Α.Τριανταφυλλίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Αγαπήστε πρώτα τη Θεσσαλονίκη και μετά τα κόμματά σας». (Ηχητικό)

 «Το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων που έκλεισε το 2013 ο τότε Υπουργός Υγείας κ.Γεωργιάδης μπορεί να αποτελέσει  αγκωνάρι και ένα θεσμικό και λειτουργικό εργαλείο, ενόψει μάλιστα και του δεύτερου κύματος του covid, όπως μας προειδοποιούν οι ειδικοί. Το Λοιμωδών θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ως ένας χώρος αναφοράς, υποδοχής, διαλογής της επιβεβαίωσης και της σοβαρότητας κάθε πιθανού κρούσματος covid-19 με στόχο και την αποσυμφόρηση των υπόλοιπων νοσοκομείων, έτσι ώστε να συνεχίσουν με επάρκεια να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά των καρκινοπαθών, καρδιοπαθών κλπ.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο για το αίτημα σχετικά με την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό ζητώ με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας και αναμένεται να συζητηθεί αύριο στη Βουλή. Ενόψει μάλιστα αυτής της συζήτησης, ζήτησα με επιστολή μου από τους Δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια, την Εκκλησία να στηρίξουν το αίτημα της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου Λοιμωδών. Είναι κάτι που μας ενώνει ως Θεσσαλονίκη, να αξιοποιήσουμε αυτή την υποδομή του Λοιμωδών, ενδεχομένως με την αξιοποίηση των χώρων του παλιού 424».

Σε ότι αφορά το μείζον ζήτημα της αδιαφανούς διαδικασίας χορήγησης της  διαφημιστικής δαπάνης των 20εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «Για το συγκεκριμένο θέμα ήδη ο Αλέξης ο Τσίπρας έχει καταθέσει ερώτηση στον κ.Μητσοτάκη. Άλλωστε ακόμη και δικά του στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη ζητούν τη δημοσιοποίηση της λίστας. Είναι επιβεβλημένο να δημοσιοποιηθεί η λίστα, είναι υποχρεωμένος ο κ.Πέτσας καθώς διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Η σιωπή και η αδιαφάνεια του κ.Πέτσα για το ποιοι πήραν και πόσα πήραν από τα 20 εκατομμύρια ευρώ,αντιστρατεύεται  την ορθή, λειτουργική, διάφανη, έντιμη σχέση και λειτουργία της τέταρτης εξουσίας, που είναι τα μέσα ενημέρωσης, που καθήκον τους είναι να ελέγχουν».

«Αναρωτιέμαι», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος «είναι δυνατόν στα δελτία ειδήσεων να παίζουν τέσσερις πρώτες ειδήσεις: η “κοκκινομάλλα”, το “βιτριόλι” και οι “άγριες μέλισσες”; Εδώ ο κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Τα μισά ξενοδοχεία είναι κλειστά, τα μισά καταστήματα εστίασης είναι κλειστά. Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν, κοιτούν από τη μια τους εργαζόμενους που είναι υποχρεωμένοι να τους θέσουν κι αυτούς σε εργασιακή καραντίνα και από την άλλη αν θα λειτουργήσει το μαγαζί τους», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

Μοιραστείτε το!