ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ”; “ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ;”

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ”; “ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ;”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ-ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(ΚΥΡΙΑΚΗ -12/7/2015- ώρα 10:30-πρωί):
HXHTIKO: https://www.youtube.com/watch?v=9uqMigFoQK4&feature=share
-ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΡΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.
-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
-ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

-«Μένει ανοικτό το ερώτημα ΑΝ θέλουν συμφωνία. Γιατί τη συμφωνία δεν την υπογράφουμε εμείς με τον εαυτό μας, ούτε την συνομολογούμε με τους εκπροσώπους των κομμάτων, των φορέων και των παραγωγικών τάξεων. Θυμίζω ότι στην Βουλή χθες ο πρωθυπουργός είχε τονίσει την «πιθανότητα συμφωνίας» και όχι «τη βεβαιότητα συμφωνίας» και στην επισήμανση του κου. Μεϊμαράκη , ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το αυτονόητο ότι οι οι συνομολογούντες είναι ΔΥΟ. Υπάρχει και η πλευρά των Δανειστών.»

-«Η Ελληνική Βουλή εξουσιοδότησε με 251 ψήφους την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα έντιμο , αλλά και επώδυνο συμβιβασμό με την Ευρωζώνη. Ελπίζω οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που θέλουν αυτό το συμβιβασμό να αποδειχθούν πλειοψηφικές. Επιλέξαμε αυτόν τον συμβιβασμό-τακτικό ελιγμό για να μην οδηγηθεί η πατρίδα σε άτακτη χρεοκοπία, λόγω της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, χωρίς σχέδιο, που θα σήμαινε απώλεια των μισών καταθέσεων, σε ένα μήνα προσφυγή στο ΔΝΤ με εξευτελιστικούς όρους και αυτόματη φτωχοποίηση-εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων».

-«Δίπλα στο πρώτο ερώτημα: « ΑΝ θέλουν Συμφωνία», έρχεται να προστεθεί το Δεύτερο κρίσιμο ερώτημα, « Με ποιον θέλουν να κάνουν συμφωνία».Είναι σαφές ότι υπάρχουν δυνάμεις, Μεγάλες Δυνάμεις στην Ευρωζώνη, που δεν αποδέχονται το γεγονός , δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι στην Ευρώπη θα υπάρχει μία Αριστερή Κυβέρνηση με έναν Αριστερό Πρωθυπουργό, λαοπρόβλητο, Πρωθυπουργό με αδιαμεσολάβητη σχέση με τον Ελληνικό Λαό και δεν είναι υπάλληλος των δικών τους συμφερόντων. Αυτή είναι τελικά , σε τελική ανάλυση η ιστορία.
Σε αυτό καλείται σήμερα η Ευρώπη να απαντήσει. Θα μπορεί δηλαδή ένας λαός στην Ευρώπη να αποφασίζει ο ίδιος για τον Πρωθυπουργό του ή θα επιβάλλονται υποκαταστήματα; Όπου οι εκλογές θα είναι «τύποις εκλογές», η κυβέρνηση θα είναι «τύποις κυβέρνηση» και θα υπάρχει μια σχέση εντολοδότη (διευθυντήριο Βρυξελλών)-εντολοδόχου (διευθυντή του υποκαταστήματος).Αυτό το δεχόμαστε;».

Μοιραστείτε το!