“Για τις υποκλοπές παλινωδούν, παλινδρομούν, πουλάνε τρέλα… Να φύγουν!” | Συνέντευξη του Α.Τριανταφυλλίδη στον Χρήστο Κυμπιζή για την Κυριακάτικη Kontranews.

«Ο Πρωθυπουργός των κοριών, όνειδος για την Πατρίδα, εφιάλτης για τη Δημοκρατία, Μεγάλος Αδελφός για τα Δικαιώματα…»

«Θα πάει άραγε σε εκλογές τώρα, επειδή φοβάται νέες αποκαλύψεις και επειδή του το ζητούν οι Βρυξέλλες για την κατάντια του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα; Θα κρυφτεί πίσω από την επίκληση Εθνικού Θέματος;» αναρωτιέται μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην Κυριακάτικη Kontranews.

O βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Πρωθυπουργό των κοριών», «παιδί για τα θελήματα των ολιγαρχών-καναλαρχών» και υποστηρίζει πως είναι «ακατάλληλος για τη θέση του».

Επιπλέον, στέλνει σαφές μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως πλέον «οι ευθύνες όλων των κομμάτων της Δημοκρατικής και Προοδευτικής αντιπολίτευσης είναι σαφείς και ξεκάθαρες».

  • Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά είπε ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά «πολιτικά λάθος»…

Από την 1 Αυγούστου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πριν από τις παραιτήσεις, πριν από το διάγγελμα, πριν από τον καταιγισμό των αποκαλύψεων, είχα θέσει το δίλημμα που υπακούει στην κοινή λογική και όχι στην κατά παραγγελία κακοποίηση της λογικής της κλίκας Μητσοτάκη: Συμμέτοχος στις υποκλοπές ή ανίκανος να τις εμποδίσει; Επέλεξε το δεύτερο, για να αποφύγει την Αλήθεια του αυταπόδεικτου άμεσα ποινικά κολάσιμου πρώτου. Ποιος τον πιστεύει πλέον; Κανείς. 

Ο Πορφυρογέννητος και Ανασφαλής, ο κατά δήλωσή του, Ανήξερος και Αδαής και για αυτό Ακατάλληλος για τη θέση του Πρωθυπουργού, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε αυτή την ιλαροτραγωδία, που επαναφέρει δραματικά το ιστορικό ερώτημα: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; 

Ο Πρωθυπουργός των κοριών υπονομεύει τη Συνταγματική λειτουργία του πολιτεύματος και προκαλεί ευθέως ζήτημα Δημοκρατίας. Όνειδος για την Πατρίδα, εφιάλτης για τη Δημοκρατία, Μεγάλος Αδελφός για τα κατοχυρωμένα Συνταγματικά ατομικά δικαιώματα. 

Οι παρακολουθήσεις αυτές δεν ήταν νόμιμες  αλλά απλώς μια νομιμοφανής παραβίαση του Συντάγματος (άρθρο 19, παρ.1 και άρθρο 61, παρ.3).

Καταληκτικά: «Οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις συνιστούν αναμφισβήτητη Συνταγματική εκτροπή, για τις οποίες την πλήρη, αντικειμενική, αμεταβίβαστη και αποκλειστική ευθύνη την έχει ο κ. Μητσοτάκης» σύμφωνα και με τον καθηγητή Σωτηρέλλη.

  • Πιστεύετε εσείς τον πρωθυπουργό που επιμένει ότι δεν ήξερε για την παρακολούθηση;

Ο τελευταίος πολίτης σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική ευρωπαϊκή πολιτεία, που δικαιούται να πει «δεν γνωρίζω» είναι ο Πρωθυπουργό της. Άραγε τώρα που ξέρει, τώρα που μας είπε: «όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε», θα στραφεί νομικά εναντίον των Δημητριάδη, Κοντολέοντος, που για έναν ολόκληρο χρόνο τον κρατούσαν στο σκοτάδι για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη; Ήταν μεν «νόμιμη» (τους καλύπτει, έχοντας κατά νου τις ποινικές ευθύνες όλων τους), αλλά αυτός θα παρανομούσε και δεν θα το επέτρεπε. Ποιος  απέμεινε να τον πιστεύει;  

Τα στιβαρά χέρια που κρατούν το τιμόνι της Πατρίδας, ομοιάζουν με τον Ηλία του 16ου: «Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις & υποφέρω». Με το διάγγελμά του, τα έκανε χειρότερα: «Τρίτο πεδίο αλλαγών, είπε, η θωράκιση του πλαισίου νόμιμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα». 

Ωμά, κυνικά, αφήνει να εννοηθεί: «Παρακολουθώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους και θα συνεχίσω να τους παρακολουθώ». Ας μην γελιόμαστε. Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών προσώπων είναι ευρύτερο και αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμη και στελεχών της ΝΔ. ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΩΤΑΚΟΥΣΤΩΝ, ήταν ένα από τα κεντρικά προτάγματα-παραρτήματα του Επιτελικού Στρατηγείου του Μαξίμου! Μας παρακολουθούν με άδεια ή χωρίς άδεια, με νόμιμο ή παράνομο λογισμικό, όλους!

