Α.Τριανταφυλλίδης: «Αξιοποιήστε Λοιμωδών-παλιό 424 ως χώρους υποδοχής κρουσμάτων covid19» (Video)

Σε παρέμβασή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, μιλώντας για τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση κρουσμάτων  κορωνοιού, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τόνισε τα ακόλουθα:

«Στη Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία μας έχουν ανάγκη αποσυμφόρησης. Δεν σταματούν οι τρέχουσες ανάγκες για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες, οι καρκινοπαθείς, οι χημειοθεραπείες κ.ά.

Αναγκαία λοιπόν η αξιοποίηση τόσο του Λοιμωδών όσο και του παλιού  424 για το σκοπό αυτό. Θα μπορούσε να είναι και τα δύο, χώροι υποδοχής και πιστοποίησης της σοβαρότητας κρουσμάτων κορωνοιού. Και αυτό γιατί το πρώτο ερώτημα των Θεσσαλονικέων είναι: «Έχω πυρετό, έχω βήχα, που να πάω;» Υπάρχει η ανάγκη και πρέπει να το φροντίσετε Κυβέρνηση και Περιφέρεια ενόψει του δεύτερου κύματος κορωνοϊού (Επίκαιρη Ερώτηση: https://bit.ly/3iORxgU). Μια πρώτη τεχνικό-οικονομική μελέτη έδειξε ότι μπορούν και οι δύο αναξιοποίητοι χώροι να παίξουν το ρόλο της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας στο ρόλο της υποδοχής, πιστοποίησης,  επιβεβαίωσης κρουσμάτων κορωνοιού. Από εκεί τα σοβαρά περιστατικά να κατευθύνονται από τους γιατρούς στο ΑΧΕΠΑ ή στο Παπανικολάου».

Ακολουθεί σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!