Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ:«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ “ΜΑΘΗΜΑΤΑ” ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ».(ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Όταν μιλάμε για διαπραγμάτευση, μιλάμε για μια διαρκή διαδικασία αναζήτησης συμβιβασμού και συναντίληψης, για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την μνημονιακή μέγγενη. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε επιτυχώς την αξιολόγηση. 

Ωστόσο υπάρχουν δυνάμεις, όπως ακριβώς τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι οποίες είχαν θέσει το ζήτημα της μη αποστολής  στοιχείων από την ελληνική πλευρά  σε σχέση με τη ροή πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν για μερικές μέρες συνολικά την αποπληρωμή της δεύτερης υποδόσης. Ποιες δυνάμεις ήταν αυτές; Για μια λεπτομέρεια το γερμανικό υπουργείο οικονομικών  είχε θέσει το ζήτημα αυτό. Το ενθυμούμαι  και επικαλούμαι αυτό γιατί, ενώ έχει κλείσει τεχνικά σε ένα ποσοστό 96-97% η διαπραγμάτευση, έχει βρεθεί δηλαδή ένα modus vivendi, συνεχίζουν οι ίδιες δυνάμεις να  μπλοκάρουν την αξιολόγηση, δείχνοντας ο ένας τον άλλον, ο Σόιμπλε το ΔΝΤ και το ΔΝΤ τον Σόιμπλε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στο ρ/σ North 98.0  και στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν κλείνει η αξιολόγηση.

Σχολιάζοντας τη στάση της γερμανικής πλευράς στο θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Έτσι αντιμετωπίζει συνολικά  τις οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, ως οικονομίες, οι οποίες πρέπει, ως καλοί μαθητές, να κάνουν το μάθημα τους. Πίσω από το «μάθημα» ωστόσο βρίσκονται κοινωνίες και άνθρωποι, που δεν ζουν, ούτε καν επιβιώνουν.  Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική πρέπει να λαμβάνει κυρίαρχα υπόψη τα εκατομμύρια αυτών των ανθρώπων και να το αποδεικνύει στην πράξη , όπως κάναμε και αποδείξαμε για παράδειγμα με την καταβολή της 13ης  σύνταξης στις 22 Δεκεμβρίου».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

10/1/2017

Μοιραστείτε το!