Α.Τριανταφυλλίδης:«ΖΗΤΩ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑI ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ».(ΒΙΝΤΕΟ)

Από τα Πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής -17 Μαΐου 2017. Συζήτηση επί του Πολυνομοσχεδίου για μέτρα- αντίμετρα.

 Απόσπασμα:

«Η καρέκλα», λέει, τα «ανθρωπάκια» του ΣΥΡΙΖΑ. «Ανθρωπάκια»; Αμ’ έπος αμ’ έργον: κατάργηση της έκπτωσης φόρου Βουλευτών, τα δύο τελευταία εδάφια της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ζ΄ Ψηφίσματος του έτους 1975. Το 77% αφορολόγητο που λένε εδώ και επτά – οκτώ μήνες κάποια πρωινάδικα, εσκεμμένα, για να προκαλέσουν ρήγματα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, -για τους Βουλευτές που έχουν αφορολόγητο 77%- ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

Ήταν μια συγκεκριμένη πρόταση –και τα καταθέτω στα Πρακτικά για την ιστορία- την οποία η ταπεινότητά μου κατέθεσε –στις 26 Μαρτίου 2017 στην εφημερίδα Kontra News και στις 14 Μαρτίου με συνέντευξή μου στον Flash– και μετά έγινε ερώτηση δώδεκα συναδέλφων μου, μετά έγινε ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και έρχεται σήμερα εδώ, ως το άρθρο 71.

Αγαπάς την «καρέκλα»; Απόδειξη!

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Καλώ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας, την Κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 71. Εδώ, παρόντες και όχι απόντες. Να δούμε εσάς που δεν αγαπάτε την «καρέκλα» και εμάς που είμαστε τα «ανθρωπάκια» και την αγαπάμε.

Εμείς είμαστε και αποδείξαμε ότι είμαστε οπαδοί του βιωμένου παραδείγματος. Ό,τι ζητάς από τον λαό, ό,τι ζητάς από το αφορολόγητο, πρέπει πρώτα να το υφίστασαι εσύ.

Η ιστορία με την «καρέκλα» έχει παραγίνει. Βουλευτές με δέκα, είκοσι, τριάντα, σαράντα χρόνια στα βουλευτικά έδρανα εγκαλούν ανθρώπους, αγρότες, εργάτες, βιοτέχνες, γιους και κόρες μισθωτών, συνταξιούχων, άνεργων, που παλεύουν από οκτώ χρονών για να βγάλουν μεροκάματο! Τους εγκαλούν οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι πορφυρογέννητοι! Θα εγκαλέσετε εμάς;

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Αγαπάς την «καρέκλα»; Απόφαση! Όλοι μαζί, παρόντες στην Αίθουσα και όχι απόντες, ψηφίζουμε ένας προς έναν, ονομαστικά και μπαίνουμε στον δρόμο που εξομοιώνει τους Βουλευτές ως πολίτες αυξημένης ευθύνης με τον κάθε πολίτη που συμμεριζόμαστε την έγνοια του, το πρόβλημά του, τους άνεργους, άστεγους και άπορους.

 

Μοιραστείτε το!