Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «H ΝΔ έχει μόνο ένα πρόγραμμα: ΚΛΕΙΝΩ- ΑΠΟΛΥΩ- ΜΑΥΡΟ».(ηχητικό)

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα εξής:

1) Debate: «O κ. Μεϊμαράκης θυμίζει την ομάδα που έχασε στον αγώνα και τα βάζει με τη διαιτησία(ΕΡΤ). Ο κ. Μεϊμαράκης δεν ξέρω τι αισθάνθηκε και έπρεπε ως πρώτο ζητούμενο με το που βγαίνει από το ραδιομέγαρο, που τον φιλοξένησε και που το έκλεισε, γιατί η ΕΡΤ προσελάμβανε μόνο αριστερούς και που άνοιξε με το σύνολο των εργαζομένων, επέστρεψαν όλοι οι εργαζόμενοι, έκρινε ότι το πρώτο που έπρεπε να κάνει, που τον ενόχλησε, ήταν το ύψος του, το πλάνο του, ο κοντός, ο ψηλός κ.λ.π Αυτό μου θυμίζει λίγο την ομάδα που χάνει και τα βάζει με τη διαιτησία».

2) «Αυτή η λογική του υπάκουου παιδιού, του yes men, της βαθιάς υπόκλισης, έχει πορεία, έχει ιστορία στη χώρα μας . Εμείς δείξαμε και αποδείξαμε σε αυτούς τους 7 μήνες με την σκληρή διαπραγμάτευση, ότι η ιστορία-συμφωνία δεν ήταν ένα mail που στάλθηκε και έπρεπε να γίνει αποδεκτό από την Ελληνική πλευρά. Εκεί υπάρχουν και μειονεκτήματα, υπάρχουν και πλεονεκτήματα».

3) Χρέος
Κόκκινα δάνεια
Συλλογικές συμβάσεις
Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.

«Αυτοί οι 4 κόμβοι, αυτός ο οδικός χάρτης, αποδεικνύει γιατί δεν μπορούμε να έχουμε κοινή πολιτική-προγραμματική περπατησιά, με τη ΝΔ».

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση ολόκληρης της συνέντευξης:

