Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Την άμεση ανάγκη στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων με την έκτακτη οικονομική τους στήριξη από το πλεόνασμα των 2,5-3 δις. ευρώ», ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στη διάρκεια της ομιλίας του επί του προϋπολογισμού.

«Προτείνω, καλώ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Γιώργο Χουλιαράκη  εφόσον  δεν προκαλείται δημοσιονομικό πρόβλημα, να διερευνήσουμε ως Κυβέρνηση, έκτακτους τρόπους αξιοποίησης του πλεονάσματος 2,5 δις. προς όφελος των ασθενεστέρων, να δώσουμε Ανάσα-Στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης , για να υπογραμμίσει ότι αυτό είναι εφικτό, υπενθυμίζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος στην επιτροπή Οικονομικών: «Το πλεόνασμα που προέκυψε από τα λεγόμενα ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΆ ΜΕΤΡΑ και έσοδα βρίσκονται πέραν των στόχων που συμφωνήσαμε με τους Δανειστές. Το καλό είναι πώς ό,τι κερδίζεις  από αυτά τα μέτρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Σου δίνει αυτό που λέμε δημοσιονομικό χώρο».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Αναλυτικά:

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης(απόσπασμα από την ομιλία επί του Προϋπολογισμού του 2017)

 «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ»

Η ταπεινότητά μου, ως εις εκ των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνομαι στους Υπουργούς της Κυβέρνησής μου, αφού επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε  ότι υπάρχει  πλεόνασμα στο 11μηνο 2δις. 440 εκατ..

Το πλεόνασμα δεν έπεσε από τον ουρανό,  προέκυψε ευρώ-ευρώ από τον πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου  στα τσιγάρα, στα πετρέλαια, στο αλκοόλ, μια σειρά από ξεχασμένες υποθέσεις, λίστες Λαγκάρντ, Μπόριανς, από τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής με τη διασταύρωση εμβασμάτων και φορολογικών δηλώσεων, με την άρση της εθελοντικής φορολόγησης των πλουσίων στα χρόνια της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνέτεινε στη δημιουργία αυτού του πλεονάσματος.

 Είναι αναγκαίο, τμήμα αυτού του πλεονάσματος, που συλλέχθηκε από τα λεγόμενα ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΆ ΜΕΤΡΑ και έσοδα, τα οποία βρίσκονται πέραν των στόχων που συμφωνήσαμε με τους Δανειστές, όπως επισήμανε και στη ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών ο Ευκλείδης ο Τσακαλώτος, διαβάζω από τα πρακτικά: « Το καλό είναι πώς ό,τι κερδίζεις  από αυτά τα μέτρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Σου δίνει αυτό που λέμε δημοσιονομικό χώρο».

Προτείνω, καλώ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη  εφόσον  δεν προκαλείται δημοσιονομικό πρόβλημα, να διερευνήσουμε ως Κυβέρνηση, έκτακτους τρόπους αξιοποίησης του πλεονάσματος 2,5 δις. προς όφελος των ασθενεστέρων, να δώσουμε Ανάσα-Στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια.

Είναι σαφές ότι πέρα από τους αριθμούς, τους δείκτες και τα λεγόμενα μακροοικονομικά μεγέθη, είναι αναγκαίο να βρούμε τρόπους συμβατούς τα θετικά σημάδια στην οικονομία και στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές να αποτυπωθούν στο σώμα μιας βαλλόμενης και χειμαζόμενης κοινωνίας και να επουλώσουμε τις ανοιχτές πληγές μέχρι να πάρει μπροστά η οικονομία και η ανάκαμψη να δώσει τους πρώτους της καρπούς.

Στο κρίσιμο μεσοδιάστημα μέχρι να συμβεί αυτό ο λαός μας είναι ανάγκη να μείνει όρθιος. Η αγωνία μας είναι αυτή , η κοινωνία να μείνει όρθια στο μεσοδιάστημα μέχρι να πάρει μπροστά η ανάπτυξη , οι επενδύσεις και η οικονομία.

Όσοι με ακούν θέλω να γνωρίζουν ότι δεν συμμετέχω σε κανένα  αγώνα πλειοδοσίας  κοινωνικής ευαισθησίας. Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου βουλευτές και όχι μόνο από το δικό μου κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζονται αυτήν την αγωνία. Δεν πρωτοστατώ, συμμετέχω σε μια συλλογική διαδικασία να αφουγκραστούμε τους κοινωνικά αδύναμους, τους άνεργους , τους άστεγους, τους άπορους, γιατί οι αρμοί της κοινωνικής συνοχής της ελληνικής κοινωνίας  αν δεν έχουν διαρραγεί , βρίσκονται στα όρια τους».

 

8/12/2016

 

 

Μοιραστείτε το!