Τι σημαίνει «…για όλες τις συνέπειες» κύριε Καψή; Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 – 12:24

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη δημοσιογράφου της Ελεύθερης ΕΡΤ3: Στη απάντηση του στην ΠΟΕΣΥ ο κ. Π. Καψής για το θέμα των αποζημιώσεων που δόθηκαν ΜΟΝΟ στους παλιούς εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι σε αυτούς του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου(164/2004) αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Στις συμβάσεις(ενν. των εργαζομένων της ΕΡΤ, που μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου το 2006) ωστόσο ΔΕΝ αναγνωρίζεται προϋπηρεσία. Η μόνη αναφορά σε προϋπηρεσία που υπάρχει -όχι στις συμβάσεις- είναι σε απόφαση του αρμόδιου γενικού διευθυντή και αφορά τα βαθμολογικά κλιμάκια και την καταβολή χρονοεπιδόματος. Περιλαμβάνει δε προϋπηρεσία και εκτός ΕΡΤ ενίοτε δε και σε μη δημοσιογραφικούς ασφαλιστικούς φορείς (π.χ. ΙΚΑ).Κύριε Υφυπουργέ, σας έχουν παραπληροφορήσει και με τη σειρά σας παραπληροφορείτε την κοινή γνώμη, ελπίζω όχι σκοπίμως και όχι με σκοπό την οικονομική εξόντωση των απολυμένων με ξαφνικό θάνατο από την ΕΡΤ.

Η μη κοινωνικά ανάλγητη προσέγγιση θα έλεγε: « τους απολύσαμε, τους σκοτώσαμε, τους διαπομπεύσαμε… ας πάρουν τουλάχιστον μια αποζημίωση, τη νόμιμη αποζημίωση…. και να πάνε στην ευχή της Παναγίας.

Ούτε αυτό το ελάχιστο…δεν πρεσβεύει η πρακτική σας.

Ακόμη και για αυτό , ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, επιθυμείτε να συρθούμε στα δικαστήρια για 2,3 ,5 χρόνια.

Ερώτηση: μας στείλατε κάποιο χαρτί σε ένα έκαστο από εμάς από τους 2656 απολυμένους για να μας ενημερώσετε προσωπικά για το ύψος της αποζημίωσής ενός εκάστου; ΟΧΙ. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πρακτική; Τέσσερις μισθοί και στο δρόμο, χωρίς ούτε χαρτί απόλυσης, νόμιμης αποζημίωσης, σε πόσες δόσεις η καταβολή ;

Ερχόμαστε στην αποκάλυψη. Σας προτείνω τα παρακάτω βήματα κύριε Καψή:

Βήμα πρώτον: Ζητήστε κύριε Υφυπουργέ από τους συνεργάτες σας, να σας ενεχειρίσουν το νόμο 3320 άρθρο 1, παρ. 4. (ΝΟΜΟΣ 3320/2005 – ΦΕΚ 48/Α/ 23.2.2005:.. «Οι κατατασσόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές της θέσης τους από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης κατάταξης τους. Ο χρόνος των συμβάσεων μίσθωσης έργου των κατατασσόμενων, λογίζεται για όλες τις συνέπειες ότι έχει διανυθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου».

Βήμα δεύτερον: Στη συνέχεια ανοίξτε μια οποιαδήποτε σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2006(π.χ. πάρτε τη δική μου σύμβαση) στην ΕΡΤ Α.Ε.. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι γίνεται αναφορά στον 3320/2005 , τον οποίο και χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Η φράση «..για όλες τις συνέπειες..» σας λέει κάτι;

Βήμα τρίτον: Αν ούτε και αυτό σας πείσει πέστε στους συνεργάτες σας να βρουν στο διαδίκτυο , στη διεύθυνση του υπουργείου εσωτερικών (www.gspa.gr) την ΕΓΚΥΚΛΙΟ εφαρμογής του Π.Δ. Παυλόπουλου και του νόμου 3320/2005 σε ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ). Για να μην κουράζεστε σας δίνω και τον αριθμό πρωτοκόλλου(ΔΙΠΙΔΔ/Β18/463/ΟΙΚ.8791 Της 5ης Μαΐου 2005),.σελ. 4. .κεφάλαιο με τίτλο: β. ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: (αντιγράφω: «.. Επειδή , σύμφωνα με τη διάταξη του δευτέρου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 1 του νόμου 3320/2005, ο χρόνος των συμβάσεων μίσθωσης έργου λογίζεται , για όλες τις συνέπειες, ότι έχει διανυθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, τούτο συνεπάγεται ότι και ο χρόνος που έχει διανυθεί με σύμβαση μίσθωσης έργου αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας για όλες τις συνέπειες».

Τελικό Βήμα: Έχετε την καλοσύνη κύριε Καψή να ρωτήσετε τον νομικό σας συνεργάτη τι σημαίνει η φράση: «.. για όλες τις συνέπειες»;Εκτός δηλ. από βαθμολογικά-μισθολογικά μήπως σημαίνει ότι μετρά αυτός ο χρόνος στην ΕΡΤ, που διανύσαμε με συμβάσεις μίσθωσης έργου, ΚΑΙ για τον υπολογισμό της Αποζημίωσής μας;

Άλλωστε η Πολιτεία εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Οδηγία 70/1999 για τη μονιμοποίησή μας το 2006, για να μη διασυρθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναγνώρισε ότι οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που είχαμε ήταν ψευδώνυμες και ότι πίσω από αυτές υποκρύπτονταν τύποις και ουσία συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ρωτήστε το νομικό σας κύριε Καψή.

Επίλογος:Αν μπαίνουμε στη διαδικασία να σας απαντήσουμε είναι για να αποκαλύψουμε την εμπάθεια και το εκδικητικό σας μένος σε βάρος μας, που κουρελιάζει νόμους και εγκυκλίους. Δεν επιζητούμε Αποζημίωση. Παλεύουμε οκτώ μήνες τώρα γιατί διεκδικούμε τη δουλειά μας πίσω, διεκδικούμε τη ζωή μας πίσω, διεκδικούμε την ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ, διεκδικούμε το «Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας».
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Υστερόγραφο: Η Ανοησία και ο Φασισμός είναι επικίνδυνο μείγμα. Όταν προσθέσεις και μπόλικη δόση από ασχετοσύνη και ανικανότητα, τότε το μείγμα γίνεται ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ

Μοιραστείτε το!