Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ για τα εργασιακά: «ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΝΔ;ΔΝΤ Ή ΚΟΜΙΣΙΟΝ;ΤΟΜΣΕΝ Ή ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ; ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η μήτρα του προβλήματος είναι ότι έχουμε να διαχειριστούμε μία σχιζοειδή, σχιζοφρενική διάσταση απόψεων μεταξύ των δανειστών. Η διαφορά  δεν είναι μεταξύ της ελληνικής αρχής και των δανειστών, είναι στο εσωτερικό τους. Από τη μια το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι το χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο και από την άλλη ο Σόιμπλε επιμένει ότι η Ελλάδα  δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα  χρέους. Αυτά τα δύο είναι ασύμβατα, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Αυτά προσπαθούμε να γεφυρώσουμε και πρέπει να γεφυρωθούν,  γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτά θα φέρουν τα παρεπόμενα. Δηλαδή, όταν λέει εξαιρετικά μη βιώσιμο το χρέος  ο Τόμσεν εννοεί επιπλέον μέτρα λιτότητας. Η άλλη πλευρά των ευρωπαίων προσπαθεί να πει ότι είναι το ακριβώς αντίθετο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Γ.Δάρα και Γ.Δαράκη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Μοσκοβισί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «ο κ.Μοσκοβισί ανέφερε επί λέξει ότι η Κομισιόν στηρίζει την επαναφορά  των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, το ILO, το διεθνές γραφείο εργασίας κλπ.

Ερωτώ, λοιπόν, την αξιωματική αντιπολίτευση: στηρίζει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ή τάσσεται στο πλευρό του ΔΝΤ, που δεν δέχεται την επαναφορά τους;»

Ακολουθεί το αποσπάσμα της  τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:


Μοιραστείτε το!