, και δεν πληρώθηκε, απλά γιατί ο κωδικός υπερωρίες ήταν κλειστός;

Λοιπόν δεν επιτρέπουμε εμείς οι ΟΡΘΙΟΙ της ΕΡΤ3 σε ΚΑΝΕΝΑΝ Σαλτιμπάγκο της Εξουσίας, τροχονόμο της Διαπλοκής,   να φτύνει αυτό που αγαπήσαμε, το σπίτι μας την ΕΡΤ3 και την αγάπη που εισπράξαμε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, ειδικά για την ΕΡΤ3.

Χαιρετούμε  αγωνιστικά τον προσωπικό συνομιλητή της «Aξιοκρατίας» Παντελή Καψή, με τη ανίκητη  προφορική συνέντευξη  στη ΝΕΡΙΤ, αυτόν που αντιμάχεται τους κομματικούς  διορισμούς, απολύοντας εργαζόμενους της ΕΡΤ που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ, με την παράκληση να μην συνεχίσει να ταλαιπωρεί περαιτέρω το δημόσιο βίο.

Υστερόγραφο: Η Ανοησία και ο Αυταρχισμός είναι επικίνδυνο μείγμα. Όταν προσθέσεις και μπόλικη δόση από ασχετοσύνη και ανικανότητα, τότε το μείγμα γίνεται ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ.

*O Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης είναι δημοσιογράφος της Ελεύθερης ΕΡΤ3

Μοιραστείτε το!