«Μητσοτάκης – Συντάξεις: ο ορισμός της πολιτικής απάτης». | Άρθρο του Α.Τριανταφυλλίδη στην εφημερίδα “60+”

Άρθρο του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην εφημερίδα “60+”.

Κάθε χρόνο οι ίδιες, χωρίς αντίκρισμα, υποσχέσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάθε χρόνο 2020, 2021, 2022 υπόσχεται την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης για τον επόμενο χρόνο. Οι ετήσιες «καταργήσεις»-φούμαρα από τον Πρωθυπουργό  μιλώντας στους δημοσιογράφους κ.κ. Σρόϊτερ, Ζαχαρέα, Αυτιά συνιστούν την αποθέωση του παλαιοκομματισμού, καθώς από το τάξιμο κανείς δεν έχασε.

Mιλώντας το Φεβρουάριο του 2022 στο SKAI δήλωσε: “Θα μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, κάποια στιγμή αυτό θα ισχύσει για όλους το 2023».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR τον Απρίλιο του 2021, είχε εκφράσει για ακόμη μια φορά την πρόθεσή του να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022. “Αλλά εάν έπρεπε να κάνω μία πρόβλεψη σήμερα θα σας έλεγα ότι δεν θα έχουμε εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022», είχε πει χαρακτηριστικά.

Και τον Ιανουάριο του 2020 , σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha, ο κ. Μητσοτάκης προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το 2021. “Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα μπορούμε να κόψουμε και την εισφορά αλληλεγγύης, θα αρχίσει να περιορίζεται εντός του 2020, νομίζω ότι μπορεί να καταργηθεί το 2021“, είχε δηλώσει. Ποιος τον πιστεύει πλέον;

ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Λύσαμε το θέμα με τις εκκρεμείς συντάξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Όταν εμείς είχαμε παραλάβει το 2015 400.000 εκκρεμείς συντάξεις και παραδώσαμε το 2019 140.000 εκκρεμείς συντάξεις!

Οι δικαιούχοι συντάξεων διαμαρτύρονται γιατί, ενώ έχουν καταθέσει αίτηση για πλήρη σύνταξη ,εδώ και χρόνια ,τα αιτήματά τους δεν έχουν ακόμα προχωρήσει, με τους αρμόδιους να τους ενημερώνουν ότι οι υποθέσεις τους δεν έχουν καν χρεωθεί.

Το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα κατά δήλωση της Κυβέρνησης, υποτίθεται ότι θα πετύχαινε τη μαζική έκδοση εκκρεμών συντάξεων και την ταχεία απονομή σε νέες συνταξιοδοτικές αιτήσεις και θα οδηγούσε σε έκδοση όλων των εκκρεμών συντάξεων μέχρι 30 Ιουνίου 2022, που όμως δεν έχει συμβεί.

Όλα στον αέρα και σήμερα Μητσοτάκης-Χατζηδάκης τις έφθασαν πάλι στις  340.000 εκκρεμείς συντάξεις και όσες βγαίνουν, βγαίνουν με λάθη.

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

-Το μεγάλο ψέμα πως τα αναδρομικά οφείλονται στη ΝΔ βγάζει μάτι. Είναι  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στα κλεμμένα της Κυβέρνησης Σαμαρά του 2012.

-Εξαπάτησε τους συνταξιούχους , βάζοντας τον κ. Πέτσα, να τους λέει «μην κάνετε προσφυγές, όλοι τα ίδια αναδρομικά θα πάρετε». Έγιναν  300.000 προσφυγές ΜΟΝΟ για τα αναδρομικά. Και έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης και τους λέει ότι ΜΟΝΟ όσοι έκαναν προσφυγή θα πάρουν χρήματα.

-Όσο για τις αυξήσεις από 1-1-2023 αποτελούσε νομοθετική πρόβλεψη του άρθρου 1 του νόμου 4475/2017 του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε το!