-Διαμαντ: Δεν είναι ΕΡΤ αυτή που φτιάξατε . Είδα εχθές το debate. Σκηνοθετικά τον κακό μας τον καιρό. Οι υπεύθυνοι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα πράγματα κάτω από τα όρια της μετριότητας. Δηλαδή πρώτη φορά αριστερά και ΕΡΤ- και ΕΡΤ3 ακόμα δεν βλέπουμε- νομίζω ότι κάτι πρέπει να πεις επί του θέματος.
-Α.Τριαντ.: Την ΕΡΤ3 την βλέπουμε.
-Διαμαντ: Ε την βλέπουμε αλλά δεν την βλέπουμε, δεν βλέπουμε τίποτα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα οι καινούργιοι εκεί πέρα , ένα μηδέν κάνουνε.
-Α.Τριαντ: Αγαπητέ Στέφανε άκουσε με λίγο. Μετά τον ενταφιασμό της 11ης Ιουνίου , ξέρεις μπορεί να χτίζεις ψηφίδα-ψηφίδα και έτσι χτίστηκε και το ράδιο Θεσσαλονίκη και κάθε καλό ραδιόφωνο και κάθε καλή τηλεόραση , και σε μια στιγμή να τα καταστρέφεις όλα. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, έτσι χωρίς σχέδιο, έτσι χωρίς επόμενη ημέρα. Γιατί δεν υπήρχε, ήταν ο μοναδικός στόχος ήταν να χυθεί αίμα δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων στους δρόμους. Ξέρεις χρειάζεται πάρα πολύ κόπος από το μαύρο να εκπεμφθεί φως.
-Διαμαντ: Στην ΕΡΤ3 ισορροπίες σας άφησαν να κάνετε, δηλαδή έδωσαν ένα κομμάτι των ραδιόφωνων στην μια παρτίδα, στην άλλη παρτίδα έδωσαν την ….και τους άφησαν να πνιγούν. Και δεν μιλάτε κιόλας, διότι έτσι η επόμενη κυβέρνηση ξέρεις τι θα κάνει Αλέκο; δεν θα αφήσει να διευθύνει η Θεσσαλονίκη, ένα περιφερειακό κανάλι. Αυτό είναι. Θα το κάνει από την Αθήνα.
-Α.Τριαντ: Αυτά όλα πρέπει να τα δούμε και τα βλέπουμε και με τους δημόσιους και με τους ιδιωτικούς σταθμούς. Εγώ απαντώ σε αυτό που με ρώτησες και η απάντηση είναι ότι ενώ χρειάζεται πάρα πολύ χρόνος για να χτίσεις, για να δημιουργήσεις ένα οργανισμό , χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να τον καταστρέψεις. Τώρα υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, από τα 190 εκατομμύρια για να καταλάβεις Στέφανε, για αυτό και δεν υπάρχει πρόγραμμα αυτή την στιγμή ολοκληρωμένο, συγκροτημένο και στην ΕΡΤ3 και βλέπουμε λούπες ,επαναλήψεις δηλαδή, δεν υπάρχει ζωντανό πρόγραμμα, αυτό που ξέρω και με έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι, γιατί εγώ βουλευτής είμαι, δεν είμαι ούτε η τριμελής διοικούσα επιτροπή ούτε οι αρμόδιοι για να απαντήσω. Αλλά από αυτό που βλέπω γιατί και εγώ ζήτησα να μάθω, είναι ότι τα 190 εκατομμύρια του ανταποδοτικού τέλους τα 100 πάνε κατευθείαν στο χρέος. Οπότε με τα 90 εκατομμύρια προσπαθούν να κρατήσουν 19 ραδιόφωνα σε όλη την χώρα, που πρέπει να μείνουν ανοιχτά για να ακούγεται η φωνή του κόσμου, η φωνή του πολίτη, τρία τηλεοπτικά δίκτυα κλπ κλπ. Αυτό που λες είναι σημαντικό.
-Διαμαντ: Ας το αφήσουμε Αλέκο. Η ώρα έφτασε, πάμε στο πολιτικό λίγο θέμα της ιστορίας .
-Α.Τριαντ: Να κάνω μία σημείωση;
-Διαμαντ: Ευχαρίστως.
-Α.Τριαντ: Μου θυμίζει λίγο ο κύριος Μεϊμαράκης , την ομάδα που έχασε στον αγώνα και τα βάζει με τη διαιτησία. Ο κύριος Μεϊμαράκης δεν ξέρω τι αισθάνθηκε και έπρεπε σαν πρώτο ζητούμενο με το που βγαίνει από το ραδιομέγαρο, που τον φιλοξένησε και που το έκλεισε, γιατί η ΕΡΤ προσελάμβανε μόνο αριστερούς και που άνοιξε με το σύνολο των εργαζομένων, επέστρεψαν όλοι οι εργαζόμενοι, έκρινε ότι το πρώτο που έπρεπε να κάνει, που τον ενόχλησε, ήταν το ύψος του, το πλάνο του, ο κοντός, ο ψηλός κλπ. Αυτό μου θυμίζει λίγο την ομάδα που χάνει και τα βάζει με τη διαιτησία. Πάμε στο επόμενο.
-Διαμαντ: Αστοχίες και αστειάκια ήταν αυτά, τα οποία δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν από κάθε πλευρά κανέναν.
