Α.Τριανταφυλλίδης προς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: “Φέρτε πίσω τα δανεικά-400 εκ.ευρώ” (VIDEO)

Στη διάρκεια της ομιλίας του στη κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, που εξέτασε το άρθρο 15 για τα κόκκινα δάνεια, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα των χρεών, δανεικών και αγύριστων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πριν χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τους δανειολήπτες ως νοικοκύρηδες, θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων:

• «Θα μάθουμε, αλήθεια, τις ρυθμίσεις, στις οποίες έχουν συμφωνήσει, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., με τις τράπεζες, για να μπορέσουμε να τις συγκρίνουμε με τις ρυθμίσεις, που έχουν οι απλοί πολίτες δανειολήπτες;»

• «Mε βάση τον νόμο, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. είναι συνεργάσιμοι με τις τράπεζες, ως δανειολήπτες;»

• «Με ποιες εμπράγματες διασφαλίσεις έλαβαν τα παραπάνω δάνεια;»

• «Υπάρχουν ακίνητα, που καλύπτουν τα 400 εκατ. ευρώ, που χρωστούν στις ελληνικές τράπεζες ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., σε περίπτωση που δεν μπορούν να πληρώσουν τα συγκεκριμένα δάνεια;»

• «Θα ζητήσουν οι τράπεζες την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις των δανεικών τους;»

• «Πώς ακριβώς θα διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον;»

• «Θα υπάρξει προσωποποίηση, εξατομίκευση των συγκεκριμένων ευθυνών;»

• «Σε κάθε κόμμα υπάρχουν αρμόδιοι, υπάρχουν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, ταμίες κ.λπ.. Υπήρξε προσωποποίηση- εξατομίκευση της ευθύνης επιστροφής των δανεικών; Μπήκαν, ως εγγυητές, τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, για να μπορέσει το ελληνικό δημόσιο, απροσωπόληπτα, να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει τα συμφέροντά του;

Συμπέρασμα: Εδώ, λοιπόν, είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει καθαρά και δεν το ισχυρίζομαι και δεν το αναφέρω για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά για λόγους προστασίας και προάσπισης της ηθικής, της νομιμότητας και της αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Δεν μπορεί κάποιοι να παριστάνουν τους νοικοκυραίους στους άλλους, την ίδια ώρα που για τα δικά τους χρεωστούμενα και για τα δικά τους δάνεια «ποιούν την νήσσαν».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της τοποθέτησης:

Μοιραστείτε το!