Πρώτη Κατοικία: Νέα Δημοκρατία Α.Ε. Εισπρακτική Εταιρία Κόκκινων Δανείων | Άρθρο Α.Τριανταφυλλίδη

Ένα αναγκαίο σχόλιο για τα Εθνικά:

«Εθνικώς επιζήμια» χαρακτηρίσατε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές της ΝΔ και έχετε καταπιεί τη γλώσσα σας και προφανώς και την κάμηλο για την ωμή, πολλαπλή και επανειλημμένη παραβίαση, εδώ και 75 ημέρες,  της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αμφισβητώντας de facto τα  ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα μεταξύ 6-12 μιλίων, εντός των οποίων πλέει ανεμπόδιστα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδεία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας.  Η ελληνική υφαλοκρηπίδα τόσο στην ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου έχει καταστεί «Σουρωτήρι» όπως σημείωσε ο μετριοπαθής διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης.

Δυστυχώς η κυβερνητική Βαβυλωνία κλιμακώνεται και διευρύνεται.

Μετά το σχόλιο Γεραπετρίτη περί «εύκολων Λεονταρισμών» για τα 12 μίλια, ήρθε φόρα παρτίδα η αδιανόητη δήλωση Χρυσοχοΐδη, από το επίσημο βήμα της Βουλής περί «εθνικισμού των 12 μιλίων», ουσιαστικά  δηλαδή απεμπόλησης του αναφαίρετου δικαιώματος της χώρας μας.

Αναρωτιέμαι: στο Ιόνιο που εξαγγείλατε και σωστά εξαγγείλατε την επέκταση στα 12 μίλια και εκεί είναι εθνικισμός; Έχετε απωλέσει τον έλεγχο; Τι ισχύει τελικά για την κυβερνητική Βαβυλωνία; Δεν γνωρίζει η Δεξιά τι ποιεί η Νεοδεξιά;   

Επί του νομοσχεδίου και της προτάσεως δυσπιστίας:

Ζηλώσατε δόξαν Εισπρακτικής Εταιρείας με το περί ου ο λόγος σχέδιο νόμου, την ώρα που κλιμακώνεται η πανδημία. Η ΝΔ στο ρόλο της Εισπρακτικής Εταιρείας, το παιδί για τα θελήματα των Τραπεζών, που τηλεφωνεί, πιέζει, τρομοκρατεί και απειλεί ότι θα στείλει το περιπολικό στο σπίτι ΣΟΥ αν δεν πληρώσεις τη δόση του δανείου σου Έλληνα πολίτη. Εσύ που έχασες τη δουλειά σου, έχασες το μαγαζί σου, έχασες την επιχείρησή σου  και τώρα η Τράπεζα, με εισπράκτορα τη ΝΔ, απειλεί με αυτό το σχέδιο νόμου να σε βγάλει και από το σπίτι σου.

Μας λένε οι κύριοι της ΝΔ:

Ενοικιαστές μπορείτε να είστε στο δικό σας σπίτι, Ιδιοκτήτες όχι.

Οι θιασώτες της Ιδιοκτησίας και της Ελεύθερης οικονομίας,   Σαλπίζουν  ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ,  βαλκανικού τύπου της Ιδιωτικής Περιουσίας όλων των Ελλήνων Πολιτών.

Όλων, πλην των Ολίγων, Κολλητών, Επιχειρηματιών και Εφοπλιστών για τους οποίους οι διοικήσεις των Τραπεζών έχουν προβλέψει Ειδική Περιποίηση Κουρέματος Colpo Grosso  εκατομμυρίων ευρώ. Με την κυβερνητική στήριξη Τράπεζες  «κουρεύουν» πλούσιους και κυνηγούν μικροοφειλέτες. Βγάζουν στο σφυρί σπίτια και περιουσίες για δάνεια  10.000 ευρώ.

