Προχωράμε με Ριζοσπαστική Μετριοπάθεια

Προχωράμε με Ριζοσπαστική Μετριοπάθεια.

Επίμονο σενάριο των μιντιακών μηχανισμών διαπλοκής αποτελεί η Ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ. Διακαής, ευσεβής πόθος των ζηλωτών – τσιλιαδόρων του μνημονίου, ό,τι δεν κατάφεραν με το εσωτερικό δημοσιονομικό ναρκοπέδιο που έστησαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξωτερική θηλειά της χρηματοδοτικής ασφυξίας, να το «πετύχουν» για χάρη τους  και προς όφελός τους εσωτερικές δυνάμεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Με αρραγή την Ενότητά μας προχωράμε και κάνουμε Πράξη την Λαϊκή Εντολή της 25ης Γενάρη.

Τι πετύχατε μας ρωτούν οι θιασώτες της βαθιάς υπόκλισης:

-Ακυρώσαμε τις καταστροφικές προβλέψεις του mail Χαρδούβελη,

-Επιτέλους η χώρα Διαπραγματεύεται, διεκδικεί να χαράξει τη δική της πορεία, να ορίσει η ίδια τη μοίρα της, να προσδιορίσει κυρίαρχα την προοπτική της,

-Λαμβάνει Μονομερώς (φευ) αποφάσεις, ψηφίζει νόμους, σχεδιάζει πλάνα δουλειάς ΜΕ την Κοινωνία, Από την Κοινωνία, Για την Κοινωνία,

-Οι Πολίτες αισθάνονται ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ως προέκταση της δική τους βούλησης, δικαιούται το χρόνο της, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί, αξίζει την εμπιστοσύνη τους.

Επιδιώκουμε και παλεύουμε για Λύση:

Εντός του ευρώ, 

Εντός της λαϊκής εντολής, 

Εντός των κόκκινων γραμμών,

με άρση της λιτότητας, που καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό, με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό,

για λύση Μακράς Πνοής, με πρόβλεψη για Χρέος – Ανάπτυξη με Αύριο, για να μην επανερχόμαστε ανά τρίμηνο στη  φθοροποιό διελκυστίνδα της Δόσης Χωρίς Αύριο.

Aπονενοημένα διαβήματα και ανεξερεύνητα saltοmordale στο κενό δεν αποτελούν ρήξη, αλλά φυγή από την πραγματικότητα.

Η επίκληση γενικά και αόριστα της κοινωνίας δεν συνιστά πολιτική νομιμοποίηση. Σε μια κατακερματισμένη κοινωνία, με αβυσσαλέες διαφορές στο εσωτερικό της, όπου το ένα τρίτο της πραγματικής οικονομίας, έμποροι, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι ζητούν απελπισμένα επειγόντως συμφωνία – λύση, την ίδια ώρα που το άλλο ένα τρίτο βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό του απολυμένου, άνεργου, άστεγου, άπορου και τοποθετείται αρνητικά σε κάθε υποχώρηση στους δανειστές, υπάρχει ένας κοινός πολιτικός παρονομαστής, όπου ακουμπά η μεγάλη εθνική και κοινωνική συμμαχία της χώρας. Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας με Ριζοσπαστική Μετριοπάθεια, συνοψίζει στα ρήματα του και τα βήματά του το πατριωτικό πρόταγμα του παρόντος και του μέλλοντος.

Είναι Ριζοσπαστική, αφού προνοεί για Ανατροπές σε δομές, λειτουργίες, συμπεριφορές, ορίζουσες  που συντηρούν ό,τι παλιό και κατεστημένο, που πρέπει να  κατεδαφιστεί και ταυτόχρονα Μετριοπάθεια, αφού αυτή η ειρηνική επανάσταση, γίνεται δημοκρατικά  με συναίνεση, συνεννόηση, διαβούλευση, κατανόηση, αλλά και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ίδιας της κοινωνίας.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να ξεπεράσει, σε πτυχές της κυβερνητικής του πολιτικής, το «σύνδρομο της κεκτημένης αντιπολιτευτικής ακινησίας».Είναι ανάγκη να κόψουμε δρόμο, να κερδίσουμε χρόνο, συνειδητοποιώντας ότι αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες. Δεν μπορούμε να είμαστε και να τα έχουμε καλά με όλους και όλα, δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον λαμβάνουμε αποφάσεις, ανατρέπουμε κάθε λογής κατεστημένα, όπου χρειαστεί συγκρουόμαστε, επιτέλους κυβερνάμε, με καθρέφτη μας τα μάτια των πολιτών, των μοναδικών συνοδοιπόρων μας.

* Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το!