Α.Τριανταφυλλίδης: “Φέρτε πίσω τους υγειονομικούς σε αναστολή, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας”. (Video)

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στο πλαίσιο συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Υγείας, Αθ.Πλεύρη, για την άμεση επιστροφή στο Ε.Σ.Υ. των 7000 υγειονομικών σε αναστολή με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Θέλω στο σημείο αυτό να σας μεταφέρω την αγωνία όλου του υγειονομικού προσωπικού. Βρίσκεται σε κατάσταση εξουθένωσης. Βρίσκονται σε οριακή κατάσταση σωματικής και πνευματικής υπερκόπωσης. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τους σκέφτεστε. Έχω μπροστά μου και τα στοιχεία. Επτά χιλιάδες υγειονομικούς τους βγάλατε με αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, 1.000 στα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας, 750 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, 230 είναι εξειδικευμένο προσωπικό από ΜΕΘ. Προτιμάτε αυτό το προσωπικό να το έχετε εκτός μάχης για έναν αυστηρό, κοντόθωρο σχεδιασμό άνευ λογικής, να παίξετε κορώνα-γράμματα την υγεία του κόσμου, ενώ μπορείτε να τους αξιοποιήσετε; Με το ¼ της κίνησης των ασθενών αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη είναι πλήρης, είναι φουλ 100%.

Σας λέω εδώ ότι επτά άνθρωποι σήμερα κινδύνευσαν. Οι τρεις έφυγαν από τη ζωή. Οι άλλοι τέσσερις κινδυνεύουν εκτός ΜΕΘ. Αυτοί οι άνθρωποι πλήρωσαν μια ζωή ασφάλιστρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα ασφαλιστικά τους ταμεία γι’ αυτήν τη δύσκολη ώρα στην οποία έχουν έλθει.

Τι σόι σχεδιασμός είναι αυτός, κύριε Πλεύρη; Θα αφήσετε για δεύτερη φορά εκατόμβη νεκρών; Θα επαναληφθεί ο Νοέμβριος του 2020; 

Μοιραστείτε το!