Α.Τριανταφυλλίδης: “Κλωνοποίηση Μητσοτάκη-Ο αρχηγός της Ν.Δ έχει υιοθετήσει την ατζέντα και το ρόλο του “Κυριάκου Γεωργιάδη””.(ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, η ταπεινότητά μου είχα πει στην Επιτροπή για την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι κατέληξε, ότι κατήντησε να παίζει τον ρόλο του χαιρέκακου τσιλιαδόρου της ιστορίας, με τις συνεχείς αναφορές, τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες που τελικά δεν επιβεβαιώνονταν ποτέ. Τώρα, μετά από χαιρέκακη είναι και επικίνδυνη. Είναι και ανίκανη ακόμα και για τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει με συγκεκριμένα στοιχεία και με συγκεκριμένη προοπτική αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω, αν θα πάμε μπροστά με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους και με ούριο άνεμο την ελπίδα, την πίστη των πολιτών για την καθαρότητα και την εντιμότητα των μη πορφυρογέννητων, των ανθρώπων που ήρθαν εδώ χωρίς να είναι επαγγελματίες πολιτικοί, για να εκπροσωπήσουν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, τους άνεργους, τους άστεγους, τους άπορους, τους αδύναμους, όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έπληξε ο μνημονιακός κανιβαλισμός.

Ή, λοιπόν, θα προχωρήσουμε ή θα γυρίσουμε πίσω –δεν υπάρχει άλλη επιλογή- στο πλιάτσικο, στην αρπαχτή, στη μίζα και στη ρεμούλα. Δεν παίρνουμε μέτρα, μας λέτε «Είστε ανάλγητοι». Παίρνουμε μέτρα, μας λέτε «Είστε παροχολόγοι». Δεν έπιασε. Μετά, μας λέτε «Δεν θα βγείτε στις αγορές». Σας είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να βάλετε ένα στοίχημα και όταν θα βγούμε στις αγορές, να έρθετε να μας ζητήσετε «συγγνώμη», επειδή βγήκαμε στις αγορές. Ούτε αυτό έπιασε. Το προσπεράσατε.

Μετά, όταν είδατε ότι τίποτα δεν πιάνει, γιατί δεν περνάει πλέον η μπογιά σας, δεν ακουμπά, δεν ευαισθητοποιεί τον κόσμο –και ας λένε ό,τι θέλουν οι δημοσκοπήσεις- τότε το γυρίσατε στον καλαματιανό. Είπατε, δηλαδή, ότι τη μη μείωση των συντάξεων –που την ψηφίσατε όμως- την ανταλλάξαμε με το Μακεδονικό.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»! Η παραφροσύνη σας είναι ο καλύτερος χορηγός μας, χορηγός και της αυριανής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, μετά από τις αναφορές του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κ. «Κυριάκου Γεωργιάδη», έχει μετεξελιχθεί από πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ειρηνικό συλλαλητήριο για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στην ακροδεξιά, τη μισαλλοδοξία και τον σκοταδισμό.

Καλούμε αύριο στις 19.30΄ στο «Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο» τους πατριώτες, τους δημοκράτες, τους προοδευτικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας να είμαστε όλοι εκεί και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι τη Θεσσαλονίκη δεν τη χαρακτηρίζει ο σκοταδισμός, η ακροσυντήρηση, η μούχλα και τα απολιθώματα του παρελθόντος, οι γκοτζαμάνηδες, τα τρίκυκλα και οι καρφίτσες. Παρά τις όποιες κριτικές επισημάνσεις για το έργο μας, τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας, των μη επαγγελματιών της πολιτικής, καταλαβαίνετε ποια είναι η προτεραιότητα, ποιο είναι το κυρίαρχο διακύβευμα και το κυρίαρχο δίλημμα: Θα πάμε μπροστά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ή θα γυρίσουμε πίσω, εκεί όπου μας άφησαν με τη χρεοκοπία, όχι μόνο την οικονομική, αλλά την πολιτική, την ηθική, την πολιτισμική;

Αυτό το επιχειρούμενο αντιδημοκρατικό κρεσέντο μίας ελάχιστης μειοψηφίας γραφικοτήτων και ανθρώπων του πολιτικού υπόκοσμου, αυτό το ιδιόμορφο «face control» των αντισυγκεντρώσεων δεν χαρακτηρίζει την πόλη μου, την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηρίζει τις υπόγειες διαδρομές Δεξιάς και ακροδεξιάς και τις αιμομεικτικές τους σχέσεις.

