Α.Τριανταφυλλίδης κατά Λιβάνιου στη Βουλή: “Είστε ο βελούδινος ντελιβεράς των εξυπηρετήσεων”. (Video)

Ομιλία του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και τη ραδιοτηλεοπτική αγορά.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Όσα είπατε με περίσσιο θράσος κύριε Λιβάνιε με κάνουν να συγκρατώ με δυσκολία την οργή μου για την ανιστόρητη προκλητική αναφορά σας για την ΕΡΤ. Έχετε επιλεκτική μνήμη. Είναι μακρινό για εσάς το 1960 της ΕΡΕ αλλά ξεχάσατε το κοντινό 2013 του Σαμαρά-Βενιζέλου.

Είπατε: «Η δημόσια τηλεόραση από απαξιωμένο όργανο προπαγάνδας που την είχε καταντήσει ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με αξιοπιστία, πολυφωνία και σεβασμό στη δεοντολογία κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτή είναι ο κριτής γι’ αυτό και τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ έχουν διπλασιαστεί σε λίγους μήνες.

Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ είναι να σιωπά  ώστε να ξεχαστούν τα έργα και οι μέρες του στη δημόσια τηλεόραση.»

o tempora o mores!

Να σας θυμίσω τι έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στις 11 Ιουνίου του 2013 με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, η οποία δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή των Ελλήνων για επικύρωση ως ορίζει το σύνταγμα,;

Το πολλαπλό έγκλημα του Μαύρου της ΕΡΤ  του 2013 που θα σας ακολουθεί για πάντα, Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα της Νέας Δημοκρατίας, που έριξε 40 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ελευθερίας του τύπου και των μέσων ενημέρωσης, κατέστησε την Ελλάδα κατηγορούμενη και καταγέλαστη. Πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια και επενδύοντας στη λήθη τολμάτε να ασχημονείτε.

Ζητήστε Συγγνώμη κύριε. 

Ζητήστε μια μεγάλη συγγνώμη κύριε Λιβάνιε, γιατί είστε οι δράστες του χαμένου σήματος της δημοκρατίας, κατά Αυγερόπουλο.

Γιατί Εσείς κλείσατε ρίχνοντας  μαύρο στη Δημόσια Τηλεόραση, απολύοντας 3000 εργαζόμενους με το ξαφνικό θάνατο. Εμείς ανοίξαμε την ΕΡΤ και επαναπροσλάβαμε όλους, όλους τους εργαζόμενους, με μοναδικό κριτήριο την ύπαρξη σύμβασης αορίστου χρόνου το βράδυ του μαύρου.

-Ζητήστε συγγνώμη για τα εκτρώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που κόστισαν δεκάδες εκατ, όπως ομολόγησε ο κ. Κικίλιας τότε , με τη φράση του μέσα στη Βουλή: «Στην περίπτωση της ΕΡΤ κύριοι χάσαμε»

-Ζητήστε συγγνώμη κύριε υπουργέ της ΝΔ γιατί κλείνοντας την ΕΡΤ , τον μοναδικό εν δυνάμει ανταγωνιστή στη νέα ψηφιακή εποχή που ανοιγόταν τότε,   εσείς οι θιασώτες του ελεύθερου του ανταγωνισμού,  καταστήσατε τη DIGEA μονοπώλιo, δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια, που είναι οι μέτοχοι της DIGEA που τότε λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Αυτό δεν μας συγχωρούν. Ότι βάλαμε τέλος στην Ανομία του Τζάμπα, στα 30 χρόνια του Τζάμπα σινεμά. Της λεηλασίας του εθνικού πλούτου των εθνικών συχνοτήτων που ανήκαν και ανήκουν στον ελληνικό λαό. Ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός. Ενοικιαστές των συχνοτήτων είναι τα ιδιωτικά κανάλια.   

