Α.Τριανταφυλλίδης για Κρατικό Προϋπολογισμό 2020.(Video+Πρακτικά)

Τοποθέτησή του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετράμε ήδη έξι μήνες κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας με την ψήφο του 40% των Ελλήνων πολιτών και απόλυτης μονοκομματικής πλειοψηφίας εκατόν πενήντα οκτώ εδρών.

Επειδή η ελληνική ιστορία δεν αρχίζει τον Γενάρη του 2015 και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι «φρεσκαδούρα», όπως θέλει απελπισμένα να μας πείσει, απευθύνομαι κυρίως προς αυτούς τους πολίτες που εντάχθηκαν στην τάση, «Φύγε ΣΥΡΙΖΑ, φύγε Τσίπρα», για να σταυρώσουμε πέντε σταράτα λόγια και επιχειρήματα και όχι για να σταυρωθούμε μεταξύ μας.

Λόγος ενότητας αναγκαίος εισαγωγικός. Εν αρχή ην η πατρίδα και η αίσθηση της πατριωτικής ευθύνης που θα μας βρει όλους σε αρραγές εθνικό μέτωπο, εθνική ομοψυχία, παλλαϊκή ενότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στον ύψιστο βαθμό εγρήγορσης και επαγρύπνησης. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, θα το μετανιώσει. Να στείλουμε μήνυμα από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων: «Είμαστε νοερά κοντά σας. Είμαστε δίπλα σας. Για την πατρίδα και την υπεράσπισή της όλοι γινόμαστε ένα».

Ωστόσο, οι πολίτες που σας ακούν -ακούν τους κυρίους της Κυβέρνησης να θριαμβολογούν- απορούν και αναρωτιούνται γιατί πανηγυρίζετε. Επειδή κατακρεουργήσατε το κοινωνικό μέρισμα από τα 780 εκατομμύρια του 2018 σε 175 εκατομμύρια ευρώ φέτος; Και από τρία εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες δικαιούχους το 2018 σε μόλις διακόσιες πενήντα χιλιάδες δικαιούχους φέτος; Γι’ αυτό θριαμβολογείτε; Επειδή κόψατε τη δέκατη τρίτη σύνταξη για τους συνταξιούχους, εσείς που τους τάζατε ότι θα επαναφέρετε το ΕΚΑΣ; Επειδή μειώνετε τον κοινωνικό προϋπολογισμό, μειώνετε το επίδομα στέγασης για τους άπορους, τους άνεργους, τους άστεγους, τους απολυμένους ακόμη και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Τόση αναλγησία;

Όταν ο Τσίπρας ανακοίνωνε τη δημιουργία του καταπιστευτικού λογαριασμού, του κουμπαρά εγγύησης δηλαδή των 5 δισεκατομμυρίων έναντι των δανειστών, για να μειωθεί αντίστοιχα από το 3,5% στο 2% μέχρι το 2022 το πρωτογενές πλεόνασμα και να εξοικονομηθούν τα 2 δισεκατομμύρια για να πέσουν στην οικονομία και να μην τα στερηθεί η κοινωνία, τότε εσείς και τα φερέφωνά σας, οι γερές τηλεοπτικές σας πλάτες, η αυτοκρατορία της μιντιακής διαπλοκής, που χωρίς αυτή δεν θα μπορούσατε να σταθείτε στην εξουσία ούτε μέρα, τότε καγχάζατε.

Τι είχαμε αυτούς τους έξι μήνες; Ποια ήταν η προεκλογική προμετωπίδα του κ. Μητσοτάκη; Εμπαιγμός, διχασμό στο Μακεδονικό. Κοροϊδία φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Αναλγησία, κυνισμός προς τους νέους ανθρώπους. Αντί για νέες θέσεις εργασίας –θυμάστε τα βίντεο, τον κ. Μητσοτάκη, νέες θέσεις εργασίας- μόνο τον Οκτώβριο αφήσατε εκατόν είκοσι έξι χιλιάδες νέες θέσεις ανεργίας.

Διαματάρης και Πατέρας κατέστησαν αξίως τα εμβληματικά πρόσωπα του φρέσκου Μητσοτακικού κοπανιστού αέρα σαν τα δάνεια με αέρα. Τα θυμάστε;

Οι Βουλευτές σας στη Θεσσαλονίκη έταζαν προεκλογικά διορισμούς στο Μετρό, αλλά μετεκλογικά ο Μητσοτάκης του άδειασε ανακοινώνοντας ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025. Έτσι έκαναν delivery τα ρουσφέτια στον ΟΑΣΘ με την παλινόρθωση του καθεστώτος της φιλελεύθερης μπίζνας ως οργανισμού εκτροφείου της ντόπιας κομματικής πελατείας. Ρεμούλα, σκάνδαλα, πλιάτσικο και από την άλλη τους καημένους όλους εμάς τους Θεσσαλονικείς να περιμένουμε στις στάσεις ο Μητσοτάκης να μας φέρει τα λεωφορεία.

Παραδειγματικό μοντέλο ο ΟΑΣΘ για πώς εννοείτε τις επενδύσεις. Τα κέρδη θα διανέμονται στους μετόχους και οι ζημίες θα πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τα γνωστά κορόιδα, όλους εμάς του Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα πληρώνουμε διπλά τον ΟΑΣΘ και με τους φόρους και με τα εισιτήρια. Η Θεσσαλονίκη πλέον γνωρίζει καλά, το έχει συνειδητοποιήσει ότι μόνο με Τσίπρα Πρωθυπουργό και ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση μπορεί να δει το Μετρό της να λειτουργεί και τον ΟΑΣΘ να εξυγιαίνεται και να εκσυγχρονίζεται.

