ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΣΑΛΠΙΣΕ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ». (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο κ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τη Βουλγαρία, έκανε την ασύλληπτη δήλωση. Σας διαβάζω από την ιστοσελίδα της Ν.Δ., nd.gr, motamo, όλη την παράγραφο για να μην θεωρηθεί ότι απομονώνω μια φράση, στα όσα είπε: «είχα επίσης την ευκαιρία να έχω μια εξαιρετική, ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση με εκπροσώπους από σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται εδώ στη Βουλγαρία και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες  δραστηριοποιούνται – εδώ και πολλά χρόνια – στη Βουλγαρία, αποτελούν παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας» και δεν αρκέστηκε  σε αυτό, έρχεται και η κατακλείδα του κου. Μητσοτάκη: «είναι επιχειρήσεις, οι οποίες ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν εκτός Ελλάδας, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη δική τους δυναμική».

 Αυτό, πρέπει να ομολογήσουμε, κύριοι συνάδελφοι, ότι είναι συμφωνία αλήθειας, είναι η κυνική αλήθεια που ομολογεί, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τι κάνει; Σαλπίζει την έξοδο των ελληνικών επιχειρήσεων από τη χώρα, για την οποία ευελπιστεί και ονειρεύεται να ηγηθεί », τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επέκρινε  τη στάση  των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους κατηγόρησε για στρατηγικό, πολιτικό και ιδεολογικό αδιέξοδο. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Όταν η διαπραγμάτευση, όπως και τώρα, τείνει να φτάσει σε συμφωνία, ακούμε την κριτική «τα δώσατε όλα, τα υπογράψατε όλα, το πιο υπακούω παιδί, που να σας έβρισκε, μακάρι που σας βρήκε κ.λπ.», μόλις η διαπραγμάτευση αντιμετωπίζει προβλήματα με την έννοια ότι είναι δύο διαφορετικές λογικές και δεν υπάρχει ακτίνας συμφωνίας, τότε αρχίζουν το άλλο τροπάριο, ότι «θα τινάξετε τη χώρα στον αέρα, επανάληψη του 2015».

 

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

 

1/12/2016

Μοιραστείτε το!