Παρέμβαση Τριανταφυλλίδη για TV100-FM100 και την ΕΡΤ3 (VIDEO)

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά την τοποθέτησή του στη β’ ανάγνωση της κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη.
Το πρώτο αφορά τη Δ.Ε.Π.ΘΕ. (Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης,-TV100-FM100) για την οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης «η εν λόγω αναφορά και πρόβλεψη, διάταξη του νόμου, ουσιαστικά την κλείνει, γιατί αν την μετατρέψεις σε Α.Ε., ουσιαστικά καταργείς τη δυνατότητα του Δήμου να επιδοτεί και να επιχορηγεί την συγκεκριμένη εταιρεία. Η πρόβλεψη του Καλλικράτη(3852) για «τα υφιστάμενα δημοτικά μέσα» καλύπτουν απόλυτα τη λειτουργία των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης».
Το δεύτερο ζήτημα αφορά την ΕΡΤ3, για την οποία το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί μία νομοθετική ευκαιρία να επιστρέψει στη διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια, έτσι όπως λειτουργούσε από το 1993 μέχρι το βράδυ του μαύρου του Ιουνίου 2013. Όπως επεσήμανε ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Η ΕΡΤ3 είναι ένα κανάλι που απέδειξε ότι με το 1/6 των εργαζομένων και με το 8% του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ έβγαζε στον αέρα 24ωρο πρόγραμμα και αποτελούσε ουσιαστικά το διαμάντι στην κορωνίδα της ΕΡΤ, πριν κλείσει τον Ιούνιο του 2013».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ. Τριανταφυλλίδη:

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της παρέμβασης του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για την TV100 και την ΕΡΤ3:

«Θα ήθελα να καταλήξω κ. Υπουργέ με δύο συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν την αναφορά τους στη Θεσσαλονίκη.
Το πρώτο έχει να κάνει με τη ΔΕΠΘΕ, τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης και Θεάματος Θεσσαλονίκης, όπου η εν λόγω αναφορά και πρόβλεψη, διάταξη του νόμου, ουσιαστικά την κλείνει, γιατί αν την μετατρέψεις σε ΑΕ, ουσιαστικά καταργείς τη δυνατότητα του Δήμου να επιδοτεί και να επιχορηγεί την συγκεκριμένη εταιρεία. Αυτό πρέπει να το προβλέψετε και νομίζω ο Καλλικράτης και ο 3852 το προβλέπει, γιατί μιλά για τα υφιστάμενα δημοτικά μέσα ενημέρωσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει και εκεί εργαζόμενους.
Το δεύτερο και τελευταίο το ξέρετε, είναι η ΕΡΤ3, η οποία στο βαθμό που ένα αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό κόμμα ομνύει συνεχώς στην αξία της αποκέντρωσης, της αποσυγκέντρωσης, δεν θα επιτρέψει ποτέ ο αριθμός πρωτοκόλλου να δίνεται από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να αγοραστεί μελάνι ή οποιαδήποτε άλλα αναλώσιμα. Σε ένα κανάλι που απέδειξε ότι με το 1/6 των εργαζομένων και με το 8% του ανταποδοτικού έβγαζε 24ωρο πρόγραμμα και ήταν το διαμάντι στην κορωνίδα της ΕΡΤ. Μιλούσαν όλοι για την ΕΡΤ3 το 2013 όταν έκλεισε. Με το 1/6 των εργαζομένων και το 8% του ανταποδοτικού τέλους, η ΕΡΤ3 έφτιαχνε 24ωρο πρόγραμμα, για το οποίο μιλούσαν από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τη Χίο μέχρι την Κέρκυρα».

 

 

 

22/10/2015

Μοιραστείτε το!