“Κύριε Μητσοτάκη, Τελειώσατε” | Άρθρο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην ενημερωτική ιστοσελίδα ieidiseis.gr

Σε πιάνει ρίγος και ανατριχίλα όταν αναλογίζεσαι ότι στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020 από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε πως «η χώρα είναι πανέτοιμη για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, πιο έτοιμη από το πρώτο κύμα». Η αυτοπεποίθηση του κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Δεν χρειάστηκε παρά μόνο δύο μήνες στις 12 Νοεμβρίου του 2020 από το βήμα της Βουλής, στην τριτολογία του ο ίδιος άνθρωπος να δηλώσει: «Στη Θεσσαλονίκη πέσαμε έξω, κάναμε λάθος στη Θεσσαλονίκη». Εγκατέλειψε την πόλη Συνειδητά ως Ανοχύρωτη Πόλη, Ακυβέρνητη Πολιτεία σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς.

Θα είχε επιστημονικό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μια μεταπτυχιακή ερευνητική εργασία να εντοπίσει πόσες φορές έχει δηλώσει «Πέσαμε έξω», πόσες φορές έχει δηλώσει «Δεν γνωρίζω, ρωτήστε τους άλλους».

Το καθεστώς Μητσοτάκη ούτως ή άλλως θα απολογηθεί. Η αλαζονεία και η έπαρση του Πορφυρογέννητου και Ανασφαλούς, του κατά δήλωσή του ανήξερου και αδαούς, και για αυτό ακατάλληλου και ανεπαρκούς Πρωθυπουργού να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση. Ο Θεός να μας φυλάει αν αυτός ο άνθρωπος χρειαστεί να διαχειριστεί μια εθνική κρίση. Η εξαγγελία Μητσοτάκη περί εξαντλήσεως της τετραετίας μάλλον ως απειλή εκλαμβάνεται από τους πολίτες -«θα σας εξαντλήσουμε»- καθώς η εξάντληση των Ευάλωτων πολιτών και της Μεσαίας Τάξης από την Ακρίβεια, την Αισχροκέρδεια, τον Πληθωρισμό, τα νέα κόκκινα δάνεια τους τελευταίους 12 μήνες έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Ο ανέμελος επικοινωνιακός μητσοτακισμός εξειδικεύεται στο δίλημμα: Με το Λαό ή με τους Ολιγάρχες – Νταβατζήδες; Ο Μητσοτάκης αποφάσισε εδώ και τρία χρόνια να είναι με τους Νταβατζήδες -Ολιγάρχες. Με την Αισχροκέρδεια αφαιρεί εισόδημα από τις τσέπες των ευάλωτων πολιτών, φτωχοποιεί τη Μεσαία Τάξη, για να φουλάρει τα υπερκέρδη των Νταβατζήδων.

Ο Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τη Θεσσαλονίκη

Το καθεστώς Μητσοτάκη εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη στον αυτόματο πιλότο των προβλημάτων της και των κάθε λογής γαλάζιων πολιτευτάδων, ικανούς αποκλειστικά δια τας εορτάς και τας παρελάσεις.

Τσίπρας και Θεσσαλονίκη

Με το προσωπικό ενδιαφέρον του ΑλέξηΤσίπρα και τη δημιουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού, με έδρα το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δρομολογήσει άμεσες λύσεις σε χρόνια προβλήματα της πόλης αλλά και αναπτυξιακά έργα που είχαν βαλτώσει για δεκαετίες, όπως επίσης και με τη παρουσία ξένων ηγετών, τους οποίους ο Τσίπρας συναντούσε στη Θεσσαλονίκη, που αποκτούσε πλέον ένα πολυδιάστατο γεωπολιτικό ρόλο και όχι μόνο στην Αθήνα.

Η εμβληματική παραχώρηση στην τοπική κοινωνία των πρώην στρατοπέδων «Παύλου Μελά» στη Δυτική Θεσσαλονίκη και «Κόδρα» στην Καλαμαριά, η επέκταση του ΜΕΤΡΟ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο πρ. στρατόπεδο Γκόνου, η ανάπλαση του παράκτιου δυτικού μετώπου, η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων ιδιαίτερα στην πολύπαθη Δυτική Θεσσαλονίκη, η δημιουργία μονάδων υγείας όπως τα ΤΟΜΥ, αποτελούν ένα μέρος της σημαντικής παρακαταθήκης που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, με σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων τόσο στο επίπεδο της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης, όσο και στο ζήτημα της αναπτυξιακής της προοπτικής.

