Α.Τριανταφυλλίδης: «ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

-«Εάν, και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της Κυβέρνησης για να είναι το διαφορετικό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ο δημόσιος διάλογος, η δημόσια ατζέντα δεν φύγει, δεν ξεφύγει από τη διαχείριση της τρέχουσας μιζέριας, φτώχειας, να μοιράσουμε τη φτώχεια μας, δηλαδή βοηθήματα, επιδόματα, κάρτες σίτισης και δεν μετακινηθεί ο δημόσιος διάλογος στο πόσες επενδύσεις κάναμε, ποια είναι η μετρήσιμη ανάπτυξη, ποιες είναι οι θέσεις εργασίας, τότε κάναμε μια «τρύπα στο νερό», τόνισε μεταξύ και άλλων ο Βουλετής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Απευθυνόμενος στους πολίτες και συγκεκριμένα στο Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλώ και από εδώ, από αυτό το βήμα, το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που και εγώ το βίωσα δύο χρόνια απολυμένος-άνεργος στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου γινόντουσαν πλειστηριασμοί να παραμείνει ΕΝΕΡΓΟ. Αυτό το Κίνημα να παραμείνει ΟΡΘΙΟ και να υπερασπιστεί ΚΆΘΕ ΑΠΟΡΟ, ΑΝΕΡΓΟ, ΑΣΤΕΓΟ ΠΟΛΙΤΗ. Εμείς θέλουμε τον κόσμο να υπερασπίζεται το δίκιο του. Να είναι στο δρόμο. Ο καθένας στην αποστολή του. Η κυβέρνηση τη δική της ευθύνη, οι βουλευτές στο δικό τους έργο και τα κινήματα στη δική τους ιερή αποστολή».

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της συνένέντευξης:

Γ.Παπαδάκης: κ.Τριανταφυλλίδη είδαμε τα κριτήρια για την προστασία των δανειοληπτών και απ’ ότι μας έλεγε και ο γνώστης του θέματος κ.Λυρίτσης, θα αφήσει πολλούς ανθρώπους έξω και ξέρετε οι μπαταχτσήδες, να τους βρείτε, όχι να τους διαπομπεύσουμε, απλά να τους πάρετε το σπίτι, να πληρώσουν. Αλλά μήπως μαζί με τα ξερά καίγονται και πάρα πολλά χλωρά

Α.Τριανταφυλλίδης: Να το βάλουμε σε ένα πλαίσιο, για να δώσω άμεσα την απάντηση. Εάν, και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της Κυβέρνησης για να είναι το διαφορετικό, ο δημόσιος διάλογος, η δημόσια ατζέντα δεν φύγει, δεν ξεφύγει από τη διαχείριση της τρέχουσας μιζέριας, φτώχειας, να μοιράσουμε τη φτώχεια μας, δηλαδή βοηθήματα, επιδόματα, κάρτες σίτισης και δεν μετακινηθεί ο δημόσιος διάλογος στο πόσες επενδύσεις κάναμε, ποια είναι η μετρήσιμη ανάπτυξη, ποιες είναι οι θέσεις εργασίας, τότε κάναμε μια «τρύπα στο νερό». Είμαι πάρα πολύ σαφής.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, που πρέπει πολύ γρήγορα να υπάρξει, αλλιώς είναι σαφές ότι κυνηγάμε την ουρά μας, αυτός ο συμβιβασμός, όπως τον χαρακτήρισες Γιώργο Παπαδάκη, είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός. Καλύπτει το 60% των δανειοληπτών, καλύπτει το 25% αυτών που με εισοδηματικά κριτήρια φτάνουν αντικειμενική αξία 170.000€ ως τριμελής, τετραμελής οικογένεια. Δεν είναι όμως αυτό που θέλαμε. Γιατί γίνεται διαπραγμάτευση, γίνεται παζάρι.

Γ.Παπαδάκης: Αλέξανδρε θυμάσαι κι εσύ από τα δημοσιογραφικά σου χρόνια, ότι κατηγορούσαμε την προηγούμενη Κυβέρνηση, ότι στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα , τώρα έγινε κουαρτέτο, το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία, δεν διαπραγματευόντουσαν αυτό ακριβώς που ανέφερες. Γιατί δεν μας επιβάλλετε μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακές; Γιατί βαφτίζετε αναπτυξιακή μεταρρύθμιση την επιβολή φόρων;

Α.Τριανταφυλλίδης: Αυτό είναι το παράλληλο πρόγραμμα. Είναι δική μας ευθύνη. Το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, δηλαδή, όχι ανοίγω φαστφουντάδικα και καφετέριες, χιλιάδες έχουν ανοίξει. Ανοίγω παραγωγικές επενδύσεις, στον πρωτογενή τομέα, αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία κτλ.

Γ.Παπαδάκης: Θέλω να πω μήπως έχουμε τη συνέχεια της ίδιας πολιτικής αλλά με άλλη ματιά που δεν έχουμε δει ακόμη.

Α.Τριανταφυλλίδης: Όχι, υπάρχει κοινωνικό κριτήριο και είναι αποτυπωμένο και στο 25% και στο 35%.

Χ.Κοραή: Ποιο είναι το κοινωνικό κριτήριο;

Α.Τριανταφυλλίδης: Στην προηγούμενη εκπομπή ο Γιώργος Παπαδάκης έβγαλε από το Σύνταγμα ανθρώπους που υπερασπίζονταν το άμεσο αίτημα να μπουν κάρτες σίτισης, οικογενειακά επιδόματα κλπ. Καλώ και από εδώ, από αυτό το βήμα, το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που εγώ κ. Κοραή το βίωσα 2 χρόνια απολυμένος-άνεργος, μαζί τους ήμουνα κάθε Πέμπτη, που στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης γινόντουσαν πλειστηριασμοί. Ποιος είπε ότι δεν γίνονταν πλειστηριασμοί;

Χ.Κοραή: Φυσικά και γίνονταν.

Α.Τριανταφυλλίδης: Αυτό το Κίνημα να παραμείνει ενεργό και να υπερασπιστεί και αυτό ως κοινωνική μεταβλητή.

Δ.Λυρίτσης-Δικηγόρος: Άλλα να ψηφίζουμε και άλλα να πράττουμε.

Α.Τριανταφυλλίδης: Όχι, όχι. Έχει γίνει ένα κρίσιμο λάθος. Θεωρήθηκε ενδεχομένως ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι κουπόνι εξαργύρωσης, το κόβουμε από την εφημερίδα, το εξαργυρώνουμε την άλλη μέρα. Εμείς θέλουμε τον κόσμο να υπερασπίζεται το δίκιο του. Να είναι στο δρόμο.

Χ.Κοραή: Μα υπήρχαν προσδοκίες.

Α.Τριανταφυλλίδης: Και οι προσδοκίες συνεχίζουν να υπάρχουν και η ελπίδα ζει.

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής:

 

 

17/11/2015

Μοιραστείτε το!