Γαλαντόμοι, όπως πάντα, στους υπόδικους κολλητούς με την αποδέσμευση τραπεζικών τους λογαριασμών και την ασυλία στους τραπεζίτες. Άλλωστε έχουμε και τα δάνεια των 500 εκατομμυρίων να σβήσουμε. Αλλά σφιχτοί στη μεσαία τάξη και στους επαγγελματίες με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για το 85% των ασφαλισμένων.

Πού είναι η περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 11% που υποσχεθήκατε; Τον Ιούνιο του 2019, όταν ήδη ο ΦΠΑ στην εστίαση με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ έφευγε από το 24% για να πάει στο 13%, ο κ. Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο Κρήτη TV δήλωνε επί λέξει: «Εγώ δεν είπα ότι το 2020 θα μειώσω στον ΦΠΑ. Θα μειώσω τον ΦΠΑ μόνο στην εστίαση».

Το θυμάστε, κύριε Μητσοτάκη; Γιατί οι εστιάτορες και οι άνθρωποι της εστίασης το θυμούνται πολύ καλά. Ρωτούν έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, οι άνθρωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, αυτοί που πίστεψαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα πού είναι η κατάργηση των είκοσι εννέα φόρων του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Μητσοτάκη, πού είναι η κατάργηση της προκαταβολής του φόρου, πού είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης;

Καμία ντροπή, καμία αισχύνη; Μόνο ρουσφέτια τακτοποίησης διορισμών για τα γαλάζια παιδιά στο ετσιθελικό κράτος, μπίζνες, μίζες και ρεμούλες στη κρατικοδίαιτη οικονομία των γαλάζιων χορηγών. Παρακολουθούμε το remake του ίδιου έργου, αυτού που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και στα μνημόνια. Τουλάχιστον αφελής όποιος αναμένει η επανάληψη της ίδιας πορείας, του ίδιου έργου ότι μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά αποτελέσματα.

Και έρχομαι τώρα στο Μακεδονικό. Από το «προδώσατε,πουλήσατε» κατά όλων ημών, τα εξώδικα για εσχάτη προδοσία των παμακεδονικών, με τους οποίους πηγαίνατε αλά μπρατσέτα στα συλλαλητήρια, τις μολότοφ, τις απειλές και τις σφαίρες στα τζάμια των γραφείων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τώρα το γυρίσατε στον καλαματιανό.

«Όλοι οι Βουλευτές είναι πατριώτες». Ναι, από πότε; Δεν είναι «προδώσατε, πουλήσατε», κύριε Νίκο Δένδια, όπως μας έλεγαν συνάδελφοί σας Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη Βουλή;

«Η Νέα Δημοκρατία έχει γυρίσει την πλάτη στην πατριδοκαπηλία και στον βαλκανικό επαρχιωτισμό». Ναι, από πότε, κύριε Δένδια; Μήπως από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έλεγε από αυτό εδώ το Βήμα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «Να δω πώς θα ανέβεις στη ΔΕΘ» προτρέποντας ουσιαστικά τα ακραία στοιχεία να πράξουν τα δέοντα; Το καταθέτω στα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Θα την τηρήσουμε απολύτως τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα την τιμήσουμε: «Full implementation Prespa Agreement is crucial», δηλαδή η πλήρης εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμης και ζωτικής σημασίας. Ποιος το είπε, ποιος το έγραψε, ποιος το υπέγραψε; Σε ποιον το απέστειλε αυτό που μόλις ακούσατε; Ο Αναπληρωτής Υπουργός σας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε επίσημη επιστολή του στον κ. Οσμάνι, τον Βορειομακεδόνα ομόλογό του, όπως τον ονόμασε. Όχι μόνο θα την εφαρμόσουν απολύτως, αλλά και θα την τιμήσουν. Ποια; Την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών;

Καταθέτω στα Πρακτικά το αγγλικό κείμενο της επιστολής που λέει «sincerely yours», «ειλικρινά δικός σας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης».

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Και αυτό εκατόν πενήντα οκτώ φωτοτυπίες να μοιραστούν για να πάνε οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατία να το μοιράσουν στα χωριά εκεί που έλεγαν «προδώσατε, πουλήσατε» για να τους πουν στους «προδώσατε, πουλήσατε» ότι θα εφαρμόσουν την πολιτική τη συγκεκριμένη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Ολοκληρώστε, παρακαλώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κλείνω, κύριε Πρόεδρε.

Κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχετε καταλάβει μάλλον τι θα ψηφίσετε. Υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό άρα παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής παρέχετε ψήφο εμπιστοσύνης και στις βασικές θέσεις άσκησης εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μία εκ των βασικών θέσεων άσκησης εξωτερικής πολιτικής, όπως αναλύθηκε από Βήματος Βουλής δια στόματος του αρμοδίου Υπουργού Εξωτερικών Νικόλαου Δένδια, είναι η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι θέσεις αυτές, όπως και οι θέσεις κάθε άλλου Υπουργού της Κυβέρνησης, κύριοι νέοι συνάδελφοι, υπέχουν θέση αιτιολογικής εκθέσεως του νόμου του προϋπολογισμού του 2020.

Να το κάνω κέρματα να το καταλάβετε; Ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό και παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής ψηφίζετε έστω και σε δεύτερο χρόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Και με αυτό ολοκληρώστε, κύριε Τριανταφυλλίδη. Οι συνάδελφοι ξέρουν τι ψηφίζουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Την οποία Συμφωνία η Κυβέρνηση δια στόματος Νικολάου Δένδια καθιστά βασικό άξονα άσκησης πολιτικής της.

Ποιος είναι αυτός ο άξονας; Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω στο μέτωπο υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος.

Σας ευχαριστώ πολύ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Μοιραστείτε το!