ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ-ΝΕΡΙΤ Αθηνών-Βρυξελλών… Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη,Δημοσιογράφου της Ελεύθερης ΕΡΤ3

ΝΕΡΙΤ Αθηνών-Βρυξελλών…

03/02/2014

 Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη,Δημοσιογράφου της Ελεύθερης ΕΡΤ3

Ήταν μόνο η αρχή….ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Με αυτή την κατακλείδα ολοκληρώθηκε η πρώτη από τη σειρά των πρωτοβουλιών μας ως Απολυμένων-Άνεργων-Εργαζομένων της Ελεύθερης ΕΡΤ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ να συνομιλήσουμε  άμεσα με τη Κοινωνία και τους Φορείς και τους Πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και συνολικά της ελληνικής περιφέρειας  με την εκδήλωση που οργανώσαμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με κεντρικό προβληματισμό «Ποια ΕΡΤ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ Έχουμε; Ποια ΕΡΤ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ Θέλουμε;».

Κατέστη σαφές: μετά και την προκήρυξη-φιάσκο της ΝΕΡΙΤ, πως ΕΡΤ3 για την παρούσα διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ΔΕΝ υφίσταται. Το κλείσιμο της ΕΡΤ3 έχει την υπογραφή-σφραγίδα και των ΔΥΟ. ‘Άδειασαν  και πέταξαν  σαν στημένες λεμονόκουπες, τους αντιπροσώπους τους στη Θεσσαλονίκη,  με την προκήρυξη της «ΥΕΝΕΔ Βορείου Ελλάδος»  των 42 ατόμων, ανταποκριτικού γραφείου. Σιγά η Πατρίδα(Μπουτάρης-Τζιτζικώστας) κοιμάται. Ύπνος οκτώ μηνών, που ίσως λήξει, αν σκεφτεί κανείς ότι από το τάξιμο κανείς δεν έχασε. Πώς θα μαζευτούν άλλωστε  τα ψηφαλάκια ενόψει εκλογών από το «μύρισε θυμάρι και βασιλικός»;

 Ένα πρώτο κεντρικό ζήτημα-δίλημμα  που θέσαμε, σε κόμματα, φορείς, κοινωνία, πολίτες είναι αν η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ή ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Ας τοποθετηθεί ο καθένας με τη στάση ζωής του, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή του και όπως τονίσαμε από Βελουχιώτες στο fb-twiter και στο διαδίκτυο έχουμε χορτάσει….Η Αλήθεια όλων μας αποδεικνύεται  στην αρένα της ζωής , στο πεδίο της δράσης, της καθημερινής αγωνίας και όχι εκ τους ασφαλούς, ως δημοσιογράφοι-τροχονόμοι στο σύστημα της Διαπλοκής.

Ένα δεύτερο ζήτημα που ετέθη είναι για τους «Ελληναράδες» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που, με το κλείσιμο της ΕΡΤ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ  φτιάχνουν  ΝΕΕΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, αφού το Μονοπώλιο της DIGEA ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. “ΝΕΡΙΤ ΑΘΗΝΩΝ-ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ”, θα πρέπει να ονομαστεί  το νέο τους κανάλι.

Είναι σαφές ότι ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ πάνε μαζί.

Οι Ελληναράδες όμως που σκίζουν τα καλσόν τους,  καθώς« σώζουν την Ελλάδα με το μνημόνιο, και πως θα πάνε τζάμπα οι θυσίες των Ελλήνων, αν διακυβευθεί το πρόγραμμα” και άλλα παρόμοια ηχηρά-κύμβαλα αλαλάζοντα, την ίδια ώρα ΣΤΕΡΟΥΝ τα νησιά μας, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο να ακούν ΕΛΛΗΝΙΚΑ προγράμματα(ενημέρωση-επιμόρφωση-ψυχαγωγία).Στη μεθόριο με την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Αλβανία εδώ και οκτώ μήνες καλύπτονται τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, με ό, τι σημαίνει αυτό, με ήχο και εικόνα  από τα προγράμματα των γειτονικών χωρών.

