“Το ζητούμενο είναι η πολιτική αλλαγή – Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να κυβερνήσουμε” | Συνέντευξη του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο.

«Το ζητούμενο είναι η πολιτική αλλαγή και προϋπόθεσή της είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών», επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
«Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να κυβερνήσουμε. Με γνώση και εμπειρία, δύναμη και αποφασιστικότητα, με σαφή φιλολαϊκή πυξίδα στον κοινωνικό μας παλμογράφο, με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, συγκεκριμένο, συγκρατημένο, συγκροτημένο ανά τομέα και προτεραιότητα», δηλώνει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
Σε ότι αφορά στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης τονίζει: «Οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν: Ο κ. Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τη Θεσσαλονίκη. Γι΄αυτό και στις εκλογές της 21ης Μαΐου το μήνυμα των Θεσσαλονικέων θα είναι ηχηρό».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

ΑΠ: Στις 21 Μαΐου συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία πλευρά ο κόσμος της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης και από την άλλη ο αποπνικτικός ζόφος των «ρυπαρών γαλάζιων δικτύων» που πνίγει την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα: από το κράτος δικαίου και την παραπαίουσα οικονομία μέχρι το διωκόμενο πολιτισμό. Το ζητούμενο είναι η πολιτική αλλαγή. Διαφορετικά ούτε χαραμάδες, ούτε ελπίδες, ούτε φενάκη αισιοδοξίας. Προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών. Σε αυτή την κατεύθυνση το «Συμβόλαιο για την αλλαγή», που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αποτελεί απλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται και ως βάση συζήτησης με τα κόμματα της προοδευτικής συμμαχίας για την προγραμματική μας σύγκλιση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ένας οδικός χάρτης της προοδευτικής κυβέρνησης, ένα Συμβόλαιο με την Κοινωνία, που εμπεριέχει τις δεσμεύσεις μας για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής, με το βασικό τετράπτυχο παρεμβάσεων: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών κι ένα δίκαιο αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.
Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν: Με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον Αλέξη Τσίπρα ή με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη που οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση; Πρώτη στη διαφθορά, εκατοστή έβδομη στην ελευθερία του Τύπου, πρώτη στην ανεργία των νέων, πρώτη στην ακρίβεια καυσίμων και ρεύματος, πρώτη στους θανάτους από covid. Αυτός ο ορυμαγδός που πνίγει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, που αφαιρεί οξυγόνο από τη ζωή τους, θα σταματήσει την Κυριακή των εκλογών.

ΕΡ: Ποια είναι τα διλήμματα που τίθενται στους ψηφοφόρους;

ΑΠ: Το δίλημμα είναι σαφές και ξεκάθαρο για τους πολίτες: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης»; «Δικαιοσύνη παντού» και «Συμβόλαιο για την αλλαγή», ή διεύρυνση των ανισοτήτων και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών; Με το Λαό ή με τους Ολιγάρχες-Νταβατζήδες; Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του αποφάσισε να είναι με τους Νταβατζήδες-Ολιγάρχες. Με την Αισχροκέρδεια που αφαιρεί εισόδημα από τις τσέπες των ευάλωτων πολιτών, φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη για να φουλάρει τα υπερκέρδη των νταβατζήδων, τα αφορολόγητα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας που έφθασαν από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 κοντά στα 2,2 δις. Οι Ολιγάρχες του Μητσοτάκη βουλιάζουν στα Υπερκέρδη, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγκομαχούν, δεν μπορούν να βγάλουν το 15νθήμερο, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Η παράταξη με ειδικότητα τη χρεοκοπία της χώρας, η παράταξη των νοικοκυραίων που χρωστάει 400 εκατ. ευρώ, χρωστάει και της «Μιχαλούς», έχει λεφτόδεντρα για τα γαλάζια golden boys, αλλά δεν έχει και ανακαλύπτει τη δημοσιονομική πειθαρχία, όταν προτείνουμε πολιτικές στήριξης των αδύναμων και της μεσαίας τάξης.

ΕΡ: Είστε, πλέον, πιο έτοιμοι να κυβερνήσετε;

ΑΠ: Πιο έτοιμοι από ποτέ. Με γνώση και εμπειρία, δύναμη και αποφασιστικότητα, με σαφή φιλολαϊκή πυξίδα στον κοινωνικό μας παλμογράφο, με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, συγκεκριμένο, συγκρατημένο, συγκροτημένο ανά τομέα και προτεραιότητα, που έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεδιπλωθεί από τον πρόεδρο και τα στελέχη μας, τον τελευταίο χρόνο.
Κυρίαρχα, είμαστε έτοιμοι με επίγνωση ότι μοναδικός μας σύμμαχος είναι ο λαός και οι πολίτες. Συμφέροντα, ολιγάρχες και πολιτικοί τους εκπρόσωποι βρίσκονται απέναντι μας.
Για όλους αυτούς που λειτουργούν για το σύστημα, το πρόβλημα τους είναι ένα: Ο Αλέξης Τσίπρας και η αδιαμεσολάβητη σχέση ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και αγάπης του λαού μας στο πρόσωπό του.