Σαλπίσατε γενικευμένη σε όλα τα μέτωπα επίθεση κατά της κοινωνίας. Κάνετε πράξη ό,τι ο αείμνηστος καθηγητής του ποινικού δικαίου Γιάννης Μανωλεδάκης απευχόταν. Να παλέψουμε έλεγε το αδύνατο, για να μη βιώσουμε το Αδιανόητο. Βιώνουμε το Αδιανόητο. Νομοθετείτε αυτό που έλεγαν σε ένα κρεσέντο αναλγησίας από τα τηλεπαράθυρα σημερινοί υπουργοί σας. Έλεγαν: «Όποιος δεν έχει να πληρώσει, να πουλήσει το σπίτι του». Γιατί τόσο μίσος, τόση και τέτοια εκδικητικότητα κατά της κοινωνίας , ένα μεγάλο τμήμα της οποίας σας εμπιστεύθηκε;

Καθημερινοί Άνθρωποι που δεν ήταν πορφυρογέννητοι, που δεν τα βρήκαν έτοιμα, που μάτωσαν τα 10 χρόνια των μνημονίων και τώρα του κορονοϊού  για να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις δανειακές τους υποχρεώσεις στις Τράπεζες αναρωτιούνται γιατί τους εκδικείστε.

Παρένθεση: Ρωτάτε δολίως: «εσείς του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν το κάνατε ως κυβέρνηση; Και η απάντηση είναι σαφής: είχαμε να διαχειριστούμε μνημόνια και χρεωκοπία, τον ασφυκτικό κορσέ των μνημονιακών καταναγκασμών- για παράδειγμα στην υγεία για τις μόνιμες προσλήψεις-είχαμε τη δέσμευση 5 εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται 1 προσλαμβάνεται-Τι δεν καταλαβαίνετε; Αυτός ο περιορισμός δεν υφίσταται σήμερα για ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στην Υγεία.

Eν μέσω υγειονομικής κρίσης, πανδημίας,

-εν μέσω σφοδρής οικονομικής δυσπραγίας και διερευνώμενης ύφεσης , ανεργίας και φτώχειας,

-εν μέσω κοινωνικής ασφυξίας και χιονοστιβάδας χρεών,

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ,

Εν μέσω όλων αυτών εσείς τι κάνετε;

Την ίδια ώρα που

Νοσοκομεία, Σχολεία, Λεωφορεία ασφυκτιούν από  τις ελλείψεις προσωπικού, επάρκειας χώρων, ανεπάρκειας δρομολογίων  την ανασφάλεια, το φόβο και την αγωνία όλων των πολιτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αντί να ενισχύσετε με κοινοτικούς πόρους το σύστημα Υγείας εδώ και 5 μήνες αδυνατείτε  να σχεδιάσετε, μειώνοντας τις δαπάνες υγείας για το 2021 κατά 31 εκτ. ευρώ. Γιατί;Δεν υπάρχουν πόροι;

-37 δις κουμπαράς που σας αφήσαμε,

-240 δις από τον ESM με σχεδόν μηδενικά επιτόκια αποκλειστικά για υποδομές Υγείας,

-1,7 από το ευρωπαικό πρόγραμμα EU for Health.

Πού είναι τα υποβληθέντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα απορρόφησης και αξιοποίησης προς όφελος του ΕΣΥ, τώρα που το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οι Ελληνες πολίτες;

6000 κενά ιατρικού προσωπικού,

25000 κενά νοσοκομειακού, υγειονομικού, διοικητικού και προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας.

Αντί για προκηρύξεις μονίμων θέσεων επιλέγετε το μοντέλο ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, αυτά είναι τα δικά σας υποκριτικά, ψεύτικα μετακινούμενα χειροκροτήματα για τους πρωτεργάτες του ΕΣΥ της πρώτης γραμμής. Ποια Υγεία; Μόνη σας Θρησκεία είναι η Εξουσία, η καρέκλα.

Αν δεν μπορείτε τα Σύνθετα , κάντε τα απλά. Εδώ και τώρα μαζική συνταγογράφηση ΔΩΡΕΑΝ τεστ κορονοϊού μοριακού ελέγχου, για όλους τους Έλληνες πολίτες.

ΑΝΤΙ λοιπόν ΝΑ ΒΡΕΘΕIΤΕ στο πλευρό  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΩΝ πολιτών, που έχασαν την επιχείρησή τους, έκλεισαν λόγω πανδημίας το μαγαζί τους, έχασαν τη δουλειά τους, ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΠΡΩΤΗ, ΚΑΤΟΙΚΙΑ τους.

