Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»(Ηχητικό)

Βολές εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την στάση τους στο θέμα του εκλογικού νόμου εξαπολύει μέσω του Κόκκινου Θεσσαλονίκης 93.4 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τονίζοντας ότι «η συζήτηση ανοίγει σε ανύποπτο χρόνο, τρία χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές και όχι στον ύποπτο χρόνο που μας είχαν συνηθίσει οι εκλογομάγειρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ήταν συνηθισμένοι να ανοίγουν το ζήτημα του εκλογικού νόμου πάντα παραμονές εκλογών».

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη « πυρήνας της πρότασής μας είναι η απλή άδολη απλή αναλογική ωστόσο ο εκλογικός νόμος δεν υπάρχει για τον εαυτό του ούτε για να σώσουμε εμείς την αριστερή μας ψυχή αλλά για να δίνει και κυβερνήσεις. Αυτά πρέπει να τα συνδυάσουμε». Υποστηρίζει ακόμη ότι το 3% για είσοδο στη  βουλή «να μείνει όπως και σταυρός προτίμησης γιατί ο λαός δεν επιδοκιμάζει η αποδοκιμάζει μόνο την συλλογικότητα αλλά και έναν έκαστο με την ευθύνη που έχει και αν την διαχειρίσθηκε σωστά. Ήρθε επίσης η ώρα, ωρίμασαν οι συνθήκες, οι 12 βουλευτές επικρατείας να είναι από την ομογένεια».

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στο Σύνταγμα σημειώνει ότι «στόχος μας είναι η ανατροπή του παλαιοκομματικού συστήματος, η εμβάθυνση των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και η ενίσχυση ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων» και ζητά «να ενισχύσουμε τους όρους διεξαγωγής δημοψηφισμάτων» κάνει λόγο για «κατάργηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών»  ενώ αφήνει ανοιχτό το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας περιμένοντας την πρόταση του πρωθυπουργού. Διευκρινίζει ακόμη ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι ο εκλογικός νόμος και οι αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά «προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η ανεργία».

Μιλώντας τέλος για την υπόθεση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη το οποίο χρόνια διεκδικεί η τοπική κοινωνία και μετά την σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή τονίζει πως «είναι η ώρα, έχουν γίνει και οι μελέτες, να υιοθετήσει το αίτημα τους το υπουργείο Άμυνας, να το αποδώσει στην κοινωνία και αυτό θα ζητήσω αύριο από τον υπουργό κ. Καμμένο στη συνάντηση που θα έχουμε».

 

πηγή: “stokokkino.gr”

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000035836/Al-Triantafullidis-Stoxos-mas-i-anatropi-tou-palaiokommatikou-sustimatos

 

21/6/2016

Μοιραστείτε το!