Τριανταφυλλίδης κατά Βορίδη: «Δεν ζητώ τη συγγνώμη σας γιατί ούτε αυτή γίνεται πιστευτή». (Video)

Την απόλυτη κυβερνητική ανακολουθία προεκλογικών ρημάτων και μετεκλογικών βημάτων επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «Κυβέρνηση-επιτομή της πολιτικής απάτης».

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Πουλούσαν Πατριωτισμό. Τώρα νοικιάζουν την Ακρόπολη. Πουλούσαν Οικονομία και καλά πληρωμένες νέες θέσεις εργασίας. Τώρα θα πληρώνουν με ρεπό. Πουλούσαν Ανάπτυξη. Τώρα Έφεραν τον Μπάφο. Πουλούσαν Τάξη και Ασφάλεια. Τώρα Ανομία και συμβόλαια θανάτου κάθε μέρα. Πουλούσαν Παιδεία. Τώρα κόβουν τη Νέα Γενιά από τα Πανεπιστήμια για να τη στείλουν στα Κολλέγια. Την Προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή πουλούσαν ισοτιμία της ψήφου των ομογενών. Την προηγούμενη μόλις εβδομάδα όλες οι ψήφοι ήταν ίσες, αλλά την παρούσα εβδομάδα μερικές ψήφοι, το 43% των ψήφων , είναι πιο ίσες από τις άλλες».

«Θα ζητήσετε μια συγγνώμη μέσα στην ιερή αίθουσα του Κοινοβουλίου από τους πολίτες και τους πολιτικούς που υβρίσατε, λοιδωρήσατε, στοχοποιήσατε; Δεν την ζητώ γιατί από εσάς ούτε η συγγνώμη σας δεν γίνεται πιστευτή. Εκλεχθήκατε με απάτη, Κυβερνάτε με απάτη, Επικοινωνείτε με Απάτη. Κύριοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είστε η επιτομή της Πολιτικής Απάτης. Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Μητσοτακισμού». Συμπλήρωσε δε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος με επικριτικό  ύφος στον Υπουργό Εσωτερικών:

Αντιμεταρρύθμιση του Κουασιμόδου 

«Θυμάμαι τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, τον Κλεισθένη μεταρρυθμίσεις με διαφορετικά πρόσημα. Εν προκειμένω αν  μιλάμε για μορφή που σηματοδοτεί το εγχείρημα Μητσοτάκη-Βορίδη δεν μιλάμε ούτε για κλέος, δηλαδή δόξα, ούτε για κάλλος, δηλαδή για ομορφιά, ούτε για σθένος, δηλαδή για δύναμη, μιλάμε αποκλειστικά για τον Κουασιμόδο. Αντιμεταρρύθμιση του Κουασιμόδου  χαρακτηρίζεται επάξια το εγχείρημά σας. Κακοποίηση και αποκαθήλωση της έννοιας της επικουρικότητας, της  αντιπροσωπευτικότητας, της αρχής της εγγύτητας προς τους πολίτες, της πιο αμεσοδημοκρατικής  νομιμοποίησης. Είμαστε όντως δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εκπροσωπούμε την κοινωνία των πολιτών, εκπροσωπείτε την κοινωνία των κολλητών.  

Με ενισχυμένη και όχι απλή αναλογική χρεωκοπήσατε τη χώρα. Με ενισχυμένη και όχι απλή αναλογική βάλατε τη χώρα στα μνημονιακό κανιβαλισμό. Με ενισχυμένη και όχι απλή αναλογική άνθησε η μίζα, η ρεμούλα, η αρπαχτή και η διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ο Συνήγορος του Πολίτη ανέδειξε στις ετήσιες Εκθέσεις του. Με ενισχυμένη αναλογική φούντωσε το σκάνδαλο της Siemens, η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε καθαρογραμμένα το πανηγύρι της μίζας και των εισροών στα ταμεία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων. Πολιτικές ευθύνες, ποινικές ευθύνες χωρίς ονοματεπώνυμο», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ. Tριανταφυλλίδη:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μιλώντας για την αυτοδιοίκηση, μιλάμε για την άμεση δημοκρατία, μιλάμε για τη φωνή των πολιτών. Η φωνή των πολιτών, αποτιμώντας αυτό που ζει και βιώνει, σημειώνει τα εξής: Πουλούσαν πατριωτισμό και τώρα νοικιάζουν την Ακρόπολη. Πουλούσαν οικονομία και καλά πληρωμένες νέες θέσεις εργασίας και τώρα θα πληρώνουν με ρεπό. Πουλούσαν ανάπτυξη και τώρα έφεραν τον «μπάφο». Πουλούσαν τάξη και ασφάλεια, τώρα ανομία και συμβόλαια θανάτου κάθε μέρα σε όλη τη χώρα. Πουλούσαν παιδεία και τώρα κόβουν τη νέα γενιά από τα πανεπιστήμια για να τη στείλουν στα κολέγια. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή πουλούσαν ισοτιμία της ψήφου των ομογενών. Την προηγούμενη μόλις εβδομάδα όλες οι ψήφοι ήταν ίσες, αλλά την παρούσα εβδομάδα μερικές ψήφοι, το 43% των ψήφων, είναι πιο ίσες από τις άλλες.