Αναρωτιέμαι στο επερχόμενο lockdown σε ποιο σπίτι θα τους ζητήσετε να  μείνουν. Σε αυτό που τους απειλείτε ότι θα εκπλειστηριάσετε; Καθώς ο Αρμαγεδδών των 80 χιλιάδων ακινήτων αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι προς πλειστηριασμό; 

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συμπονάτε δήθεν  τη Θεσσαλονίκη αλλά σταματήσατε το ΜΕΤΡΟ που αν λειτουργούσε θα ανακούφιζε κυκλοφοριακά την πόλη.

Παντού  Μπίζνα, Αρπαχτή και δουλίτσες. Αποτέλεσμα, όσοι μετακινούνται στην πόλη μου υποχρεωτικά  με λεωφορείο να περιμένουν με τις ώρες στις στάσεις, να στριμώχνονται πατείς με πατώσε σε καιρούς πανδημίας κορονοιού και να ακούν τους κυβερνητικούς αρμόδιους να τους κάνουν κηρύγματα ατομικής ευθύνης, όταν η κυβερνητική ευθύνη, αύξησης δρομολογίων του ΟΑΣΘ παραμένει ανεκπλήρωτη δέσμευση-μνημείο Ανευθυνότητας. 

Πού είναι τα 500 λεωφορεία και τα επιπλέον δρομολόγια που υποσχεθήκατε για το μήνα Σεπτέμβριο του 2020 για τη Θεσσαλονίκη κύριε Καραμανλή; 

Ωστόσο το ερώτημα είναι σαφές:

Γιατί υποχρεώνεστε να λειτουργείτε ως εισπρακτική εταιρεία;

Στηρίζετε τις Τράπεζες και στηρίζεστε  ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. Το ένα χέρι νίβει τα Άλλο και τα Δυο τις Τράπεζες.

Ένα ακόμα Προεκλογικό DEAL, ένα ακόμη προεκλογικό Γραμμάτιο εσείς με τη ψήφο σας εξαργυρώνεται.

Επανασυγκροτείτε τη διαρραγείσα Αλυσίδα της Διαπλοκής.

 Τράπεζες, Κόμματα, Κανάλια.

Οι Τράπεζες χρηματοδοτούν τα κόμματα και κάνουν τα στραβά μάτια για τα δανεικά και αγύριστα  κομμάτων.

Τα κανάλια χρηματοδοτούνται  από τις Τράπεζες, αν και  χρωστούν άνω του 1 δις.

Τα παραδοσιακά κόμματα φροντίζουν να απαλλάσσουν μέσω τροπολογιών τους τραπεζίτες για την ευθύνη τους για τα θαλασσοδάνεια με αέρα κομμάτων και  καναλιών.

Και τα κανάλια με τη σειρά τους στηρίζουν τα παραδοσιακά κόμματα που στηρίζουν τις τράπεζες που τους χρηματοδοτούν.

Έτσι γίνονταν οι δουλειές μέχρι να έρθουν οι «περίεργοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλοι αυτοί, το Αθηναικό Πολιτικό, Οικονομικό και Μιντιακό πριγκιπάτο θα φροντίσουν Ελληνικέ λαέ να μην ξαναέλθουν οι «περίεργοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος της Ημέρας όμως ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ.  Ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ.

 Τώρα καταλαβαίνεις γιατί σου πιπίληζαν τα αυτιά «Φύγε Τσίπρα, Φύγε ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Σκαστή απόδειξη το χρέος της ΝΔ των 308 εκατ. Εσύ θα χάσεις το σπίτι σου αν δεν πληρώσεις Έλληνα Πολίτη . Αυτοί θα χάσουν τα ακίνητά τους; Όχι βέβαια , θα πάρουν και  άλλα δάνεια.

Κοίτα ποιος κάνει μάθημα στους Έλληνες για συνετή οικονομική διαχείριση. Μας κάνει μάθημα το κόμμα-Μπαταχτσής, οι δήθεν νοικοκυραίοι.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της ΝΔ για το 2019 που υπογράφει ο κ. Γιάννης Μπρατάκος, η Νέα Δημοκρατία χρωστούσε το 2018 στις τράπεζες 278 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 χρωστά 308 εκατ. ευρώ.

