Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Διεκδίκηση-Διαπραγμάτευση-Προωθητικός Συμβιβασμός είναι η τριπλέτα που ακολουθούμε. Διεκδίκηση-προτεραιότητα για τα θέματα που αφορούν τα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, του λαού, των άπορων, των άστεγων, των άνεργων, τα θέτουμε στο τραπέζι, τα διεκδικούμε. Επιχειρηματολογούμε -διαπραγματευόμαστε, γραμμή-γραμμή τη συμφωνία, καθώς πίσω από τους  Υπουργούς-διαπραγματευτές βρίσκονται φωτεινά μυαλά νέων Ελλήνων επιστημόνων, που  δουλεύουν και εξειδικεύουν την τελική ελληνική θέση.

Διαπραγμάτευση, σκληρή διαπραγμάτευση και αμέσως μετά προωθητικός συμβιβασμός, συνδυάζοντας το ευκταίο με το εφικτό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κυβέρνησης και των  θεσμών.

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης ο κ. Τριανταφυλλίδης  επεσήμανε «Η στόχευση σε σχέση με τα 15 προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν όχι μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και από κει και μετά η επιδίωξη, όπως λένε οι διαπραγματευτές μας, ο κ.Σταθάκης και ο κ.Τσακαλώτος, η δεύτερη αξιολόγηση, την οποία έχουν περάσει κάποια κλιμάκια, να ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Αυτά τα δύο πολύ σημαντικά, δηλαδή ο ακατάσχετος λογαριασμός, σε σχέση με την πληρωμή των εργαζομένων, σε σχέση με τους προμηθευτές και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και το πλαστικό χρήμα, όπως και η αποκάλυψη των χρημάτων αυτών που έβγαλαν οι «πονηροί» στο εξωτερικό και που είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Ο Πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ σαφής. Όσοι δεν τα δηλώσουν θα το μετανιώσουν. Είναι η τελευταία ευκαιρία να συμμορφωθούν, γιατί η κίνησή τους αποτελεί πρόκληση προς τους συνεπείς φορολογούμενους και αυτούς που κράτησαν τα λεφτά τους μέσα στη χώρα και φορολογήθηκαν κανονικά. Μιλάμε για τομές, σε ζητήματα όπως το πλαστικό χρήμα για την αντιμετώπιση της φορο-αποφυγής, τη φοροδιαφυγής, του ΦΠΑ, 10 δις ευρώ, ο οποίος με βάση μελέτη της Κομισιόν χάνεται στο δρόμο. Εκεί μιλάμε για φοροκλοπή. Αν δεν μαζέψουμε το ΦΠΑ, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε κοινωνική πολιτική, ούτε άλλου είδους πολιτική και σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ και σε σχέση με άλλες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

 

15/9/2016

Μοιραστείτε το!