Α. Τριανταφυλλίδης: Να γίνει θεσμός η φωταγώγηση του Κτιρίου της Βουλής για τη 19η Μαΐου

Πρόταση για τη θεσμοθέτηση της φωταγώγησης του κτηρίου της Βουλής με το αίτημα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατέθεσε ο Ποντιακής καταγωγής, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Αφορμή για την πρόταση αυτή στάθηκε η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το e-Pontos πριν από 3 χρόνια για το συμβολικό φωτισμό του κτιρίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου με μήνυμα για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητέ κ. Κωτσίδη,

Αγαπητέ μου Θεόφιλε,

Στη συνέχεια της ευγενικής σου επιστολής, σου επισημαίνω τα ακόλουθα:

Συνεχίζω να στηρίζω με συνέπεια την πρωτοβουλία σου, την οποία στηρίζουν και όλοι οι φορείς του οργανωμένου Ποντιακού χώρου για μια πράξη με τόσο ισχυρό συμβολισμό, όπως είναι η φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής που πραγματοποιείται από το 2019 έπειτα από τη θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση.

Μετά από δύο συναπτά έτη, που η φωταγώγηση της Βουλής αποτελεί πλέον κεκτημένο του ποντιακού χώρου, θεωρώ ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για να απαιτήσουμε η συγκεκριμένη δράση να αποκτήσει μόνιμα και σταθερά χαρακτηριστικά ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρόεδρος της Βουλής και ποιος είναι ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, δεν επαιτούμε κάθε χρόνο αλλά απαιτούμε τώρα να θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων είτε με διάταξη νόμου είτε με προσθήκη στον κανονισμό της Βουλής η φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα επαφίεται στην καλή θέληση του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής, αλλά η Βουλή κάθε χρόνο θα είναι υποχρεωμένη να φωταγωγεί και να στέλνει το μήνυμα του διαρκούς αγώνα για τη διεθνοποίηση του αιτήματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Για το σκοπό αυτό καταθέτω τη συγκεκριμένη πρόταση στο Προεδρείο της Βουλής και θέλω να ελπίζω ότι θα γίνει ομόθυμα και ομόφωνα αποδεκτή από το σύνολο των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Προεδρείο της Βουλής.

Ακολουθεί το σύνολο της σχετικής επιστολής στήριξης που σου απέστειλα πέρσι, το περιεχόμενο της οποίας ισχύει στο ακέραιο:

«Χαίρομαι για τη συνεχή, συνεπή και διαρκή προώθηση των αιτημάτων του Ποντιακού Ελληνισμού από τον ιστότοπο e-Pontos.gr.

Όπως σωστά επισημαίνεις, ένα χρόνο πριν, στις 19 Μαΐου του 2019, η Βουλή των Ελλήνων με Πρόεδρό της τον Νίκο Βούτση, τιμώντας την εκατοστή μαύρη επέτειο από την έναρξη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού, φώτισε για πρώτη φορά το κτίριο της Κοινοβουλίου, σε ένδειξη πένθους και μνήμης των 353000 θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Γνωρίζεις αγαπητέ Θεόφιλε την ένταση της συμμετοχής μου και της κοινοβουλευτικής ευθύνης που ανέλαβα για να φέρω εις πέρας όχι μόνο το θέμα του φωτισμού αλλά και την απευθείας συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τα Διοικητικά Συμβούλια ΚΑΙ των τριών ομοσπονδιών του ποντιακού χώρου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προχώρησε άμεσα με Απόφασή του, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, στην αντιπροσωπευτική συγκρότηση επιτροπής για την προώθηση όλων όσων επισημάνθηκαν στη συνάντηση εκείνη στο ΥΜΑΘ.

Θεωρώ απολύτως ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι η παρούσα Κυβέρνηση και ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής θα πράξουν κατ’ ελάχιστο όσα έλαβαν χώρα στην περσινή επέτειο αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό και προωθώντας ένα βήμα μπροστά τα αιτήματα- ζητήματα του Ποντιακού ελληνισμού. Τίποτε λιγότερο.

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Ο Πόντος Μας Ενώνει.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης

πηγή: https://epontos.blogspot.com/

Μοιραστείτε το!