Μας Εσείς, δια στόματος του αρχηγού σας το Μάρτιο του 2016 δεν υποσχεθήκατε, διαφάνεια, εξυγίανση, και μείωση του χρέους σας; Μείωση σημαίνει 30 εκτ, ευρώ επιπλέον; (δημοσίευμα των ΝΕΩΝ -3 Μαρτίου 2016)

Πρόταση-Κατατέθηκε στην επιτροπή Δημ. Διοίκησης της Βουλής στις 9 Οκτωβρίου 2018

«Απαιτούμε ως πολιτεία από τον κάθε Έλληνα πολίτη, επιχειρηματία, επαγγελματία, βιοτέχνη, σε κάθε οικονομικό του βήμα και συναλλαγή με το δημόσιο, τους οργανισμούς, την πολιτεία, να έχει ρυθμίσει και να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του. Οι πολίτες λοιπόν θέτουν το ερώτημα, δεν θα έπρεπε την ίδια ακριβώς απαίτηση να έχουμε, ως νομοθετική εξουσία και από τα κόμματα που, ως οργανισμοί, υπόσχονται ορθολογική, νοικοκυρεμένη, χρηστή διαχείριση των οικονομικών της χώρας, να έχουν την πιστοποίηση αυτής της ορθολογικής, νοικοκυρεμένης, χρηστής διαχείρισης των δικών τους οικονομικών, πριν διδάξουν νοικοκύρεμα και ορθολογική και χρηστή διαχείριση στους άλλους, δηλαδή στους πολίτες;

Γι’ αυτό πρότεινα να υπάρξει η αναγκαία ρύθμιση, κάθε κόμμα που θα θέλει να λάβει μέρος σε κάθε εκλογική διαδικασία, να έχει τακτοποιήσει, ρυθμίσει, όχι κατ’ ανάγκην να αποσβέσει ή εξοφλήσει, διευκρινίζω  τακτοποιήσει, ρυθμίσει τις τραπεζικές του, φορολογικές του και τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις».

Έθετα και τότε(Οκτ. 2018 στη Βουλή), θέτω και τώρα το ερώτημα προς τη Βουλή:

«Θα προχωρήσουν οι τράπεζες στην κατάσχεση των ενυπόθηκων περιουσιακών στοιχείων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ (εάν έχουν υποθηκευθεί), στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν κανονικά στις δόσεις των ρυθμίσεών τους; Στο βαθμό που σε κάθε κόμμα υπάρχουν αρμόδιοι, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, ταμίες υπήρξε προσωποποίηση-εξατομίκευση της ευθύνης επιστροφής των δανεικών; Τοποθετήθηκαν ως εγγυητές, τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, για να μπορέσουν Τράπεζες, Δημόσιο και Ασφαλιστικά ταμεία να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ του Πτωχευτικού Νόμου:

Στην  απαλλαγή του οφειλέτη του άρθρου 192 ορίζεται ότι ο οφειλέτης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε οφειλή προς τους πτωχευτικούς πιστωτές, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναγγελθεί ή όχι, τριάντα έξι (36) μήνες από την ημερομηνία κήρυξης της πτώχευσης, κλπ.  Το προβληματικό της διάταξης κρύβεται στην επιφύλαξη αυτής της διάταξης, που λέει ότι «2.Για τους οφειλέτες της παρ. 3 του άρθρου 92, η προθεσμία της παρ. 1 ορίζεται σε ένα (1) έτος.».

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι οφειλέτες που απολαμβάνουν εξαιρετικής μεταχείρισης; Ανατρέχοντας λοιπόν στο άρθρο 92, διαπιστώνουμε ότι οι οφειλέτες αυτοί είναι οι «έχοντες και κατέχοντες».