Θα ζητήσετε μία συγγνώμη μέσα στην ιερή Αίθουσα του Κοινοβουλίου, κύριε Βορίδη, από τους πολίτες και τους πολιτικούς που υβρίσατε, λοιδορήσατε, στοχοποιήσατε; Δεν τη ζητώ, γιατί από εσάς ούτε η συγγνώμη σας δεν γίνεται πιστευτή. Εκλεχθήκατε με απάτη, κυβερνάτε με απάτη, επικοινωνείτε με απάτη.

Κύριοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, είστε η επιτομή της πολιτικής απάτης. «Αρχιερέας» της τραγωδίας που ζουν οι Έλληνες πολίτες ο πρώτος τη τάξει Υπουργός, ο κ. Βορίδης, ο οποίος ωσάν να βρίσκεται σε πταισματοδικείο τη μία εβδομάδα αγορεύει ως πολιτική αγωγή και την επόμενη εβδομάδα ως υπεράσπιση στο ίδιο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση. Αυτή είναι η δουλειά του σοφιστή, να υποστηρίζει τη νομιμοφάνεια και την ισοτιμία της ψήφου εξωτερικού, όταν θα πρέπει να μετρά η ψήφος των ομογενών και της άρνησης της ισοτιμίας της ψήφου εσωτερικού, όταν μιλάμε για δημοτικές και αργότερα για εθνικές εκλογές. Η αβάσταχτη ελαφρότητα του «μητσοτακισμού»!

Με ενισχυμένη και όχι με απλή αναλογική χρεωκοπήσατε τη χώρα. Με ενισχυμένη και όχι με απλή αναλογική βάλατε τη χώρα στον μνημονιακό κανιβαλισμό. Με ενισχυμένη και όχι απλή αναλογική άνθισε η μίζα, η ρεμούλα, η αρπαχτή και η διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και αυτό όχι γιατί το λέει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί έτσι αναδεικνύει ο Συνήγορος του Πολίτη κάθε έτος στις εκθέσεις του.

Με ενισχυμένη αναλογική φούντωσε το σκάνδαλο της «SIEMENS» και η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε και καθαρόγραψε το πανηγύρι της μίζας και των εισροών στα ταμεία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, με πολιτικές ευθύνες, ποινικές ευθύνες, χωρίς ονοματεπώνυμο. Θυμάμαι τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ», τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», μεταρρυθμίσεις με διαφορετικά πρόσημα. Εν προκειμένω μιλάμε για μορφή –αν μιλάμε για μορφή- που σηματοδοτεί το εγχείρημα Μητσοτάκη-Βορίδη. Δεν μιλάμε ούτε για κλέος –δόξα- ούτε για κάλλος –ομορφιά- ούτε για σθένος. Μιλάμε αποκλειστικά για τον «Κουασιμόδο». «Αντιμεταρρύθμιση του Κουασιμόδου» χαρακτηρίζεται επάξια το εγχείρημά σας. Μιλάμε για κακοποίηση και αποκαθήλωση της έννοιας της επικουρικότητας, της αντιπροσωπευτικότητας, της αρχή της εγγύτητας προς τους πολίτες, της πιο αμεσοδημοκρατικής νομιμοποίησης.

Είμαστε όντως δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εκπροσωπούμε την κοινωνία των πολιτών. Εκπροσωπείτε την κοινωνία των κολλητών. Κοινός παρονομαστής και αποκλειστικός στόχος είναι η λατρεία της καρέκλας εξουσίας, η νομή, διανομή, κατανομή και αρπαγή κρατικής, περιφερειακής και τοπικής εξουσίας.

Το κόμμα μοιράζει κρατικό οξυγόνο, τρεις μήνες τον χρόνο, στα μέλη του μόνο, έλεγε. Απευθείας αναθέσεις, ρεμούλες, διαφθορά, διαπλοκή σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό δίκτυο. Όλα στη θέση τους, οργανωμένα και πάνω από όλα ελεγχόμενα. Είναι η κυβέρνηση «με σήμα το κουταλοπήρουνο», όπως λέει ο Μιθριδάτης. Απόδειξη; Η πρώτη κατοικία εν κινδύνω. Σε πλήρη ισχύ από χθες ο νέος πτωχευτικός. Εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει επιχειρήσεις και νοικοκυριά στους δανειστές τους, το σύνολο της περιουσίας τους ρευστοποιείται χωρίς την εξαίρεση της κύριας κατοικίας. Η βίαιη αναδιάρθρωση σε βάρος μικρομεσαίων εργαζομένων είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Με ποιο ηθικό ανάστημα οι πολλαπλώς ευεργετηθείσες από τον κρατικό κορβανά μέσω της ανακεφαλαιοποίησης –και, άρα, τους φορολογούμενους πολίτες- διοικήσεις των τραπεζών θα πτωχεύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ενώ δεν θα αγγίξουν τον μεγάλο μπαταχτσή που έχει ονοματεπώνυμο «Κυριάκος Μητσοτάκης» και «Νέα Δημοκρατία», το κόμμα που είναι βυθισμένο στα χρέη, που χρωστάτε και που επιμένετε να μην πληρώνετε στο σύνολο των τραπεζών;

