Α. Τριανταφυλλίδης: «ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΓΚΩΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ». (VIDEO)

 

 

«Τη δυνατότητα επαναπρόσληψης των ιατρών-οδοντιάτρων του πρώην ΙΚΑ-Ε.Ο.Π.Υ.Υ, νυν Π.Ε.Δ.Υ., που το επιθυμούν και οι οποίοι σε μια βραδιά απολύθηκαν άδικα, παράνομα και αντισυνταγματικά, στέλνοντας στον Καιάδα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας», ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’  Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό επισήμανε ότι «αποτελεί ανοιχτή πληγή αδικίας και συνεχιζόμενης δίωξης σε βάρος των γιατρών πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ οι επιλογές του νόμου 4238/2014, αφού συνολικά πανελλαδικά παρέμειναν στο ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) 2.500 γιατροί, ενώ απολύθηκαν περίπου 3.000.  Από τις 2500 που παρέμειναν, το 50% εξ αυτών παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις και ανοιχτά ιατρεία, ενώ το άλλο 50% των γιατρών παραμένει με κλειστά ιατρεία».

Επίσης ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι «από τους 3000 που απολύθηκαν, αυτή τη  στιγμή εργάζονται περί τους 400 απολυμένους, έχοντας επανέλθει στην υπηρεσία με ασφαλιστικά μέτρα και οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα από 8 έως 20 μήνες».

«Η μόνη διέξοδος , εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και μάλιστα τώρα πια παρέχοντας περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας», τόνισε ο Βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης,«είναι η στήριξη των δημόσιων δομών, η περαιτέρω ανάπτυξή τους  και οι πλήρως οργανωμένες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή (υλικά , αντιδραστήρια κλπ)».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «θα υπάρξει άμεση εξομοίωση μισθολογικά και βαθμολογικά των ιατρών ΠΕΔΥ με του ιατρούς του ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η χρονική δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016, οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν, αν θα παραμείνουν εντός του ΕΣΥ, με πλήρη εξομοίωση, κλείνοντας ταυτόχρονα το ιδιωτικό τους ιατρείο».

Ο Υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας με αναδιοργάνωση του, δίνοντας   ιδιαίτερη έμφαση στις Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες όπως επισήμανε και ο Πρωθυπουργός αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

 

 

 

Ακολουθεί το βίντεο της συζήτησης:

 

 

11/1/2016

Μοιραστείτε το!