-Α.Τριαντ: Ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, ο Πρωθυπουργός της ενότητας της συναίνεσης που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες συνεργασίας κρίνει ότι προτεραιότητα του, η υπευθυνότητα και σοβαρότητα είναι να αστειευτεί βγαίνοντας από το ραδιομέγαρο ;
-Διαμαντ: Έχω την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές θα αναγκαστείτε και εσείς και η Ν.Δ να τα πάρετε πίσω όλα αυτά.
-Α.Τριαντ : Ποια να πάρουμε πίσω δεν κατάλαβα;
-Διαμαντ: Όλα αυτά τα του debate , της δεν συνεργάζομαι γιατί αυτό είναι παρά φύσει, ο άλλος συνεργάζομαι αλλά ο άλλος είναι ψευτράκος και κατέστρεψε την χώρα. Νομίζω ότι με ένα τηλεφώνημα από τον Ντράγκι θα προσγειωθείτε.
-Α.Τριαντ: καλά το έχω ακούσει αυτό, από τον Διαμαντίδη. Κοίταξε να δεις, αυτή η λογική του υπάκουου παιδιού, του yes men, της βαθιάς υπόκλισης, έχει πορεία, έχει ιστορία στη χώρα μας. Θα δείξει και δείξαμε σε αυτούς του 7 μήνες με την σκληρή διαπραγμάτευση, ότι η ιστορία-συμφωνία δεν ήταν ένα mail που στάλθηκε και έπρεπε να γίνει αποδεκτό από την Ελληνική πλευρά. Εκεί υπάρχουν και μειονεκτήματα, υπάρχουν και πλεονεκτήματα. Και τα πλεονεκτήματα είναι συγκεκριμένα και για αυτό δεν μπορεί, δηλαδή…Κοίταξε να δεις Στέφανε, σε ακούω αρκετές μέρες τώρα, σε άκουγα και εχθές που επιμένεις και καλά κάνεις, εκφράζεις το φυλλοκάρδι και το φιλότιμο των Ελλήνων που λέει «ρε παιδιά δεν μπορείτε να μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι να τα βρείτε;» Να βρούμε τι όμως; Γιατί δεν είναι αν μεταξύ μας έχουμε καλές δημόσιες σχέσεις, αλλά το τι πολιτική θα εφαρμόσουμε. Και όταν εμείς λέμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να το κουρέψουμε, αλλά η Ν.Δ λέει είναι βιώσιμο ,όταν η Ν.Δ λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, θυμάσαι τις δηλώσεις του Βαρβιτσιώτη; Αν δεν έχεις να πληρώσεις το στεγαστικό σου δάνειο, πούλα το σπίτι σου. Εμείς λέμε ότι η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευθεί. Τις συλλογικές συμβάσεις , συνθήκες γαλέρας, μαύρη εργασία, εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στις συλλογικές διανομές και το κατοχυρώσαμε αυτό στη συμφωνία. Και το τέταρτο ότι εμείς δεν θέλουμε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θέλουμε αξιοποίηση και για αυτό έμεινε 17 ώρες και έδινε την μάχη για την οποία εκάγχαζε πραγματικά αποτυχημένα χθες ο κύριος Μεϊμαράκης. Αυτοί οι 4 κόμβοι, αυτός ο οδικός χάρτης που σου περιέγραψα αποδεικνύει γιατί δεν μπορούμε να έχουμε κοινή πολιτική, προγραμματική περπατησιά με τη Ν.Δ , αν θέλεις και σε επίπεδο προσώπων. Στέφανε σε ρωτώ ευθέως, θα φανταζόσουν στα υπουργικά έδρανα την κυρία Φωτίου και τον κύριο Μπαλτά να κάθεται δίπλα-δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον κύριο Βορίδη, που εκφράζουν την ακροδεξιά στρατηγική και πορεία. Γιατί η Ν.Δ έχει μόνο ένα πρόγραμμα. Είναι ΚΛΕΙΝΩ- ΑΠΟΛΥΩ- ΜΑΥΡΟ. Κλείνω τα σύνορα, ξανακλείνω την ΕΡΤ, ξανά απολύω τις καθαρίστριες, απολύω τους σχολικούς φύλακες και είμαστε μια χαρά, σώθηκε το δημόσιο.
-Διαμαντ: Αλέκο Τριανταφυλλίδη να δω ποιος είναι στο τηλέφωνο και θα σου πω ποιοι θα κάτσουν από δίπλα. Θέλω να πω ότι είναι τόσο περιορισμένα τα θέματα, μετά από 3 μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο, που οι επιλογές που έχουμε είναι μετρημένες, τα πρόσωπα πρέπει να παίξουν συγκεκριμένους ρόλους και οι πολιτικοί, εσείς δηλαδή, να βρείτε έναν τρόπο να πέσουν στα μαλακά τα βαριά μέτρα που έρχονται. Κακά τα ψέματα, επομένως μπορεί να κάτσει ο κύριος Βορίδης δίπλα με την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Αυτό έχω να πω και σε ευχαριστώ για την συζήτηση αγαπητέ μου Αλέκο Τριανταφυλλίδη, καλή επιτυχία, στο ρόλο σου και στο κοινοβούλιο .
-Αλ.Τριαντ. Να είσαι καλά.

Μοιραστείτε το!