Ακούω εκπροσώπους της κλίκας Μητσοτάκη και δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Άνευ επισυνδέσεως με Ηθική και Αξίες, ως κυνικοί ντήλερ, επιχειρούν μάταια να πουλήσουν την πολιτική τους “πραμάτεια”, στους Εσκιμώους πάγο, στους Βεδουίνους άμμο, στους Ολλανδούς τουλίπες! 

Θα πάει άραγε σε εκλογές τώρα, επειδή φοβάται νέες αποκαλύψεις και επειδή του το ζητούν οι Βρυξέλλες για την κατάντια του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα; Θα κρυφτεί πίσω από την επίκληση Εθνικού Θέματος; Βοά άλλωστε ο ξένος Τύπος και πέραν του Ατλαντικού από τίτλους όπως της Washington Post: «To ελληνικό Watergate, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών ρίχνει την κυβέρνηση σε αναταραχή».  

Ο αείμνηστος καθηγητής του ποινικού Δικαίου, Γιάννης Μανωλεδάκης έλεγε «να παλέψουμε για το Αδύνατο για να μη βιώσουμε το Αδιανόητο». Ζούμε την απόλυτη καταιγίδα του Αδιανόητου. Μεταξύ των άλλων, πέρασαν διάταξη (άρθρο 87 του ν. 4790/21) που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί την παρακολούθηση στον παρακολουθούμενο μετά την λήξη της. 

Μετά από 27 χρόνια άλλαξαν τον νόμο 2225/1994 (που τον επικαλούνται) και ενώ απαγόρευσαν με την παραπάνω διάταξη στον παρακολουθούμενο να γνωρίσει γιατί τον παρακολουθούσαν, ζητούν από τον κ. Ανδρουλάκη να σπεύσει να τον ενημερώσουν, δηλαδή να παραβιάσουν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν! Παλινωδούν, Παλινδρομούν, Πουλάνε Τρέλα. Θέλουν να ξεφύγουν, να κερδίσουν χρόνο, γιατί πιάστηκαν στα πράσα.     

Επιτέλους, τέλος! Η πολιτική ευθύνη βαραίνει τον Πρωθυπουργό και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση και εκλογές. 

  • Ζητάτε εκλογές αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ… Δεν τις πιστεύετε ή είστε βέβαιοι για την ανατροπή; 

Είμαστε βέβαιοι για την ανατροπή. Θα μου επιτρέψετε μία σημείωση ιστορικού χαρακτήρα. Τώρα αντιλαμβάνονται και οι πλέον αδαείς γιατί το 2016 δεν έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί χάλασαν οι υπολογιστές και γιατί έπρεπε να εκλεγεί ο Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ, το παιδί για τα θελήματα των ολιγαρχών-καναλαρχών. 

Εκτιμώ ότι ένα τμήμα βουλευτών, στελεχών και φίλων της ΝΔ που δεν διαπνέεται από μαφιόζικες πρακτικές, πρακτικές κυνισμού, αναλγησίας και υπόκοσμου παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα τα τεκταινόμενα και αναρωτιέται αν αυτό το πράγμα που κυβερνά είναι η παράταξή τους…

  • Θεωρείτε ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις μια μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι πιο πιθανή; Πολλοί θεωρούν σχεδόν απίθανο να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης… 

Ο Πρωθυπουργός της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας, που φτωχοποιεί 3 εκατ. Έλληνες πολίτες και συνθλίβει τη Μεσαία Τάξη, ο Πρωθυπουργός των 31.000 και πλέον θανάτων της πανδημίας -εκ των οποίων οι 16.000 εκτός ΜΕΘ- καθίσταται πλέον -έστω και εν τη αγνοία του κατά δήλωσή του- και Πρωθυπουργός των κοριών. 

«Οι Κ-ωραίοι έχουν χρέη», όπως έλεγε ένα γνωστό άσμα και επειδή με την πτώση του ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να συμπαρασύρει την Πατρίδα και τη Δημοκρατία στον όλεθρο, οι ευθύνες όλων των κομμάτων της Δημοκρατικής και Προοδευτικής αντιπολίτευσης είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

Επειδή οι αποκαλύψεις των επόμενων ημερών μπορεί να δρομολογήσουν ραγδαίες εξελίξεις απέναντι στην αλαζονική ανευθυνότητα της κυβέρνησης, καλούμαστε να επιδείξουμε αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, με πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι μισόλογα. 

Συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναζητήσουμε  διαύλους εθνικής συνεννόησης, για την επόμενη μέρα, για να ανταποκριθούμε στην ιστορικότητα των στιγμών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ από καιρό με πρωτοβουλίες και προτάσεις, που συγκροτούν και ανταποκρίνονται στο παλλαϊκό πλέον αίτημα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Μοιραστείτε το!