-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΔΕΗ: « ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ». (ΒΙΝΤΕΟ) -ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ.

Την άμεση ανάγκη μείωσης των ακριβών τιμολογίων της ΔΕΗ σε βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πέραν των αναγκαίων μειώσεων στο οικιακό τιμολόγιο, λόγω της πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου υπογράμμισε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και τα μέλη του ΔΣ, με παρόντα τον αρμόδιο υπουργό κο. Πάνο Σκουρλέτη.
Όπως, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης «Χωρίς αυτήν την αναγκαία και λυτρωτική για τις επιχειρήσεις, τους βιοτεχνικούς και επαγγελματικούς χώρους μείωση στα τιμολόγια, μιλάμε για γραφεία, μικρά εμπορικά καταστήματα, φούρνους, εργαστήρια, μικρές βιοτεχνίες, συνεργεία, επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, που αποτελούν την καρδιά της πραγματικής οικονομίας, η πίεση να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αυτοί οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται το βράδυ γιατί ξέρουν ότι το πρωί, πρέπει να βρουν λεφτά για να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί αν δεν τον πληρώσουν και κοπεί το ρεύμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει η βιοτεχνία τους, το κατάστημα τους, η επιχείρησή τους και δεν θα μπορέσουν να εργαστούν ούτε και οι εργαζόμενοι οι 5,10 που έχουν στην επιχείρηση τους».
Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η Κυβέρνηση, όχι απλά διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά επιπλέον παρέχει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι άποροι.
Στην απάντησή του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Τώρα, πράγματι δίνουμε 10% έκπτωση στους συνεπείς πελάτες μας και κυρίως τους επαγγελματικούς πελάτες όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης για λόγους αναπτυξιακούς και γιατί κακά τα ψέματα, τα επαγγελματικά τιμολόγια είναι τα ακριβότερα όλων. Άρα θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από κει, το θεωρούμε δίκαιο».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ. Τριανταφυλλίδη:

 

 

2/3/2016

Μοιραστείτε το!