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 92 στην παράγραφο 3 αναφέρει ότι ΑΝ  ο οφειλέτης διαθέτει περιουσία μεγαλύτερη των 100.00 €, η οποία περιουσία του σε χρηματική αξία είναι τουλάχιστον το 10% των οφειλών του, τα ετήσια εισοδήματά του εξαιρούνται της πτωχευτικής περιουσίας και μένουν στον ίδιο εκτός και αν υπερβαίνουν το Πενταπλάσιο των εύλογων δαπανών διαβίωσης, (σημείωση: «ταβάνι» που βάλατε κύριοι της κυβέρνησης τώρα και δεν υπήρχε στο σχέδιο νόμου,  όταν ανέβηκε στη διαβούλευση)

Από τον συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων ανακύπτουν τα ακόλουθα, κατ’ εμέ, σκανδαλώδη, που γίνονται αντιληπτά στο ακόλουθο παράδειγμα:

Αν κάποιος έχει περιουσία που υπολογίζεται ανώτερη των 100.000 €  και οφειλές περί τις 900.000 €, πρώτον: απολαμβάνει της πτωχευτικής απαλλαγής στο ένα έτος, ενώ όλοι οι άλλοι οφείλουν να περιμένουν τουλάχιστον 3 έτη,

και δεύτερον, τα εισοδήματά του ανθρώπου αυτού, ανεξαρτήτως αν προέρχονται από σύμβαση που έχει συναφθεί πριν την αίτηση πτώχευσης, ή μετά, εξαιρούνται της πτωχευτικής περιουσίας.   

Όλα αυτά, σε αντίθεση με τα όσα επιτάσσουν οι σχετικοί παράγραφοι   του άρθρου 92 που για τους «κοινούς θνητούς» δεν έχουν αξιόλογη περιουσία (ίση ή μεγαλύτερη των εκατό χιλιάδων ευρώ)  να είναι τουλάχιστον το 10% των οφειλών,  και που ορίζουν ότι τα εισοδήματά τους από την κήρυξη της πτώχευσης και μέχρι την απαλλαγή, αποτελούν μέρος της πτωχευτικής περιουσίας και αποδίδονται στον οφειλέτη από τον σύνδικο μόνο οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Μπορεί δλδ στο παράδειγμά μας, ο υπό πτώχευση πολίτης να έχει μισθό περί τις 3.000 €, και επειδή έχει υψηλά χρέη και η περιουσία του είναι τουλάχιστον το 10% αυτών, απολαμβάνει την διακριτική αυτή μεταχείριση, και, χωρίς άλλο περιορισμό, ύψους ή άλλο, απολαμβάνει ΚΑΙ τα εισοδήματά του.

          Ποιοι χρωστάνε άνω του ΕΝΟΣ. ΕΚΑΤ. ; Πηγαίνετε πρώτα στα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Βουλής.

Ονόματα δεν λέμε, υπολείψεις δεν θίγουμε ,μιλάμε για Παράδειγμα τυχαίο, κάποιον που χρωστάει με βάση το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του,  1.362.196 ευρώ.  Εάν αυτός έχει σε ακίνητη περιουσία τουλάχιστον το 10% της οφειλής τότε αυτός απαλλάσσεται με βάση το νόμο σας σε 12 μήνες από την κήρυξη της πτώχευσης από το πτωχευτικό δικαστήριο και δεν περιμένει ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ , όπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

Ταυτόχρονα διατηρεί ΚΑΙ  τα εισοδήματα του, και τους μισθούς του, ενώ οι πολλοί παίρνουν  611 ευρώ, τις εύλογες δαπάνες και απαλλάσσονται σε 36 μήνες.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Κλείνοντας

Ποια είναι η δική μας ευθύνη Ως ΣΥΡΙΖΑ;

Να συντονίσουμε τα ρήματά μας με τα βήματά μας.

Να μοιραστούμε το άγχος, την πίεση και την αγωνία του λαού μας. 

Η οργή του, οργή μας.

Ο Θυμός του, θυμός μας.

Η απόγνωσή του, ευθύνη και εντολή  να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα και προοπτική.

Να αντιληφθούμε με πράξεις, με συμπεριφορά ότι εμείς ανήκουμε στην Πατρίδα και στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Πατρίδα και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχωριστά στο καθένα από εμάς.

*Το άρθρο βασίζεται στο κείμενο της ομιλίας του Α.Τριανταφυλλίδη για τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, η οποία δεν εκφωνήθηκε στην Ολομέλεια λόγω της ομόφωνης απόφασης του Προεδρείου της Βουλής για τη διαδικασία.

Μοιραστείτε το!