Η Συνταγματική επιταγή- Ελληνική και Ευρωπαϊκή- για την ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑ στη λήψη Σήματος ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ , όπως με σαφήνεια ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα , αλλά και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη του Άμστερνταμ αποτελούν παρωνυχίδες στις exel-στήλες των κων Στουρνάρα-Σαμαρά-Βενιζέλου ,στοιχεία που εξηγήθηκαν αρκούντως   τεκμηριωμένα τόσο από τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο, όσο και τους καθηγητές Γιώργο Πλειό και Σοφία Καϊτατζή-Γουϊτλοκ.

Προκαλεί ειλικρινά θυμηδία, καθώς η Ιστορία αναντίρρητα εκδικείται. Αυτοί που ρίξανε το Μητσοτάκη το 1993 για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, πλέον ως χειραγωγούμενα ανθρωπάκια-μαριονέτες της Μέρκελ ΔΕΝ  ενοχλούνται ουδόλως, από το γεγονός πώς στη Φλώρινα, τη Καστοριά, τη Κοζάνη , το Κιλκίς, στη Πέλλα ακούγονται ραδιοφωνικοί σταθμοί των ΣΚΟΠΙΩΝ με τα “μακεντόνσκι”. Είδες πώς σε κάνει η Siemens;

Το μόνο που μένει πλέον είναι να ακούσουμε τον Πρωθυπουργό  να καταγγέλλει τους ΟΡΘΙΟΥΣ Της ΕΡΤ για «Εθνικιστικήν Φρενίτιδαν και Εθνικιστικόν Παροξυσμόν»,(θυμίστε μου ποιος και  για ποιον το έλεγε)γιατί η ΕΡΤ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ κάλυπταν 100% όχι μόνο την ελληνική επικράτεια, αλλά μέσω κυρίως των Βραχέων, τον απανταχού ελληνισμό κα τους Έλληνες ναυτικούς.

Κι όμως Ελληναράδες μου οι κεραίες των βραχέων που ακουγόταν «Η Φωνή της Ελλάδας», σε όλο τον κόσμο, από τη Λατινική Αμερική ως τη Νορβηγία, και από τον Ινδικό Ωκεανό ως την Αλάσκα, οι κεραίες αυτές που εξέπεμπαν εδώ και 75 χρόνια ,  πουλήθηκαν από το Ειδικό Εκκαθαριστή ως Παλιοσίδερα. Παλιοσίδερα η «Φωνή της Ελλάδας».  Αντε βρε σε καλή μεριά,  καλό πρωτογενές πλεόνασμα…Ελληναράδες, Πατριωτάρες.

Δεν ενοχλούνται πλέον γιατί σώζουν τη χώρα, όπως και τότε…Ο Σαμαράς πρωθυπουργός και ο Γιος Μητσοτάκη μετράει τις 2000 Απολύσεις της ΕΡΤ  σα να είναι κομπολόι , δίχως, χάντρες. Το ανακοινώνει σε κάθε ευκαιρία γεμάτος περηφάνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Βαρκάρης που μεταφέρει απέναντι στον ‘Αδη τις ψυχές των Απολυμένων της ΕΡΤ και των Οικογενειών τους. Ιδέα-πρόταση για δραματοποιημένο σήριαλ  καταθέτω στην ανεξάρτητη ΝΕΡΙΤ του Καψή-Προκοπάκη για ανεξάρτητη παραγωγή, αλλά με απευθείας ανάθεση. Θα βάλω μέσον το Μάναλη. Ξέρει αυτός από απευθείας αναθέσεις…Αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε.. Μέχρι και τις Αποζημιώσεις μας έφαγε ο Ακαταδίωκτος..

10.000 άνθρωποι στη μέγγενη των Απ-ανθρώπων που διψούν για Αίμα, χωρίς κανένα μα κανένα δημοσιονομικό όφελος, ΚΑΝΕΝΑ. Κόστος για τον προϋπολογισμό από το κλείσιμο της ΕΡΤ:500 εκατ.

Η αγάπη για την ΠΑΤΡΙΔΑ μπήκε στο μπλέντερ του μνημονιακού κανιβαλισμού, η  αγάπη για την Ελλάδα της Περιφέρειας και των Συνόρων απέμεινε  ΣΗΜΑΙΑ-ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει…..ΦΟΥΞ.

Τα Ειδικά Δικαστήρια περιμένουν……Η Εξεταστική για την Ε.Ρ.Τ.-ΕΡΤ3-ΕΡΑ αποτελεί Εθνική Απαίτηση και Πατριωτικό Καθήκον.

Μοιραστείτε το!