Τόλμησαν με απύθμενο θράσος να μιλούν για ανεπιθύμητο Τσίπρα απέναντι στο μοντέλο του πρωθυπουργού του Σεπτεμβρίου και της ΔΕΘ, των υπουργών και των συνοδών τους που ανέβαιναν στη Θεσσαλονίκη, εξόδοις του Δημοσίου βεβαίως, βεβαίως. Αυτό το μοντέλο βιώσαμε. Ήρθαμε και το ανατρέψαμε.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Θ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Υιοθετήσαμε το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ένα στρατηγείο σχεδιασμού και υλοποίησης. Και είναι αυτός που λέτε, ο ανεπιθύμητος Τσίπρας, που κατέστησε το Μετρό από ανέκδοτο ορατό, ολοκληρούμενο έργο στα τέλη του 2019. Είναι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ που παραχώρησαν τα Στρατόπεδα «Παύλου Μελά» και «Κόδρα» στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ήδη διαμορφώνονται οι όροι και οι μελέτες για να χτιστεί στα συντηρούμενα κτήρια που αφέθησαν εκεί, το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και το Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Είναι αυτή η Κυβέρνηση που έδωσε τα είκοσι επτά στρέμματα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, για να σταματήσει η παραμυθολογία, που επί σαράντα χρόνια δούλευαν και παραμύθιαζαν τον κόσμο. Είναι αυτή η Κυβέρνηση που έσπασε το απόστημα του ΟΑΣΘ, τα 2,5 δισεκατομμύρια που διανέμονταν στους κολλητούς μετόχους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτή η Κυβέρνηση που έδωσε κατά προτεραιότητα για τη Θεσσαλονίκη μου, για τη Θεσσαλονίκη μας, που είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας για τους νέους και τις γυναίκες, τα οκτάμηνα στους Δήμους, για να αντιμετωπίσει, όσο μπορεί, το πρόβλημα της ανεργίας, μαζί με τους διακόσιους εργαζόμενους στο μετρό που έγιναν δύο χιλιάδες, μαζί με τον TAP.

Αρκούν; Όχι δεν αρκούν. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Είναι αυτή η Κυβέρνηση και ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης, που ύστερα από πενήντα χρόνια, ξεκίνησαν το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αυτοί είναι οι ανεπιθύμητοι.

