Α.Τριανταφυλλίδης:«Απόδοση του Κόδρα στους πολίτες-Ανάσα ζωής για τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Το συλλογικό αίτημα των πολιτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του Δήμου Καλαμαριάς για την ανάδειξη του πρ.Στρατοπέδου Κόδρα σε υπερτοπικό πόλο αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού ανέδειξε στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτησή του προς  τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το μείζον θέμα των πολλαπλών ιδιοκτησιών, αυτό το «νομικό κουβάρι» των ιδιοκτησιών και συνιδιοκτησιών, που παραμένει άλυτο τα τελευταία 30 χρόνια. Μετέφερε,  στη διάρκεια της ομιλίας του, το συλλογικό αίτημα κοινωνικών και παραγωγικών φορέων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών για την αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου προς όφελος του λαού της Θεσσαλονίκης.

Eπεσήμανε δε την ιστορική συγκυρία που σημαδεύει την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, ακριβώς εκατό (100) χρόνια μετά τον αρχικό σχεδιασμό που πρότεινε ο Γάλλος πολεοδόμος Εμπράρ, μετά την πυρκαγιά του 1917, ορίζοντας τον συγκεκριμένο χώρο του πρώην στρατοπέδου, ως τον «δημοτικό κήπο της Θεσσαλονίκης».

Όπως επεσήμανε ο κ.Τριανταφυλλίδης, μετά την απόδοση-παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αποτελεί δίκαιη κοινωνική ανάγκη για τους πολίτες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς να έχουν επιτέλους το δικό τους χώρο για πολιτισμό, αθλητισμό και αναψυχή.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης, διαφυλάσσοντας πάντα την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά και τα ευρύτερα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου».

Κλείνοντας ο κ.Τριανταφυλλίδης τόνισε  την ανάγκη για συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απευθύνοντας κάλεσμα στα νέα μυαλά, τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα συμβάλλουν με καινοτόμες, νέες λειτουργικές και ελκυστικές ιδέες, στην αξιοποίηση του χώρου με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης:

Μοιραστείτε το!