Και τώρα τι κάνετε; Business as usual. Delivery εξυπηρετήσεις. Χαρίζετε εκατομμύρια στους καναλάρχες αναστέλλετε πληρωμή ετήσιων δόσεων στους καναλάρχες, μοιράζετε πακέτα-δωράκια  εκατομμυρίων μέσα από τις  λίστες πέτσα, και Κικίλια , την ίδια ώρα που καταδικάζετε τους ανθρώπους της εστίασης, τους πωλητές των λαϊκών αγορών στην ΠΕΙΝΑ, τους εργαζόμενους στον τουρισμό , τους ελεύθερους επαγγελματίες τη μεσαία τάξη στην ΠΕΙΝΑ. Την ώρα των χαριστικών ρυθμίσεων στα κανάλια, κόβετε το ηλεκτρικό από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Λίγη ντροπή , λίγη τσίπα. Και τώρα τι κάνετε;

Ξαναστήνετε την Διαπλοκή. Χαρίζεις εκατομμύρια, αγοράζεις τηλεοπτικό χρόνο. Ο,τι κάνατε πάντα.

Αυτό κάνετε κύριε Λιβάνιε εξυπηρετήσεις. Είστε ο βελούδινος πολιτικός ντιλιβεράς των εξυπηρετήσεων κύριε Λιβάνιε , αυτό σας ανέθεσε κ. Μητσοτάκης.

Άξιοι συνεχιστές της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου είστε ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ. Εκτεταμένος μακαρθισμός, ποδηγέτηση και χειραγώγηση, απολύσεις δημοσιογράφων στον ιδιωτικό τομέα που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις.

Αλήθεια που είναι οι δημοσιογράφοι που ρωτούσαν στην ΔΕΘ τον Αλέξη Τσίπρα γιατί τις απολύει, όταν θεσπίζαμε  το όριο των 400 εργαζομένων σε κάθε μέσο πανελλαδικής εμβέλειας, ακριβώς για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασία; Βιώσαμε την πρόσφατη απεργία των ενώσεων των δημοσιογράφων για να υπερασπιστούν  το όριο των 400 εργαζομένων του νόμου που υποτίθεται ότι θα τους απέλυε.  

Επανασυγκροτείτε τη διαρραγείσα Αλυσίδα της Διαπλοκής.

 Τράπεζες, Κόμματα, Κανάλια.

Οι Τράπεζες χρηματοδοτούν τα κόμματα και κάνουν τα στραβά μάτια για τα δανεικά και αγύριστα  των κομμάτων.

Τα κανάλια χρηματοδοτούνται  από τις Τράπεζες, αν και  χρωστούν άνω του 1 δις.

Τα παραδοσιακά κόμματα φροντίζουν να απαλλάσσουν μέσω τροπολογιών τους τραπεζίτες για την ευθύνη τους για τα θαλασσοδάνεια με αέρα κομμάτων και  καναλιών.

Και τα κανάλια με τη σειρά τους στηρίζουν τα παραδοσιακά κόμματα που στηρίζουν τις τράπεζες που τους χρηματοδοτούν.

Έτσι γίνονταν οι δουλειές μέχρι να έρθουν οι «περίεργοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλοι αυτοί, το Αθηναικό Πολιτικό, Οικονομικό και Μιντιακό πριγκιπάτο θα φροντίσουν, όπως και με αυτό το νομοσχέδιο,  Ελληνικέ λαέ να μην ξαναέλθουν οι «περίεργοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος της Ημέρας όμως ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ.  Ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ.

-Ζητήστε συγγνώμη για τις ζωές που χάθηκαν στην ΕΡΤ στην προκρούστεια κλίνη της απόλυσης και της ανεργίας 2 ετών,  την εποχή των Μνημονίων .

-Ζητήστε συγγνώμη για την Ανήκουστη Εισβολή των διμοιριών των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το Σεπτέμβριο του 2013 με εντολή του υπουργού σας Νίκου Δένδια. Εκεί όπου στους τοίχους της ΕΡΤ οι μορφές της Μελίνας, του Χατζηδάκη του Κάρολου Κουν, να απορούν βλέποντας παντού γκλοπς , ασπίδες και αύρες αντί για ιδέες, επιχειρήματα, όνειρα, σενάρια, και μουσικές.

