Α.Τριανταφυλλίδης: «Έμπρακτη αλληλεγγύη στους διανομείς φαγητού και τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού». (ΦΩΤΟ)

Η έμπρακτη αλληλεγγύη στον κλάδο των διανομέων και των εργαζομένων του επισιτισμού εκφράστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, προς την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων και  απολυμένων του κλάδου από τη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, επιβεβαιώθηκε η τραγική  κατάσταση εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στον κλάδο των διανομέων (delivery), όπου ενώ υπάρχει νομικό πλαίσιο και ευρωπαϊκή οδηγία, αυτή δεν τηρείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Από την πλευρά του Υπουργείου εκφράστηκε η βούληση, με μία εγκύκλιο οδηγία προς τους εργοδότες του κλάδου του επισιτισμού και των ταχυφαγείων,  αλλά και του πολλαπλασιασμού των ελέγχων από το ΣΕΠΕ, να ελεγχθούν και να διασφαλιστούν τόσο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όσο και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Μοιραστείτε το!