Α. Τριανταφυλλίδης: «Η «Συμφωνία Αλήθειας» έκανε στάση στον Εύοσμο».

Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών με δήλωσή του ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε τα εξής:

«1)Το στερητικό σύνδρομο απώλειας εξουσίας οξύνεται και ταλαιπωρεί τη συμμορία της διαπλοκής. Οι σπασμοί συνεχίζονται. Παραπληροφόρηση, κινδυνολογία και προσπάθεια πρόκλησης πανικού αποτελούν τα συμπτώματα. Η δήθεν «είδηση» περί πλειστηριασμού «8(;) εργατικών(;) κατοικιών στον Εύοσμο» κατέπεσε. Εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο δεν υφίστανται, όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος της περιοχής. Το «κόπι-πάστε» Κυριάκου-συστημικών media και αντιστρόφως συνεχίζεται.

2)Η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης δήλωσε δημόσια ότι από 1/1/12016 μέχρι και σήμερα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί. Η «Συμφωνία Αλήθειας» δεν την συμπεριλαμβάνει. Τόσο το χειρότερο για την Αλήθεια.

3)Η ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας από εφορίες και δήμους προωθείται.

4)Η δωδεκάμηνη υποχρεωτική ειδοποίηση του δανειολήπτη από την τράπεζα πριν την πώληση του δανείου του σε fund, όπως και η δυνατότητα επαναγοράς του δανείου από τον ίδιο τον δανειολήπτη, ακόμη  και κάτω από την ονομαστική αξία του δανείου που έλαβε, αποτελούν πλέον εργαλεία προστασίας του (βλ. αναθεωρημένο κώδικα δεοντολογίας τραπεζών).

5) Τα μεγέθη που δόθηκαν στο Κοινοβούλιο, από τον ίδιο τον  Πρωθυπουργό, για τον αριθμό των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια είναι αποκαλυπτικά (2008-2014: 248.000 πλειστηριασμοί, 2015: 0 πλειστηριασμοί,   2016:  500 πλειστηριασμοί από δήμους και εφορίες).

6)Η λαϊκή κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ απέναντι σε τράπεζες και fund είναι προστατευμένη.

7)O βρώμικος πόλεμος σε βάρος της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, από την καμόρα της διαπλοκής, κλιμακώνεται. Μαζί με το λαό, μαζί με τους πολίτες μένουμε ΟΡΘΙΟΙ. Αντέχουμε, Συνεχίζουμε, Προχωράμε.

 

Μοιραστείτε το!