Πρόταση A.Τριανταφυλλίδη στη Βουλή: Προαπαιτούμενη η προσκόμιση ενημερότητας από τα κόμματα για να μετέχουν στις εκλογές.(Διάρκεια Βίντεο: 1.06)

Την πρόταση αυτή κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, που συζήτησε το σχέδιο νόμου με θέμα:  “επείγουσες ρυθμίσεις ενίσχυσης του πόθεν έσχες”.

Μεταξύ άλλων ο κ.Τριανταφυλλίδης τόνισε: «Το ζήτημα των χρεών, δανεικών και αγύριστων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την αξιοπιστία του συνόλου του πολιτικού συστήματος.

Οι αναφορές και τα δημοσιεύματα περί αλλαγής των ΑΦΜ για την αποφυγή πληρωμής των δανεικών  καθώς και οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών τους για κούρεμα των δανείων τους προκαλούν έντονα την κοινή γνώμη και τους πολίτες –δανειολήπτες που συνεχίζουν αγκομαχώντας  να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στις Τράπεζες.

Τα 500 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν στο τραπεζικό σύστημα τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα αυξάνονται και ο μύθος περί ρύθμισης και εξυπηρέτησης ότι δήθεν είναι ρυθμισμένα και ότι δήθεν τα εξυπηρετούν παραμένει.

Τα ερωτήματα είναι σαφή και οι πολίτες απαιτούν εδώ και τώρα  πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση για το τι έχει γίνει με το δημόσιο χρήμα που πήγε στα κόμματα, το δικό τους χρήμα που το χρησιμοποίησαν χωρίς να το επιστρέφουν τα δύο κόμματα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος που δεχόμαστε όλοι ως κοινά αποδεκτό φορέα σημειώνει ότι τα μόνα κόμματα που εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, τα οποία είναι κάτω των 10 εκατ. ευρώ είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας με όρους κοινωνίας και οικονομίας, όπου όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας απαιτούμε από αυτούς καθημερινά  τραπεζική, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Απαιτούμε από τον κάθε Έλληνα Πολίτη επιχειρηματία, επαγγελματία, βιοτέχνη, σε κάθε οικονομικό του βήμα και συναλλαγή με το Δημόσιο, τους Οργανισμούς  και την Πολιτεία να έχει ρυθμίσει και να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του.

Οι πολίτες θέτουν το ερώτημα: δεν θα έπρεπε την ίδια ακριβώς απαίτηση να έχουμε ως νομοθετική εξουσία και  από τα κόμματα, ως οργανισμούς που υπόσχονται ορθολογική, νοικοκυρεμένη, χρηστή διαχείριση των οικονομικών της χώρας, να έχουν την πιστοποίηση της ορθολογικής, νοικοκυρεμένης, χρηστής διαχείρισης των δικών τους οικονομικών, με την παροχή τραπεζικής, φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο σώμα των δικαιολογητικών για να μετέχουν στις εκλογές;

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, που είναι παρών σήμερα

  1. «Προτίθεται η κυβέρνηση να καθιερώσει νομοθετικά, ως προ-απαιτούμενη υποχρέωση κάθε κομματικού σχηματισμού, που επιθυμεί να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες, την προσκόμιση στις αρμόδιες αρχές  της τραπεζικής, ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας του;
  2. Θα πληροφορηθεί η Βουλή και μέσω αυτής ο ελληνικός λαός τις ρυθμίσεις με τις τράπεζες, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσουμε να τις συγκρίνουμε με τις ρυθμίσεις, που έχουν οι απλοί πολίτες δανειολήπτες; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνεργάσιμοι δανειολήπτες με τις τράπεζες, στις οποίες χρωστούν; με ποιες εμπράγματες διασφαλίσεις έλαβαν τα παραπάνω δάνεια; Σε περίπτωση μη πληρωμής, καθυστέρησης, καταστρατήγησης και καταδολίευσης της ρύθμισης υφίστανται υποθηκευμένα ακίνητα, που καλύπτουν τα 500 εκατ. ευρώ, που χρωστούν στις ελληνικές τράπεζες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;
  3. Θα προχωρήσουν οι τράπεζες στην κατάσχεση των ενυπόθηκων περιουσιακών στοιχείων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ(εάν έχουν υποθηκευθεί), στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν κανονικά στις δόσεις των ρυθμίσεών τους; Στο βαθμό που σε κάθε κόμμα υπάρχουν αρμόδιοι, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, ταμίες υπήρξε προσωποποίηση-εξατομίκευση της ευθύνης επιστροφής των δανεικών; Τοποθετήθηκαν ως εγγυητές, τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, για να μπορέσει το ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει τα συμφέροντά του;
  4. «Πως ακριβώς διασφαλίζουμε ως νομοθετική εξουσία το δημόσιο συμφέρον και λειτουργούμε παιδευτικά για το λαό και τους πολίτες, σε σχέση με το δημόσιο χρήμα που χειρίζονται τα κόμματα;»

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ. Τριανταφυλλίδη:

 

Μοιραστείτε το!