Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ.»(ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Τους όρους και τις προϋποθέσεις φιλοξενίας τους καθορίζει ο οικοδεσπότης και όχι ο φιλοξενούμενος, πάντα με βάση το Δίκαιο περί ασύλου. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με κόσμο απελπισμένο, αλλά ας ληφθούν υπόψη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σε σχέση με τη δική του ανθρωπιστική του  κρίση, την ανεργία του, τα παιδιά του που δεν βρίσκουν δουλειά» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Αθήνα-Θεσσαλονίκη(Δίκτυο με ΕΡΤ3) και στους δημοσιογράφους Χρήστο Γιαννούλη και Μάριον Μιχελιδάκη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης πρόσθεσε ότι «το τεράστιο ποτάμι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες δεν αναστέλλει το γεγονός πώς ο λαός μας ευρισκόμενος σε διαδικασία εξαετούς μνημονιακής εξαθλίωσης προσπαθεί ταυτόχρονα να συγκροτήσει στοιχειώδεις όρους διαβίωσης και για τους πρόσφυγες. Η συνεργασία τους και η μετακίνησή τους από το λιμάνι του Πειραιά και της Ειδομένης, με διαδικασία πειθούς και μόνο με αυτή, προς χώρους προσωρινής στέγασης και διαμονής, είναι αναγκαία. Μακάρι να μπορούσαμε να προσφέρουμε περισσότερα στους πρόσφυγες, αλλά πλέον ο δρόμος για της Γερμανία, που επιθυμούν, έχει ως αφετηρία την Τουρκία και όχι την Ελλάδα.».

Αναφερόμενος στη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου  ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε: «Είναι η ώρα των λεπτών χειρισμών. Αυτή ακριβώς η αποκάλυψη από τον παγκόσμιο ιστότοπο wikileaks, έβγαλε ένα κομμάτι της παρτίδας «φόρα παρτίδα», πάνω στο τραπέζι, τις μύχιες ενδεχομένως σκέψεις και επιδιώξεις κάποιων. Η ελληνική πλευρά έχει ως μοναδικό της, αποκλειστικό της κριτήριο, την εξυπηρέτηση του εθνικού και λαϊκού συμφέροντος. Μαχόμαστε για να κλείσει προωθητικά  η Αξιολόγηση και αμέσως μετά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Καθημερινότητας».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

 

4/4/2016

Μοιραστείτε το!