EΡΤ3: Συνεχίζουμε, εξαθλιωμένοι αλλά Όρθιοι. Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

EΡΤ3: Συνεχίζουμε, εξαθλιωμένοι αλλά Όρθιοι. Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

09:01, 21 Φεβ 2014 

Ήλθον, είδον και απήλθον στη  Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ, Γ.Προκοπάκης και επιβεβαίωσε πλήρως το ρόλο του θλιβερού λαθρέμπορου του Μαύρου της ΕΡΤ. Μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς βορειοελλαδίτες, τα γνωστά δίμηνα μπλοκάκια ανασφάλιστης εργασίας της δεκαετίας του ’90, αν και εφόσον του τα εγκρίνει ο Σταμάτης, όπως είπε, πούλησε λίγη τρέλα , σημειώνοντας πως «αυτός δεν σηκώνει παρεμβάσεις», αδειάζοντας ακόμη και τους πολιτικούς του προϊσταμένους και επέστρεψε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής,  ως επικεφαλής των κυβερνητικών καταληψιών του Μαύρου.

 
Του αντέτειναν την επιστολή των φορέων της Θεσσαλονίκης  προς την κυβέρνηση (22 Ιανουαρίου 2014) (Μπουτάρης, Ανθιμος, Τζιτζικώστας, Μυλόπουλος, Εργατικό Κέντρο), με την οποία  ζητούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3. Άτεγκτος ο αχειραγώγητος από την κυβέρνηση καθηγητής(δεν θυμάμαι το Πανεπιστήμιο που υποτίθεται ότι δίδαξε): «650 είναι οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τελεία.»
Πώς θα γινόταν διαφορετικά, όταν ο Μητσοτάκης κραδαίνει συνεχώς τα 2000 κεφάλια των απολυμένων της ΕΡΤ στον ντορβά της τρόικα; Αυτά κόπηκαν, μέτρησαν, τέλος.
 
Η γνωστή μαυρογιαλούρεια επωδός «θα δούμε» μονότονα επαναλαμβανόμενη από το στόμα του καθηγητή (;) στο αμείλικτο ερώτημα της κοινωνίας της ελληνικής περιφέρειας που φιμώθηκε η φωνή της για το  «τι θα γίνει με την ΕΡΤ3;».
 
Ούτε κουβέντα από τον καθηγητή (;) του κυβερνητικού ελληνικού κακέκτυπου BBC, για τη μελέτη των BBC-CΙRCOM(European Association of Regional Television -Ευρωπαϊκή Ένωση των Περιφερειακών Τηλεοράσεων), του 2011, που αξιολόγησε την ΕΡΤ3 και αποφάνθηκε: «Η ΕΡΤ3, µε ένα τηλεοπτικό και τρία ραδιοφωνικά κανάλια, που εισέπραττε µόλις το 9% του προϋπολογισµού της µαµάς ΕΡΤ (αντί για το 33%) είχε ευρωπαϊκή-ορθολογική αναλογία εργαζοµένων-παραγόµενου έργου».
 
Ούτε κουβέντα για τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των απολυμένων της ΕΡΤ, αφού είναι ρητή η κυβερνητική εντολή για τα «αριστερά σκυλιά» της ΕΡΤ που παραμένουν Εξαθλιωμένα, αλλά Όρθια στις  επάλξεις του Αγώνα για Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια: «Εξοντώστε τους».Δε πάνε να τους δικαιώνουν τους απολυμένους της ΕΡΤ το ΣΤΕ, τα δικαστήρια, οι Επιθεωρήσεις Εργασίας…
 
Εσύ κάνε πως δεν ακούς Προκο-Πάκη, tale e quale, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της ΝΕΡΙΤ. Μικρή, καχεκτική και ελεγχόμενη κυβερνητική τηλεόραση. Έχει τον πρόεδρο που της αξίζει.
 
Απάντα Προκο-Πάκη τουλάχιστον στον πολιτικό σου προϊστάμενο, το Γιώργο Ντόλιο-κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μιλώντας για την ΝΕΡΙΤ στην Ελεύθερη ΕΡΤ, στον ένα μήνα του Μαύρου δήλωνε -11 Ιουλίου 2013 (πάμε στο video)…

Αντιγράφω: «Δε μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, χωρίς ΕΡΤ3. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, χωρίς την ΕΡΑ της Ορεστιάδας. Αλλιώς θα ακούω μόνο τούρκικα».

 

Συνεχίζουμε τον Αγώνα για ένατο μήνα, Εξαθλιωμένοι αλλά Όρθιοι. Πρώτη και τελευταία γραμμή διεκδίκησης, κατοχυρωμένης, έργω και όχι λόγω, η απόφασή μας:

 

Α. επαναλειτουργία της ΕΡΤ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ,

Β. επιστροφή ΟΛΩΝ των εργαζομένων,

Γ. με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις,

Δ. αξιολόγηση εν λειτουργία.

Μοιραστείτε το!