Από τους ισολογισμούς σας, το 2015 χρωστούσατε 210 εκατομμύρια ευρώ, το 2016 238 εκατομμύρια ευρώ, το 2017 στη συνέχεια 290 εκατομμύρια ευρώ, το 2019 320 εκατομμύρια ευρώ και φτάσατε φέτος να χρωστάτε 342 εκατομμύρια ευρώ. Από το 2015 μέχρι το 2020 προστέθηκαν 138 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον! Μήπως θα κατασχεθούν τα σπίτια των πρώην Αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας ή των ταμιών της Νέας Δημοκρατίας;

Με βάση τον πτωχευτικό της Νέας Δημοκρατίας, οι επιχειρήσεις χρωστούν και πτωχεύουν. Οι πολίτες χρωστούν και πτωχεύουν. Η Νέα Δημοκρατία χρωστά, δεν πληρώνει και δεν πρέπει να πτωχεύσει. Οι διοικήσεις των τραπεζών που λειτουργούν –το βλέπουμε- αποκλειστικά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα καταθέσουν αίτηση πτώχευσης της Νέας Δημοκρατίας; Τι δεν καταλαβαίνετε; Το «νόμος και τάξη» δραπέτευσε.

Για την αύξηση της σκληρής εγκληματικότητας δεν ευθύνονται τόσο οι ποινές, όσο η βεβαιότητα των εγκληματιών ότι δεν πρόκειται να συλληφθούν, είπε Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει κλίμα ανομίας, εκτροχιασμού της εγκληματικότητας, κλίμα ανασφάλειας και απώλειας ελέγχου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πού είναι ο νόμος και η τάξη που υποσχεθήκατε, κύριε Μητσοτάκη; Πού είναι που θα κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και ανοιχτές τις πόρτες, κύριε Μητσοτάκη;

Ωστόσο, όπως αξιολογούν οι αξιόπιστες δημοσκοπήσεις, μέσα στους πέντε καλύτερους Υπουργούς της Κυβέρνησης είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αυτές ξέρουν. Εσείς, Έλληνες πολίτες, δεν χρειάζεται να ξέρετε. Ξέρουν οι δημοσκοπήσεις για σας. Είναι στους πέντε καλύτερους Υπουργούς!

Έχετε μία δυσανεξία στη δημοκρατία. Έχετε αλλεργία στη διαβούλευση, στην επίπονη ανταλλαγή προτάσεων, επιχειρημάτων, στη βάσανο, στο αμόνι του διαλόγου, στη θέση, στην αντίθεση, στη σύνθεση. Ρέπετε στην επιβολή, στον αυταρχισμό, στην ενός ανδρός αρχή.

Πώς το είπατε, κύριε Βορίδη, εκείνο με το ξύλο; «Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει και στοιχεία αναγκαστικότητας» λέτε. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ποδηγετείτε και καθυποτάσσετε τον θεσμό της αυτοδιοίκησης. Μειώνετε τον αριθμό των συμβούλων σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, αλλά και στην πλειοψηφία των κοινοτήτων, 20% ανά μέσο όρο, αναδεικνύοντας την ολιγαρχική αντίληψη της Δεξιάς για τη δημοκρατία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Εντάξει, κύριε συνάδελφε. Ολοκληρώστε, σας παρακαλώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ολοκληρώνω.

Όσο λιγότεροι ασχολούνται με τα κοινά, τόσο το καλύτερο για τη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, αυξάνει τον πιθανό αριθμό των υποψηφιοτήτων στο 150% των εδρών ανά ΟΤΑ, προκειμένου να αποκλειστούν συνδυασμοί από τις εκλογές.

Είναι προφανές ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκετε την εγκαθίδρυση και παγίωση ενός αυταρχικού αδιαφανούς συστήματος διακυβέρνησης ελεγχόμενο από τη συντηρητική παράταξη. Στόχος είναι ο αποκλεισμός των προοδευτικών δυνάμεων και, όπως είπε ο κ. Βορίδης, η λήψη θεσμικών μέτρων έτσι ώστε να μην κυβερνήσει ποτέ πια η Αριστερά. Έτσι γίνονται οι δουλειές μέχρι να έρθουν αυτοί οι περίεργοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλοι αυτοί, το αθηναϊκό, πολιτικό, οικονομικό, μιντιακό πριγκιπάτο θα φροντίσουν, ελληνικέ λαέ, να μην ξανάρθουν οι «περίεργοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος, όμως, της ημέρας εσύ αποφασίζεις, ο κυρίαρχος λαός. Τώρα καταλαβαίνεις, κυρίαρχε λαέ, γιατί σου πιπίλιζαν τα αυτιά «Φύγε, Τσίπρα, φύγε ΣΥΡΙΖΑ».

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Μοιραστείτε το!