Α. Τριανταφυλλίδης: «Παλεύουμε για να έχουμε χώρο και χρόνο»

«Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι επώδυνη, αφόρητη, ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνείδησής μας. Υπήρχε εναλλακτική επιλογή, άλλος δρόμος; Ναι, το σχέδιο Σόιμπλε. Δηλαδή; Συμφωνημένη χρεοκοπία, με έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, που θα συνοδευόταν από μνημόνιο ανθρωπιστικής βοήθειας και λιτότητα εντός δραχμής πλέον, με τις καταθέσεις όσων εμπιστεύτηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν τα έβγαλαν στο εξωτερικό να εξαϋλώνονται. Αυτή ήταν η εντολή του ελληνικού λαού στις 5 Ιουλίου; Αυτό σήμαινε το «Οχι» που ψηφίσαμε; Οχι, καθαρά και απόλυτα Οχι.


Στη ζωή πάντα υπάρχει το μείζον και το έλασσον. Η κακή αυτή συμφωνία όμως μας δίνει κάποια βασικά εργαλεία. Oταν και εφόσον οριστικοποιηθεί, ως συμφωνία τριετούς διάρκειας, μας δίνει χρόνο και χώρο.
Μας δίνει τη δυνατότητα: α. να κατανείμουμε τα βάρη με κοινωνικά δικαιότερο τρόπο (ισοδύναμα), β. να προχωρήσουμε στο ξήλωμα της εγχώριας διαπλοκής, γ. να ανασυνταχθούμε και να αντεπιτεθούμε από καλύτερες θέσεις και συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον Realfm και στον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

Μοιραστείτε το!