Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «Ο σεισμός στη Βρετανία μπορεί να καταλήξει σωσμός για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου».(Ηχητικό)

Για το Brexit, αλλά και για τον εκλογικό νόμο μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Κώστα Σαββόπουλο.

Για το δημοψήφισμα στη Βρετανία, ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι ο σεισμός στη Βρετανία μπορεί να καταλήξει σωσμός για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά θέλει δουλειά αλλά και επιλογές στον κατάλληλο χρόνο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

Για τον εκλογικό νόμο  τόνισε ότι το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει να αντιμετωπίσει ξεχωριστές προκλήσεις. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απαλλαγεί από την αιχμή της ίδιας της κοινωνίας που της καταλογίζει, όχι άδικα, κυβερνητισμό και εξουσιολαγνεία. Ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επιστροφή στις καρέκλες, τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ακόμη και στις τάξεις της ΝΔ, των ψηφοφόρων της υπάρχει διχασμός. Η χώρα χρειάζεται να έχει μια ευρωπαϊκού τύπου κεντροδεξιά. Αλλά ποια κεντροδεξιά; Αυτή που έχει κάνει γνήσια και πειστική αυτοκριτική για τα έργα και τις ημέρες της, καταφέρνει με πράξεις να ξεφύγει από τον ακροδεξιό εσμό, ο οποίος της έχει επιβληθεί.

Για τα άλλα  κόμματα της αντιπολίτευσης, έχει έρθει η ώρα της κρίσεως. Επιμένουν αυτούς τους 16 μήνες στη γραμμή: «ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Πάμε όλοι μαζί; Απόδειξη. Αναμένω να δω στη ροή των κοινοβουλευτικών εργασιών επί του εκλογικού νόμου τι θα πράξουν.  Εδώ δημιουργείται η μήτρα, ο χώρος ανάδειξης του μηνύματος «ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Το εννοούν; Απόδειξη. Ό,τι ψηφίσουν θα τους ακολουθεί. Η ψήφος αυτή δεν θα έχει επιστροφή».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

 

28/6/2016

Μοιραστείτε το!