Η τετραετία Μητσοτάκη 2019-2023 στη Θεσσαλονίκη

Από την άλλη μόνο τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη μαρτυρούν την τετραετία εγκατάλειψης της Θεσσαλονίκης από το Μητσοτάκη και τη κουστωδία του:

1. Δεν έγινε μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, λόγω ελλείψεως αναισθησιολόγου. Αναλογιστείτε το ενδεχόμενο να είστε εσείς ο ασθενής ή οι συγγενείς του που περιμένει για μήνες ή για χρόνια να κρατηθεί από τη ζωή, που κάθε δύο μέρες υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση και όταν έλθει η ώρα της λύτρωσης και της ελπίδας ζωής να τον ενημερώνουν ότι δεν θα γίνει η μεταμόσχευση, γιατί το νοσοκομείο δεν έχει αναισθησιολόγο.

2. Έχουν περάσει πέντε μήνες από τη φωτιά στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσ.«Παπανικολάου», όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στις δηλώσεις του τότε ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «στον συγκεκριμένο όροφο θα γίνουν όλες οι εργασίες ώστε να είναι άμεσα λειτουργικός». Το Άμεσα και ενόψει του χειμώνα για την κυβέρνηση της Πολιτικής Απάτης Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνει το πεντάμηνο.

3. Μετά τους δύο Μαύρους Νοέμβριους του 2020 και του 2021 για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, τους 7500 νεκρούς, όπου με βάση τη μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα το 70% έχασε τη ζωή του εκτός ΜΕΘ αντί για Ενίσχυση, έχουμε την πλήρη Διάλυση και αποδιάρθρωση του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από κλινική σε κλινική, από τις συρρικνωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, που χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση, ιδιαίτερα μετά την μετακίνηση χιλιάδων ανεμβολίαστων νοσοκομειακών εκτός ΕΣΥ σε αναστολή εργασίας.

4. Την ίδια ώρα τα αντιπλημμυρικά έργα της Θεσσαλονίκης παραμένουν μελέτες στα συρτάρια των Δήμων. Πλημμύρισαν σπίτια, περιουσίες, υπόγεια στη Θεσσαλονίκη και ο Υπουργός Πέτσας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση μου στη Βουλή απάντησε με το εξωφρενικό «μη μου λέτε για καταστροφές τις οποίες εμείς(η κυβέρνηση δηλ.) δεν τις βλέπουμε». Δείτε ΕΔΩ

Το σύνθημα «όλη η Ελλάδα είναι μπλε»-Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Κυβέρνηση- το Μάιο του 2019 είχε εφαρμογή κατεξοχήν στη Θεσσαλονίκη τη νομή, διανομή και αναπαραγωγή εξουσίας για ρουσφέτια, χαριστικές ρυθμίσεις και γαλάζια goldenboys, αφήνοντας την πόλη Ανοχύρωτη, Ακυβέρνητη Πολιτεία με πλημμυρισμένο το Λευκό πύργο και το Θερμαϊκό Κόλπο- υγρή χωματερή να εκπέμπει Σήμα Κινδύνου για ένα επείγον Πρόγραμμα άμεσου δραστικού καθαρισμού.

Αυτή είναι η εικόνα εγκατάλειψης της Θεσσαλονίκης, από το Μετρό μέχρι τον ΟΑΣΘ και από τα αντιπλημμυρικά μέχρι τα νοσοκομεία όλα «έχουν χτυπήσει πίσω».

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε εδώ και ένα ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ να λειτουργεί. Η κεντρική του γραμμή να εξυπηρετεί τους Θεσσαλονικείς, χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου. ΝΔ business as usual. Όσο τρέχουν τα προεκλογικά deals, Μετρό δεν τελειώνει. Κατέστρεψαν δια της αποσπάσεως τα Αρχαία για να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του Έργου.

Καθυστερήσεις σήμαινε και σημαίνει ξεκούραστες αποζημιώσεις ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ, με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Τι δεν καταλαβαίνετε;

ΑΝ ο κ. Μητσοτάκης ακολουθούσε το συγκεκριμένο, συγκροτημένο, κοστολογημένο χρονοδιάγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ΗΔΗ από τα τέλη του 2020 το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα έτρεχε στην κεντρική του γραμμή.

ΓΙΑΤΙ αποφάσισε να σταματήσει, να ακυρώσει το χρονοδιάγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να στείλει το ΜΕΤΡΟ τρία ή πέντε χρόνια μετά; ΓΙΑΤΙ; Όλη η πόλη μιλά για συμφέροντα, για προεκλογικά γραμμάτια και deals, που τα εξαργυρώνει η ΝΔ εδώ και τρία χρόνια.

Σαν τον παλιό «καλό» καιρό της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης για την οποία δεν έπεσε ούτε ένα τούβλο και ο Ανάδοχος εισέπραξε ως αποζημίωση για τη ματαίωση του Έργου κοντά στα160 εκατ. ευρώ. Τόσα και άλλα τόσα μας κοστίζει η ΝΔ.

Κύριε Μητσοτάκη, Τελειώσατε.

Μοιραστείτε το!