ΕΡ: Τι προτείνετε για τα θέματα της εκλογικής σας περιφέρειας;

ΑΠ: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν την αφορμή για έναν απολογισμό των κυβερνητικών «πεπραγμένων» στην πόλη. Δυστυχώς για τους Θεσσαλονικείς ο απολογισμός αυτός είναι όχι μόνο πενιχρός, αλλά και απογοητευτικός. Η Θεσσαλονίκη μονίμως στο «ΠΕΡΙΜΕΝΕ!». Η Κυβέρνηση της ΝΔ γύρισε την πλάτη στη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη αποδιοργανωμένη, πρωτεύουσα της ανεργίας των νέων και των γυναικών, με ουρές συσσιτίων, με τα νοσοκομεία της να λυγίζουν από την πανδημία. Το κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της πόλης, μετά τους δύο μαύρους «Νοέμβριους» που βιώσαμε το 2020 και το 2021, με την εκατόμβη θυμάτων από την πανδημία του κορονοϊού, δυστυχώς συνεχίστηκε, καθώς η Θεσσαλονίκη τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού για το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεκάδες κρίσιμα έργα υποδομών που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο έμειναν εκτός, με κορυφαίο το πολυαναμενόμενο έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως λέγαμε προφητικά και προειδοποιούσαμε προεκλογικά, προχώρησε στο πάγωμα όλων των αναπτυξιακών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το πάγωμα του Μετρό που ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς από τη δεκαετία του 1980 και τον «αμαρτωλό» ΟΑΣΘ, μέχρι τα νοσοκομεία και τα στάσιμα αντιπλημμυρικά έργα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται εγκλωβισμένη στη ζοφερή πραγματικότητα της πλήρους εγκατάλειψής της από την Κυβέρνηση της ΝΔ.
Η σύγκριση με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να είναι αναπόφευκτη. Με το προσωπικό ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δρομολογήσει άμεσες λύσεις σε χρόνια προβλήματα της πόλης, αλλά και αναπτυξιακά έργα που είχαν βαλτώσει για δεκαετίες.
Η εμβληματική παραχώρηση στην τοπική κοινωνία των πρώην στρατοπέδων «Παύλου Μελά» στη Δυτική Θεσσαλονίκη και «Κόδρα» στην Καλαμαριά, η επέκταση του ΜΕΤΡΟ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο πρ.στρατόπεδο Γκόνου, η ανάπλαση του παράκτιου δυτικού μετώπου, η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων ιδιαίτερα στην πολύπαθη Δυτική Θεσσαλονίκη, η δημιουργία μονάδων υγείας όπως τα ΤΟΜΥ, αποτελούν ένα μέρος της σημαντικής παρακαταθήκης που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων τόσο στο επίπεδο της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης, όσο και στο ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής της.
Προσωπικά, ως Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσα στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις για το μείζον ζήτημα της υγειονομικής θωράκισης της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ανάγκης για νέες σύγχρονες και εξειδικευμένες δομές εντάσσεται και το αίτημα που διατύπωσα προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με επίκαιρη ερώτηση, για την άμεση χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου στο Δήμο Παύλου Μελά στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, από τον Απρίλιο του 2020, μεσούσης της πανδημίας, απηύθυνα έκκληση ΕΓΚΑΙΡΑ για Υγειονομική Θωράκιση της πόλης με την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Λοιμωδών», ως χώρο υποδοχής, διαλογής και επιβεβαίωσης κρουσμάτων covid με στόχο την αποσυμφόρηση των μεγάλων Νοσοκομείων της πόλης.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μεν Ογκολογικό Νοσοκομείο δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ούτε το ενέταξε σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο, ενώ για την επαναλειτουργία του Λοιμωδών δεν βρήκε τα 500.000 ευρώ που απαιτούνταν, την ίδια στιγμή που «σκόρπισε» 10 δις ευρώ σε απευθείας αναθέσεις.
Οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν: Ο κ. Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τη Θεσσαλονίκη. Γι΄ αυτό και στις εκλογές της 21ης Μαΐου το μήνυμα των Θεσσαλονικέων θα είναι ηχηρό. 

πηγή:

https://www.amna.gr/ekloges2023/article/730069/Alexandros-Triantafullidis-To-zitoumeno-einai-i-politiki-allagi—Eimaste-pio-etoimoi-apo-potena-kubernisoume

Μοιραστείτε το!