-Ζητήστε συγγνώμη από τους Ελληνες Απόδημους, του ‘Ελληνες της ξενιτειάς  που τους αγαπήσατε ξαφνικά, για τα ψηφουλάκια τους εσείς οι πατριωταράδες, που τότε  ρίξατε μαύρο στο ERTWORLD, στην ERTSAT. Εσείς  που ρίξατε τη μεγάλη κεραία της Φωνής της Ελλάδας στα βραχέα για να τη κάνετε παλιοσίδερα. Τη μεγάλη κεραία για να ακούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη την ελληνική γλώσσα και φωνή στα πέρατα του κόσμου , για να ακούν οι Έλληνες ναυτικοί και μεταφορείς παντού σε όλες τις θάλασσες και σε όλους τους δρόμους  και ήταν η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι απολυμένοι-εργαζόμενοι τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί , οι ΟΡΘΙΟΙ της ΕΡΤ της Ελεύθερης ΕΡΤ που τη διέσωσαν και την ξαναέστησαν στη θέση της όταν  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο του 2015 μαζί με το λαό και τους πολίτες, τις συλλογικότητες, τη δρώσα και ζώσα κοινωνία  που πάλεψε για να μείνει ζωντανή η ΕΡΤ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΝ.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την ΕΡΤ μετά το Μαύρο με όλο το προσωπικό της , με όλο το προσωπικό της , απέναντι στην εμπάθεια, την εκδικητικότητα και το μίσος που είχε  και δυστυχώς έχει και τρέφει  ακόμη και σήμερα για την ΕΡΤ ένα μεγάλο τμήμα της παράταξής σας.

Εσείς κλείσατε την ΕΡΤ και τους απολύσατε όλους. Εμείς την Ανοίξαμε και τους επαναπροσλάβαμε όλους. Δεν είμαστε ίδιοι.

Είστε η παράταξη του κλείνω και σβήνω, αλλά με στυλ επιτελικό..

Εχει πρόβλημα η ΕΡΤ; Την κλείνω.

Εχει πρόβλημα η εθνική οδός ; την κλείνω.

Εχουμε πρόβλημα με τον κορονοιό;; Τα κλείνουμε όλα. Lockdown.

Ξέρετε, όταν πονάει το μάτι , εκτός από τη λύση του να το βγάλεις , υπάρχει και η λύση να του βάλεις σταγόνες; Το έχετε σκεφθεί.

 Κύριε Λιβάνιε έχοντας το προπατορικό αμάρτημα του Μαύρου θα σας πρότεινα να σωπάσετε, να μην παρεμβαίνετε, να αφήσετε όλους , τονίζω όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους διοικητικούς  να κάνουν , όπως την κάνουν δεκαετίες τώρα, σοβαρά και υπεύθυνα τη δουλειά τους. Αφήστε την ΕΡΤ το κοινό σπίτι όλων των Ελλήνων, που πληρώνουν μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού, με την εμπειρία του, με το πολύτιμο αρχείο του, με τα μουσικά του σύνολα, τις ΕΡΑ  να κάνουν τη δουλειά τους   Αφήστε τους ανθρώπους της ΕΡΤ να κάνουν τη δουλειά τους.

Η πρόταση του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα που καταθέσαμε με τη μορφή της τροπολογίας προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει.

Με την ευρύτατη  ασφαλιστική δικλείδα της πλειοψηφίας των 4/5 υπό την αιγίδα  της Επιτροπής  Θεσμών και Διαφάνειας να ορίζετε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, εγγυητική δημοκρατική αρχή και πλαίσιο , για να μην αισθάνεται κανείς ούτε η εκάστοτε κυβέρνηση εντολοδότης «είμαι κυβέρνηση και κάνω ό,τι θέλω», ούτε κανείς από τους εργαζόμενους να αισθάνεται και να λειτουργεί ως εντολοδόχος , υπό την απειλή μειωτικών παρεμβάσεων στη δουλειά του.

«2. Τα μέλη των περιπτώσεων α΄, β΄ και γ΄ της παραγράφου 1, επιλέγονται ως εξής: ο Υπουργός στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δημοσιοποιείται με κάθε πρόσφορο μέσο, και μετά την κατάθεση των δηλώσεων ενδιαφέροντος υποβάλλει εισήγηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία λαμβάνει την απόφαση επιλογής με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της, όπως ορίζεται στον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων».

Αν το πιστεύετε ελάτε όλοι μαζί να το κάνουμε πράξη.

Μοιραστείτε το!