Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ(Ηχητικό)

Η κυβέρνηση «των είκοσι δύο μηνών» τόλμησε να κάνει αυτό, που «δεν έκαναν κυβερνήσεις εδώ και σαράντα χρόνια», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στο «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφερόμενος στην παρουσία και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια του γραφείου του πρωθυπουργού στην πόλη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης πρόσθεσε, ότι επί σαράντα χρόνια, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ΔΕΘ, κυβερνήσεις, ανέβαιναν και έταζαν διάφορα, τα οποία «ξεχνούσαν» στη συνέχεια, ενώ για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα για άμεσες, επιτόπου λύσεις, για διάφορα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή «τώρα, όχι κάθε Σεπτέμβριο».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι αισθάνεται «δικαιωμένος» από τις εξελίξεις, διότι τον Μάρτιο του 2015 είχε προτείνει, μέσω επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τον καθαρισμό της επιφανειακής ρύπανσης του Θερμαϊκού, να γίνει ειδική θεματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παρουσία του πρωθυπουργού, και πλέον δίνεται η δυνατότητα να υπάρχουν θεματικές, επιτόπου συνεδριάσεις και λύσεις για θέματα όπως αυτά, αλλά και για μια σειρά από άλλα προβλήματα της πόλης και της Β. Ελλάδας.

«Ο πρωθυπουργός ανέλαβε απέναντι στους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μια φορά στις δεκαπέντε μέρες, ότι πρότεινε οι συναντήσεις με τους ομολόγους του των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης να γίνονται στη Θεσσαλονίκη και ότι σε ειδικές θεματικές συνεδριάσεις για διάφορα θέματα θα μπορεί να μετέχει ο κάθε υπουργός με το φάκελό του, για να λύνονται άμεσα προβλήματα και ανέφερε χαρακτηριστικά ως παραδείγματα, ότι τέτοιες συνεδριάσεις θα μπορούσαν να γίνουν με τον κ. Σπίρτζη για ΟΑΣΘ, Μετρό, τον κ. Φάμελλο για περιβαλλοντικά, δυσοσμία δυτικές συνοικίες, τον κ. Γαβρόγλου για τα σχολεία Ευόσμου, κτλ.

«Αυτό το νόημα έχει η λειτουργία του γραφείου του πρωθυπουργού, ως σημείο αναφοράς, συγκέντρωσης υλικού, όπως ο ίδιος το είπε, το τρίπτυχο: συλλογική δουλειά, ρεαλιστικές αποφάσεις, άμεσες επί τόπου λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε, ότι ήδη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των εγκαινίων υπήρξαν επιτόπου λύσεις σε κάποια θέματα, όπως για παράδειγμα στο θέμα του ΟΑΣΘ, όπου ανακοινώθηκε η εκταμίευση δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ.

Τόνισε ότι ήδη εξετάζονται και συζητούνται κι άλλες προτάσεις που έπεσαν από τους φορείς στο τραπέζι και αφορούν τις νεοπαγείς, καινοτόμες επιχειρήσεις, κ.α.

Ερωτώμενος για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους θεσμούς και για το εάν η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει στις πιέσεις που της ασκούνται από τους δανειστές, ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε, ότι υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν γιατί «πλέον δεν είμαστε μόνοι» και αναφέρθηκε σε διάφορες πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, είτε για τη διακήρυξη των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, είτε για συμμαχίες σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ενάντια στο μοντέλο της λιτότητας, που συμβάλλουν να αλλάξει το κλίμα στην Ευρώπη.

«Πρέπει να υπερβούμε το μοντέλο της λιτότητας» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε ότι «δεν παίζεται μόνο η τύχη της χώρας μας» αλλά ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

 

28/11/2016

Μοιραστείτε το!