Η Θεσσαλονίκη μου, η Θεσσαλονίκη μας, είναι η ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, η πρωτεύουσα στα Βαλκάνια ως κέντρο πολιτισμού, η ανοικτή σύγχρονη πολυπολιτισμική πόλη, ανοικτή στα καλλιτεχνικά ρεύματα, στην πρωτοποριακή γνώση, στις καινοτομίες. Είναι η ανοιχτή φιλόξενη πόλη της αλληλεγγύης και ανοικτή αγκαλιά για κάθε πρόσφυγα, για κάθε άπορο και αδύναμο άνθρωπο, η πόλη του Ντίνου Χριστιανόπουλου, του Μαρωνίτη, του Χουρμουζιάδη, του Νικηφόρου Παπανδρέου, η πόλη του Μανώλη Ανδρόνικου, η πόλη του Μίμη Φατούρου, η πόλη του Νίκου Παπάζογλου, του Σωκράτη Μάλαμα. Αυτή είναι η ανοιχτή ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη, που μια ακραία, ελάχιστη μειοψηφία προσπαθεί να της κολλήσει τη ρετσινιά ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Ήρθε -και με αυτό κλείνω, κύριε Πρόεδρε- σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση. Έθεσε το ερώτημα: «Ποιον θα καλούσατε από τους δύο πολιτικούς Αρχηγούς στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη;» Κατ’ αρχήν, πρέπει να πούμε ότι θα γίνουν τα Χριστούγεννα, δεν καταργήθηκαν. Ο φίλος μου Μάκης Βορίδης, έπαιξε και έχασε, είχε πει ότι θα καταργήσουμε και τα Χριστούγεννα. Δεν κατάργησε τα Χριστούγεννα ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξουν Χριστούγεννα, φίλε Μάκη Βορίδη, που το είχες υποπτευθεί από αυτούς τους αναρχοκομμουνιστές.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Επέλεξαν, λοιπόν, παρά το προβάδισμα στην προώθηση ψήφου, ότι στο σπίτι μας θα βάζαμε τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί να καλέσουν τον Μητσοτάκη; Αυτός που τους υπόσχεται να τους κόψει τις συντάξεις; Γι’ αυτό σας είπα, δεν είστε μόνο χαιρέκακοι, είστε και μαρτυριάρηδες τσιλιαδόροι της ιστορίας. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2016 στον ΣΚΑΪ, στη κ. Κοσιώνη, λέει η κ. Κοσιώνη…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε συνάδελφε, αν θέλετε ολοκληρώστε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Τελειώνω.

«Λέτε και «ναι» στη μείωση των επικουρικών συντάξεων;» Και ο αρχηγός «Κυριάκος Γεωργιάδης», τι λέει: «Δεν το έκρυψα, γι’ αυτό σας λέω ότι εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας και θέλω αύριο να πράττω και το έργο της αλήθειας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». Θέλω από αυτό το Βήμα της Βουλής να ρωτήσω τους συνταξιούχους, τους πατεράδες και τις μανάδες μας: Θα τον διευκολύνετε; Θα του δώσετε τη δυνατότητα να πράξει το έργο της αλήθειας, όπως λέει ο ίδιος;

Παρακαλώ, κρατήστε για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Ποιος; Αυτός που δεν ψήφισε τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτός που δεν ψήφισε τον νόμο για τη δωρεάν πρόσβαση ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία, αυτός που δεν ψήφισε τον νόμο για τα σχολικά γεύματα; Η Δυτική Θεσσαλονίκη ακούει; Αυτός που δεν ψήφισε τον νόμο για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αυτός που δεν ψήφισε το 2016 την εφάπαξ καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους; Δεκάρα δεν δίνουν ούτε για τους αδύναμους ούτε για το Μακεδονικό ούτε για τα προβλήματα του κόσμου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Τριανταφυλλίδη, έχετε φτάσει τα δέκα λεπτά, αν με ακούτε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Τελειώνω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Εδώ και τρία λεπτά τελειώνετε, όμως.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Λέει: «Πώς αντιμετωπίζετε τη στρατηγική του μεσαίου χώρου;» Και η απάντηση του κυρίου Αντιπροέδρου ήταν: «Ποια στρατηγική και ποιος μεσαίος χώρος; Όποια στρατηγική ρίχνει τον Τσίπρα». Αυτό να το ξέρουν, να το γνωρίζουν οι πολίτες.

Σας ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ευχαριστούμε και εμείς, κύριε συνάδελφε.

Επειδή είπατε δύο φορές το «Κυριάκος Γεωργιάδης» ως αρχηγός, φαντάζομαι ότι δεν έγκειται σε λάθος. Το λέω, για να το διορθώσουμε από τα Πρακτικά.

(Θόρυβος από στην Αίθουσα)

Για να μην απαντάτε, φαντάζομαι ότι είναι εντάξει. Εγώ ρώτησα μήπως και έκανε εκφραστικό λάθος ο κύριος συνάδελφος.

 

Μοιραστείτε το!