Α. Τριανταφυλλίδης προς Ομογενείς Βουλευτές: «Να αθροίσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε δυνάμεις. Η Πατρίδα Σας χρειάζεται, η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους».(ΒΙΝΤΕΟ)

Την ανάγκη της υιοθέτησης του συναγωνισμού προσφοράς  στη θέση του ανταγωνισμού φθοράς από πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, ομοσπονδίες, συλλόγους, συλλογικότητες επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους, Βουλευτές, Πολιτειακούς, Γερουσιαστές και πρώην Βουλευτές της Ομογένειας κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού).

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής, εκπροσώπων της Ελληνικής Δημοκρατίας,  Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αποστολών, κάλεσε τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Ομογένειας που είναι η καρδιά και  η φωνή της Ελλάδος να συνεχίσουν να μεταφέρουν  το μήνυμα της σε κάθε άκρο της Οικουμένης. Ένα μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών. Μήνυμα ανθρωπισμού, πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Παρουσιάζοντας τον Οδικό χάρτη δράσεων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί σε 3.500 ομογενειακές οργανώσεις σε όλο τον πλανήτη,  έτσι όπως ομόφωνα και ομόθυμα εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 2015 και υλοποιείται, προσδιόρισε ως πυξίδα της Επιτροπής τα 17 σημεία- στόχους που περιλαμβάνονται στον Οδικό Χάρτη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε : «σε ένα κλίμα παγκοσμιοποίησης της βίας και της ανομίας, παγκοσμιοποίησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο πολιτισμός της Ειρήνης, της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας, Εθνών, λαών και πολιτισμών, παραμένει ευχή και ελπίδα της ανθρωπότητας. Τα ιδεώδη του μέτρου, της αρμονίας και της δημοκρατίας, καθώς και η αξιοποίηση των διαφορών στο χτίσιμο ενός κόσμου πολυπολιτισμικού είναι τα διαχρονικά ιδεώδη του Ελληνισμού, που σήμερα δοκιμάζονται σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και παραμένουν, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία και χρήσιμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό, με σαφή, απόλυτη και κατηγορηματική οριοθέτηση απέναντι στο φασισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

«Η Ελλάδα και οι Κοινότητες της Ελληνικής διασποράς», είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «παραμένοντας συνεπείς και αποτελεσματικοί θεματοφύλακες αυτών των ιδανικών, δεν υπηρετούν μόνο ένα εθνικό χρέος. Υπηρετούμε ταυτόχρονα οικουμενικά ιδεώδη σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο. Η διατήρηση της Ελληνικής Πολιτισμικής Ταυτότητας, η ενίσχυση των θεσμών και των δεσμών επαφής, επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, μεταξύ Ελληνικής διασποράς και του Εθνικού κορμού, όπως και η μεγιστοποίηση της χρήσιμης εμβέλειας και παρουσίας των Ελλήνων της διασποράς στον κόσμο, αποτελεί πρώτιστο μέλημα της επιτροπής μας αλλά και της Ελληνικής Πολιτείας».

Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες της Πολιτείας ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού τόνισε : «Η άμεση ανταπόκριση του Ελληνικού κράτους και των υπηρεσιών του, στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα του κόσμου, η άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία μαζί του, αποτελεί χρέος, που η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει και ευνοεί, και η Ελληνική Πολιτεία οφείλει άμεσα και ουσιαστικά να διασφαλίσει. Το δικαίωμα ψήφου, το ιερό δικαίωμα της Ελληνικής διασποράς, στη συμμετοχή, στη συναπόφαση, στη χάραξη της πορείας του Ελληνισμού, με αναγνώριση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να παραμένει συνταγματική πρόβλεψη, άνευ αντικρίσματος επί δεκαέξι χρόνια από την τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση το 2001. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τον αρτιότερο και τον ασφαλέστερο τρόπο για την κατοχύρωση του. Αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για την υλοποίησή του, όπως και για την υλοποίηση κάθε επιμέρους πολιτικής στον Απόδημο Ελληνισμό, αποτελεί η συνολική και εμπεριστατωμένη ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού είπε ότι «διαρκές ζητούμενο αποτελεί η ΕΝΟΤΗΤΑ του Ελληνισμού. Σε κάθε δύσκολη στροφή της ιστορίας μας η ελκτική δύναμη της σχέσης του Εθνικού Κέντρου με την ελληνική διασπορά μεγιστοποιείται, όταν η Ενότητα στο εσωτερικό μας, η εθνική και κοινωνική συνοχή μας μεγιστοποιούνται και εμπεδώνονται. Στην κατεύθυνση αυτή η Επιτροπή μας υιοθετώντας πλαίσιο συναντίληψης, συνεννόησης και συναίνεσης, χωρίς να καταργεί την ιδιοπροσωπία και τη διαφορετικότητα κομμάτων και προσώπων, ανέλαβε δημιουργικές πρωτοβουλίες ενός επωφελούς ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, στη θέση του υφιστάμενου καθημερινού ζημιογόνου ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΘΟΡΑΣ μεταξύ των συλλογικοτήτων στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος του χαιρετισμού του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

 

Μοιραστείτε το!