“Συνέδριο Τομής & Συνέχειας, Σύνθεσης & Υπέρβασης” | Άρθρο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στο ThessNews.gr για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Άρθρο στο ThessNews.gr για το 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης. 

-Την ώρα που το κυβερνητικό πουλόβερ  ξηλώνεται πλέον με εντατικούς πληθωριστικούς ρυθμούς και άλματα ακρίβειας που ξεθεμελιώνουν την καθημερινότητα των οικογενειακών προϋπολογισμών, καθώς το εισόδημα δεν φτάνει  ούτε για 15 μέρες

-Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Ακρίβειας και των εξοντωτικών λογαριασμών ενέργειας παραδέχεται πως παραπαίει, αυτός που το περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ έλεγε με έπαρση και αλαζονεία «Μητσοτάκης ή Χάος».

-Την ώρα που οι πολίτες αισθάνονται έντονα την απόγνωση και το θυμό, την απελπισία και την οργή, και βιώνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια από μια κυβέρνηση που παρακολουθεί ως αμέτοχος θεατής την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία να καταστρέφει τη ζωή τους,  

-Την ώρα που οι απώλειες ανθρώπινων ζωών καθημερινά λόγω της πανδημίας δεν λένε να περιοριστούν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει ως συνήθεις απώλειες 60-70 ανθρώπων,  

-Την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται άμεσα, ενώ τα νοικοκυριά πια δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά.

-Την ώρα που η  έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποκαλύπτει ότι  6 στους 10 πολίτες αδυνατούν μέρα με τη μέρα να έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής.

-Την ώρα που ακόμα και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη μεγάλη πτώση για τη Νέα Δημοκρατία, το ξεφούσκωμα του ΚΙΝΑΛ και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

-Την ώρα που το καθεστώς Μητσοτάκη επιμένει εδώ και 8 μήνες να κλείνει τα μάτια στις προτάσεις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως η μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ για καύσιμα και τρόφιμα αντίστοιχα, να επιδοτεί και να αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στη ΔΕΗ και να μην επιβάλλει πλαφόν στους λογαριασμούς. 

Σε αυτή τη δύσκολη στροφή της Ιστορίας για την πατρίδα και το λαό,

 -Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έρχεται 14 με 17 Απρίλη και ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τους 5000 εκλεγμένους αντιπροσώπους των οργανώσεων του κόμματος από κάθε γωνιά της Πατρίδας, να στείλουμε το μήνυμα της Πολιτικής Αλλαγής. Της υπαρξιακά αναγκαίας Νέας Αρχής για την κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, τους εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους , για τα μεσαία στρώματα(εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες) αλλά και τις ευάλωτες ομάδες, τη νέα γενιά αλλά και τους συνταξιούχους, να ορθώσουμε ανάστημα, πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία απέναντι στη δύσοσμη παρακμή και κατάρρευση που αναδύει το καθεστώς Μητσοτάκη.

-Το 3ο Συνέδριό μας , συνέδριο Τομής και Συνέχειας, Σύνθεσης και Υπέρβασης έρχεται να ενώσει τους Έλληνες πάνω σε ένα Εθνικό Σχέδιο Άμεσης και Επείγουσας Ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η  κρίση Ακρίβειας, η  Ενεργειακή και η επερχόμενη Επισιτιστική κρίση, να «σωθεί οτιδήποτε και αν σώζεται».

-Το 3ο συνέδριό μας της άμεσης αδιαμεσολάβητης συμμετοχής και της δημοκρατίας έρχεται να ενώσει, να μετασχηματίσει και να επαναθεμελιώσει   το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , τον Ιστορικό και διαχρονικό ΣΥΡΙΖΑ των Αγώνων μαζί με  τον Κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των 2 εκατομμυρίων πολιτών που τον ψήφισαν τον Ιούλιο του 2019. 

σε ένα ενιαίο, λαϊκό, μαζικό,  δημοκρατικό, προοδευτικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, πολυδικτυακό κίνημα, με τη ριζοσπαστική μετριοπάθεια, άξονα των λόγων και των πράξεων, χωρίς υπερβολές, χωρίς φανατισμούς.

Χρειαζόμαστε η χαρισματική ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα να πολλαπλασιάσει τη δυναμική της μέσα από τη δομή και το μοντέλο ενός κόμματος που θα ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα μιας πολύπλοκης πραγματικότητας.

Χρειαζόμαστε ένα Κόμμα-Κίνημα-Δέντρο με ρίζες στη ριζοσπαστική, ανανεωτική ευρωπαϊκή αριστερά, την αριστερά του βιωμένου παραδείγματος  αλλά με κλαδιά στους Κεντρώους Δημοκράτες του Μεσαίου Χώρου, στη σοσιαλδημοκρατία, στους οικολόγους -πράσινους και στα κινήματα των Δικαιωμάτων.

Οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μας εκφράζουν, αποτυπώνοντας την αγωνία και την ανάγκη να απαντήσουμε πειστικά στις νέες λαϊκές ανάγκες.

Η άμεση εκλογή του προέδρου του κόμματος και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, από τα ίδια τα μέλη, συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε ένα αποκεντρωμένο κόμμα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας, είναι δυνατόν εκλεγόμενα από τη βάση, σε επίπεδο Περιφερειών, να αποτελέσουν τη φωνή της περιφέρειας προς το Κέντρο. Επιπλέον, οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, η απουσία ενδιάμεσων και μεσαζόντων, είναι κέρδος για ένα κόμμα που, όπως συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, συχνά μπαίνει στον πειρασμό των μηχανισμών.

Με προγραμματικές εξειδικευμένες προτάσεις να απαντήσουμε και να άρουμε  ακόμη πιο πειστικά τις όποιες επιφυλάξεις της μεσαίας τάξης για την φορολογική και τη ασφαλιστική μας πολιτική πρόταση.

Να γίνει κατανοητό ότι τα κυβερνητικά μας στελέχη έχουν κατανοήσει τα λάθη, τις αδυναμίες, τις ανεπάρκειες που τους χρεώνει ο λαός και οι πολίτες  για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις και εγγυήσεις ότι τα φαινόμενα αυτά δεν θα επαναληφθούν.

Μοιραστείτε το!