ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Το μείζον ζήτημα των περιβαλλοντικών επεισοδίων στη Δυτική Θεσσαλονίκη θέτει με επίκαιρη ερώτησή του,  προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τριανταφυλλίδης, τα επεισόδια αυτά, με την έντονη δυσοσμία στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και το «ύποπτο» νέφος στις 4 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων.

Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ Θεσσαλονίκης, θέτει στον αρμόδιο Υπουργό μία σειρά ερωτημάτων, τόσο για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο, ώστε να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, όσο και για το αν υφίσταται θέμα για την υγεία των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Αριθμ.Πρωτ. 102/17.10.2016

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.  Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος

Θέμα:  Περιβαλλοντικά Επεισόδια στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ανησυχία στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης  προκαλούν δύο  περιβαλλοντικά επεισόδια στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο(avatonpres.gr), που συνοδεύεται από φωτογραφίες, τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος, ο οποίος συνοδευόταν από ένα «ύποπτο» νέφος, που διασκορπιζόταν από το εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» προς την Ευκαρπία. Όπως ισχυρίστηκαν κάτοικοι της περιοχής το νέφος προερχόταν από το «ΤΙΤΑΝ».

Στο τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών στη Δυτική Θεσσαλονίκη  έρχεται να προστεθεί άλλο ένα περιβαλλοντικό επεισόδιο. Αναστάτωση και ανησυχία προκαλεί εδώ και καιρό  στους κατοίκους του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου( ειδικότερα στην περιοχή του Κορδελιού, πέριξ των διυλιστηρίων της ΕΚΟ-πρώην ΕΣΟ ΠΑΠΠΑΣ)  μία έντονη,  αγνώστου προελεύσεως, δυσοσμία, η οποία συνοδεύεται από ενοχλήσεις στα μάτια και στο λαιμό.

Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Έχουν γίνει πρόσφατες μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις περιοχές αυτές από κάποιον επίσημο φορέα(Πανεπιστήμιο, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-υπεύθυνος κατά το νόμο-Δήμους) και αν ναι ποια τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων; Υφίσταται θέμα για την υγεία των κατοίκων;
  2. Σε ποιές ενέργειες-μέτρα( προληπτικά –κατασταλτικά) σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο σας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης, για να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων και του περιβάλλοντος;


                                                                                                     Ο ερωτών βουλευτής

                                                                                              Τριανταφυλλίδης  Αλέξανδρος         

 

 

19/10/2016

Μοιραστείτε το!